Eerste skivakantie: leukste skigebieden voor kinderen

Voor gezinnen is de wintersport een geweldige ervaring. Je wil niets liever dan een onvergetelijke vakantie beleven. Het is de eerste skivakantie van je kinderen en daarom wil je ze extra beschermen. Ga daarom goed voorbereid op reis en kies een super leuke locatie uit. Daarover lees je hier meer.

Optimale bescherming: een goede voorbereiding is het halve werk

Skiën is een leerproces. Vallen en opstaan hoort zeker bij de wintersport. Op een vervelende val in de sneeuw kun je voorbereid zijn. Zorg daarom voor een optimale bescherming van je kinderen. Er zijn verschillende producten op de markt die hierbij van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan een skihelm, een speciaal ontworpen beschermvest of veilige scheenbeschermers. Een goede voorbereiding is het halve werk, maar niet alle ongelukjes kunnen worden voorkomen. Daarom is het een heel verstandig idee om, voordat je op reis gaat, op zoek te gaan naar de beste en goedkoopste zorgverzekeringen te weten wat deze dekt. Ook een passende reisverzekering kan een hoop ongemakken voorkomen.

De leukste skigebieden voor kinderen

Wij begrijpen dat je graag wilt weten welk gebied het meest geschikt is om met je kinderen te vertoeven. Er zijn er meerdere. De perfecte regio is natuurlijk deels afhankelijk van de wensen van jou en je kinderen. Het is in ieder geval belangrijk dat je een gebied vindt waar er een kindercrèche, een kinderskischool en een oefengebied met skilift(en) aanwezig is. De meeste kindvriendelijke skigebieden voor kinderen bevinden zich in Oostenrijk. In dat land kan jouw hele gezin terecht in de plaatsen Fieberbrunn, Filzmoos, Gerlos, Lermoos, Neustift en Serfaus. Frankrijk heeft geweldige skigebieden in Châtel, Valmorel en Val Thorens. Houd je van Zwitserland? Ga dan naar Grächen.

Andere inspirerende ideeën

Wintersport kan voor kinderen erg inspannend zijn. We raden je dan ook aan om niet de hele dag op de ski’s te staan, maar ook voor voldoende ontspanning te zorgen. Gelukkig zijn er in kindvriendelijke skigebieden voldoende leuke activiteiten voor kinderen. Wat dacht je van de plaats Filzmoos in Oostenrijk, waar ‘Bart de Beer’ animatie voor de kinderen verzorgt? Wist je dat het zelfs mogelijk is om te skiën in de zomer? In Frankrijk kan dat in Val Thorens en Les Deux Alpes. In Oostenrijk kun je terecht op de gletsjer Kitzsteinhorn. Dolomiti Superski is een populair skigebied in Noord-Italië.

Betere schoolprestaties door skiën

Uit een Duits onderzoek is gebleken dat de schoolprestaties van kinderen die skiën hoger zijn dan kinderen die dat niet doen. Vooral het stimulerende karakter van het skiën zou een positief effect hebben op schoolprestaties. Deze sport is namelijk gemakkelijk te leren en het zal je kind een fijn gevoel geven. Kies je ervoor om met je kinderen op wintersport te gaan? Dan is er dus een reële kans dat ze beter gaan presteren op school.

 

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #215
Volgend artikelWaar moet je aan denken als je kind op paardrijden wil
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in