Hoe maak je de perfecte selfie?

Selfies. Sommige mensen hebben er een gruwelijk hekel aan, anderen vinden het leuk. Wat ik zelf zie op mijn Instagram account, is dat de berichten waar ik zelf op sta meestal goede engagement hebben. Nu ben ik niet altijd met iemand die een foto van mij kan maken, dus ik ben aan het stoeien gegaan met het maken van selfies. Daarbij heb ik gebruik gemaakt van een aantal bronnen op internet, maar ook veel van trial and error. Mijn bevindingen deel ik graag met jullie.

Hoe maak je de perfecte selfie?

Om te beginnen: de perfecte selfie bestaat niet. De mening van mensen is immers niet altijd hetzelfde. Hoe iemand over jouw foto denkt is subjectief. Wat de één mooi zal vinden, vindt de ander vreselijk. Daar kwam ik laatst zelf achter. Ik had mijn profielfoto op Facebook veranderd naar een foto die ik recent van mijzelf gemaakt had. Ik vond het een mooie foto, mijn man en wat vriendinnen ook. Van een oud-collega kreeg ik echter een privéberichtje: of ik op die foto aan het huilen was? Ik begreep het niet, maar hij vond het dus helemaal niks. Een perfecte selfie bestaat dus niet, maar er zijn wel wat algemene regels waar je rekening mee kunt houden.

Fotografeer jezelf nooit van onder af

Kikvorsperspectief noemen ze dat ook wel. Of de onderkin-look. Als je jezelf van onderen fotografeert, lijk je minstens 10 kilo dikker dan je daadwerkelijk bent. Soms lijk je ook veel ouder. Het is gewoon niet het meest gunstige perspectief. Jezelf recht van voren fotograferen is meestal ook niet geweldig. Het beste kies je ervoor om je hoofd een heel klein beetje naar links, rechts of naar onderen te houden. Probeer maar eens uit.

Natuurlijk licht

Je selfie wordt het mooist bij natuurlijk licht. Kunstlicht geeft vaak een gelige of rode gloed. Volle zon maakt je foto overbelicht en je huid bijna wit. Het beste sta je bij een raam op een onbewolkte dag. Dit geeft het mooiste resultaat.

Denk aan de achtergrond

Regelmatig zie ik selfies voorbij komen van mensen die voor een keuken staan waar het een enorme puinhoop is, omdat ze al 2 dagen de afwas niet hebben gedaan. Of ze staan net voor een open kledingkast. Allemaal niet bevorderlijk voor de kwaliteit van je selfie. Zorg dat je een rustige achtergrond hebt. Het liefst een witte muur of een witte kast. Hoe meer rust op de achtergrond, hoe beter jouw hoofd tot z’n recht komt.

Gebruik filters

Met een filter kun je een foto die net wat te donker of te flets is ophalen. Zo lijkt je gezicht minder wit en de jurk die je aan hebt feller van kleur. Ik gebruik de app van Instagram zelf, maar ook de app afterlight. Allebei heel waardevol!

Geen gekke gezichten

Een tijdje was de duckface hip, daarna de fishlook. Ik vind het allebei niks. Doe gewoon normaal. Lach, kijk serieus, verliefd, vrolijk, maar doe geen gemaakte poses. Dat komt gewoon heel onecht over. Een tip die ik ergens las: doe je kaken op elkaar en je tong tegen je gehemelte, dat schijnen modellen ook te doen. Het zorgt voor een strakkere kaaklijn.

Let op kleding en je buik

Als je een foto van je hele lijf maakt, is het handig om naast de achtergrond ook even op te letten of je kleding netjes zit, je ketting goed hangt, je haar mooi zit en je buik niet uitpuilt. Natuurlijk hoef je je niet anders voor te doen dan je bent, maar je buik een beetje inhouden kan geen kwaad, evenals zorgen dat je haar niet raar zit en of er net een randje van je beha zichtbaar is.

Apple Watch

Tot slot: let erop dat je arm er niet op staat. Ik heb een Apple Watch en gebruik vaak de app die daar op zit. Mijn telefoon zet ik dan ergens neer, zodat het net is of iemand anders de foto maakt.

Wil je meer tips? Ik vond een hele leuke infographic online waar je veel andere bruikbare tips uit kunt halen om de perfecte selfie te maken. Welke vind jij een echte eye-opener?

 

 

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #139
Volgend artikelFilmrecensie: Dance Academy
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in