De eerste speelgoedtips voor de feestdagen

Gezien het feit dat de kruidnoten alweer in de supermarkt liggen, ben ik me langzaamaan ook maar aan het verdiepen in goede speelgoedmerken om alvast aan te schaffen voor de feestdagen. Ik weet namelijk niet hoe het bij jullie zit, maar ik heb echt een gruwelijk hekel aan shoppen in de drukste tijd van het jaar. Daarom ben ik liever goed voorbereid en ben ik vast het virtuele winkelschap ingedoken, op zoek naar speelgoedtips voor de feestdagen.

Gefaseerd aanschaffen

Een groot voordeel van het me er nu al in verdiepen, vind ik het feit dat ik gefaseerd cadeautjes kan aanschaffen. Ik heb in mijn werkkamer 4 tassen gelegd met de namen van de kinderen er op. Steeds als ik iets leuks èn betaalbaars zie, schaf ik het aan en stop het in de tas van dat kind. Zo verzamel ik de komende maanden alvast wat cadeautjes voor in de schoen en pakjes avond, en zelfs voor onder de kerstboom probeer ik al wat kleinigheidjes te scoren.

De eerste speelgoedtips voor de feestdagen

Er zullen de komende maanden zeker nog meer tips volgen, maar mijn eerste tip is… K’Nex! Wij komen namelijk om in de lego, maar van Knex hebben we nog nauwelijks. Toch is dit een zeer veelzijdig constructiemateriaal waar kinderen zich uren mee kunnen vermaken. Het leukste van Knex vind ik, dat kinderen worden uitgedaagd om creatief te denken. Met verbindingsstukken en bouwstukken maken ze de meest bijzondere creaties met functionaliteit. Er zijn bestaande bouwsets die een kind aan de hand van een boekje met voorbeelden kan maken, maar Knex daagt ook uit om met verschillende bouwsets zelf aan de slag te gaan. Zo maakt Yuren regelmatig bijzonder creatieve vliegtuigen of auto’s. Kinderen leren om na te denken over verbindingen die ze maken, wat de ruimtelijke ontwikkeling stimuleert. Knex kun je online kopen, je hebt al een eenvoudig setje voor minder dan 5 euro.

Van waterbaan tot spelletje

Ook het speelgoedmerk BIG kan ik aanraden. Zo is onze BIG waterbaan tijdens de verhuizing gesneuveld. Meerdere keren werd er om gevraagd deze zomer. Ik overweeg dan ook om een nieuwe aan te schaffen, volgend jaar krijgen we vast weer een paar mooie weken. Spelen met water is hier altijd een hit.

Peppa Pig

Kleine Fee is fan van Peppa Pig. We hebben er al meerdere sets van, het heeft iets weg van Playmobil, maar dan wat minder priegelig. De varkentjes moeten vaak zelfs mee naar bed, alsof het haar knuffels zijn. Zo heb ik bijvoorbeeld het speelhuis op het oog. Dat sluit goed aan bij haar belevingswereld van dit moment.

Verkeersborden

Ook de verkeersborden vind ik leuk, wij hebben de Way to Play weg en die is perfect aan te vullen met deze set verkeersborden. Zo wordt de gebouwde fantasiewereld steeds echter. Weet jij al wat je gaat kopen voor de feestdagen?

Vorig artikelHet gemak van ‘online’ voor ouderen
Volgend artikelAs time goes by, I love you more…
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in