Landal Winterberg review

winterberg overzicht parkLandal Winterberg ligt zo ongeveer aan de piste. Dat is heerlijk, zeker als je in de winter gaat en wil gaan skiën of snowboarden. In deze blog een Landal Winterberg review. Ik vertel alles over onze ervaring met het park, het zwembad, het restaurant, de accommodaties, het skiën en nog veel meer! Zo kun jij je vakantie goed voorbereiden en kom je niet voor verrassingen te staan.

Lees ook: Mijn ervaring met Landal Piperdam
Lees ook: Slapen tussen de wijnvelden in de moezelstreek

Landal Winterberg review

Landal Winterberg is zowel in de zomer als de winter een prima uitvalsbasis voor een fijne vakantie of een lang weekend weg. Wij zijn er zelf begin februari geweest. Van vrijdag tot en met maandag hadden we de beschikking over een 6 persoons huisje met uitzicht op de vallei. Alleen dat was al fantastisch. Het huisje was heerlijk warm te stoken en van alle gemakken voorzien. De kinderen hadden hun eigen verdieping boven, met twee slaapkamers, een badkamer met ligbad en wc en een hok waar de stofzuiger stond. Die hadden we uiteindelijk nodig, omdat onze Fee een schaaltje liet vallen.

woonkamer landal winterberg

landal winterberg slaapkamer

badkamer landal winterberg

Landal Winterberg accommodatie

In een Landal Winterberg review moet ik natuurlijk nog meer vertellen over de accommodatie. Wij sliepen beneden en hadden onze eigen badkamer met douche. De Rituals shampoo en showergel die er klaar stonden waren een extra verrassing. Het huisje is leuk ingericht, met een comfortabele hoekbank, een prima keuken en een grote tafel waar we alle zes aan konden eten. De televisie werd ook gewaardeerd: er zaten Nederlandse zenders op, zodat we ons favoriete programma Wie is de mol niet hoefden te missen op zaterdagavond. Ook was de tv voor de kinderen soms wel fijn, die waren na het skiën erg moe en konden dan bij een filmpje even bijkomen.

hal winterberg landal

eettafel landal winterberg huisje

eettafel landal winterberg huisje

Skiles Landal Winterberg

Hoewel het comfortabele huisje van Landal Winterberg natuurlijk erg prettig is om in thuis te komen, was dat niet het enige waar we voor kwamen. We wilden ook graag de kinderen de ervaring meegeven van het skiën. Skiles in Landal Winterberg is gemakkelijk te regelen. Naast de receptie van het Landal park zit skischool Poppenberg. Je kunt hier vooraf online je skilessen reserveren, maar wij hebben dat niet gedaan en het gewoon ter plekke geregeld. Sterre was nog niet overtuigd dat ze het zou gaan proberen en we wisten ook niet zeker of Fee wel mocht deelnemen, omdat ze nog net geen 5 was. Toen we op vrijdagmiddag aankwamen was het heerlijk weer en gezellig druk op de piste. We besloten direct naar de skischool te lopen om de lessen te reserveren en spullen te huren. Dat kon gelukkig nog. Alleen Fee mocht inderdaad nog niet op de ski’s, de grens ligt echt bij 5 jaar. We betaalden €40 voor een skiles per persoon. Als je direct 2 lessen boekt, betaal je maar €35. Dit deden wij niet, omdat we niet zeker wisten of iedereen het leuk zou vinden. De volgende dag werd de korting alsnog gerekend, toen ze allemaal nog een keer wilden.

landal winterberg review

Kinderen trots op skiën

Kosten skihuur Poppenberg

We hebben geen eigen skispullen, dus huurden we die ook bij Skischool Poppenberg. Voor de kinderen betaalden we €18 per persoon voor ski’s, een helm en skischoenen en voor een volwassene €27. Het ging trouwens allemaal vrij vlot, we waren met het huren en regelen ongeveer een half uur bezig. Houd daar dus rekening mee als je voor je les skispullen gaat huren. Denk dat deze informatie ook wel handig is om te weten bij de Landal Winterberg review, want je wil natuurlijk niet te laat bij de skiles komen.

skischool winterberg landal poppenberg

skiverhuur landal poppenberg

Skischool Landal Poppenberg

De lessen zijn dagelijks van half 12 tot half 2. Daarvoor kun je andere dingen doen, zoals lekker naar het zwembad of heerlijke warme drankjes drinken in het restaurant van Landal. Wie geluk heeft, treft zon en zit misschien liever beneden op de piste met een drankje. Het kan allemaal. Beginners gaan eerst met een instructeur op een oefenweide oefenen. Kinderen en volwassenen apart. Ik had de eerste dag les in een groep van 7 mensen en de 2e skiles waren er nog maar 5. De kinderen zaten in een groep van 11 kinderen en 3 skileraren, en de jongste kinderen gingen apart. Over onze eerste ski ervaring zal ik nog een aparte blog schrijven, maar we zijn verbaasd hoeveel we in 2 dagen al hebben geleerd. Zowel de kinderen als ik zijn op de 2e dag al de blauwe piste af gegaan.

spelen in de sneeuw in winterberg

Zwembad Landal Winterberg

In een Landal Winterberg review moet ik natuurlijk ook iets vertellen over het zwembad. De meeste kinderen zullen hier zeker een keer gebruik van willen maken, want zwemmen blijft van veel kinderen favoriet. Het zwembad in Landal Winterberg is schoon en heerlijk warm. Maik is daar met Fee geweest, als wij aan het skiën waren. Het was er totaal niet druk, de meeste mensen komen natuurlijk toch vooral voor de sneeuw. Dat was voor Fee extra leuk, kon ze lekker in alle rust spelen in het water. Het zwembad is ook geschikt om baantjes te zwemmen, al heb ik dat niet gedaan, omdat ik behoorlijk moe was na twee uur skiles. Je vindt het zwembad bij de receptie en het restaurant.

Zwembad landal winterberg

Restaurant Landal Winterberg

Wij hebben regelmatig in het restaurant gezeten. Buiten is een leuke speeltuin waar de kinderen regelmatig speelden als wij in het restaurant een koffietje dronken. Ook vanaf het restaurant kijk je uit op de piste, wat een leuk uitzicht is. Er is beneden bij de piste ook een horeca gelegenheid, maar hier is het superdruk. Alle skiërs en snowboarders komen daar tussendoor drinken en eten halen, dus je vindt er nauwelijks een zitplek. Het restaurant is comfortabel: lekker warm, schone toiletten en superlekkere koffietjes en warme chocolademelk. Je kunt er trouwens ook ontbijten, als je geen zin hebt om dat in je huisje te doen. Het buffet is uitgebreid en je kunt de hele ochtend blijven zitten, tot de skiles begint. Er is een lego speelhoekje voor de kinderen en natuurlijk komt Bollo ook even langs.

restaurant landal winterberg

kinderen met bollo landal winterberg

Landal Winterberg adres

Wie naar Winterberg wil rijden, kan dat het beste via Dortmund doen. Eventueel kun je een dagje extra inplannen, zodat je nog een nacht in Dortmund verblijft. Dat geeft ruimte om het hippe Ruhrgebied te bezoeken. Wij vonden dat verrassend leuk. Het adres van Landal Winterberg is:

Landal Winterberg
In der Büre 21
59955 Winterberg
Duitsland

Dit voer je in op je navigatie en dan zie je zo hoe lang het rijden is. Voor ons was dat 3,5 uur, maar wij wonen helemaal in het Westen. Woon je in de buurt van Arnhem, dan is het zelfs maar 2 uur en 3 kwartier rijden. Ideaal om te doen dus, voor een lang weekend.

skiles volwassenen

vanuit de lift zicht op de piste winterberg

Sneeuw of regen in Winterberg?

Helaas lag er het weekend dat wij er waren geen sneeuw. Sterker nog, er werd in Winterberg een heel weekend regen voorspeld. Gelukkig zijn er op de pistes sneeuwkanonnen, waardoor we toch gewoon konden skiën. De kwaliteit van de sneeuw was nog best aardig vond ik. Maik, die geoefend snowboarder is en dus aardig wat ervaring heeft, vond de sneeuw ook wel redelijk. Je kunt dus prima skiën als de vooruitzichten wat minder zijn, maar het is natuurlijk niet die echte wintersportervaring met zon, poedersneeuw en gezelligheid zoals je dat kunt hebben als het wel gesneeuwd heeft. Wij hadden tijdens de skilessen behoorlijk wat regen, maar ik had het amper door, omdat ik zo druk bezig was. Naderhand was ik wel koud en drijfnat, maar de huisjes zijn lekker warm en na een hete douche, droge kleren en een kop thee was ik dat zo vergeten. Ik denk wel dat de omgeving met sneeuw nog mooier is, bovendien kunnen de kinderen dan ook lekker in de sneeuw spelen bij het huisje.

na 2 dagen skiles op de pistewarme chocolademelk landal winterberg

Onze ervaring met Landal Winterberg

Ik hoop dat je wat hebt gehad aan deze Landal Winterberg review. Onze ervaring was dus, ondanks het mindere weer, heel positief. Het was een weekend om nooit te vergeten. We hebben voor het eerst op de ski’s gestaan, Maik heeft lekker kunnen snowboarden en het was sowieso heel fijn om met elkaar een weekend weg te zijn. Volgend jaar weer!

Tip: Liever een sneeuwzekere bestemming? Check dan Landal Katschberg

winterberg landal skipiste

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #264
Volgend artikelMijn eerste skiles als veertig plusser
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in