Het gemak van ‘online’ voor ouderen

Ik heb het wel gezien toen mijn oma ouder werd. Ze ging slechter zien, viel vaker, was slechter ter been. Eigenlijk werd het steeds gevaarlijker voor haar om alleen de deur uit te gaan. Maar soms moest ze. Ze had toch boodschappen nodig. Er werd natuurlijk vanalles voor haar geregeld, maar liever maakte ze haar eigen keuzes, dat had ze immers haar hele leven gedaan.

Het gemak van ‘online’ voor ouderen

Mijn oma had internet, maar ze kon het niet meer bevatten. Zij was ooit opgegroeid zonder televisie, computer en internet. Ik merk bij mezelf als veertiger al dat ik nieuwe informatie minder makkelijk kan opnemen en begrijpen, dus voor haar was het internet een totaal onbegrijpelijke wereld. Het gemakt van “online” heeft zij dus niet meer kunnen ervaren.

Ouders

Hoe anders ligt dat bij mijn ouders. Deze generatie heeft kennis gemaakt met het internet op een moment dat ze dit nog konden opnemen, ontdekken en ervaren. Nu kunnen mijn ouders gelukkig nog prima uit de voeten, maar mijn vader wordt al wat slechter ter been. Ik zou me zo kunnen voorstellen dat er een moment komt, waarop het doen van online aankopen heel makkelijk is. Zo drinkt mijn vader graag een wijntje. Die haalt hij nu nog zelf, maar als dat niet meer kan is het mogelijk om dit te bestellen bij drankdozijn.nl. Ook bijvoorbeeld voor een verjaardag. Dan hoef je niet met al die zware flessen te sjouwen.

Trapliften

De ouders van Maik wonen in een portiekwoning. Zij moeten dagelijks 2 stijle trappen op om bij hun woning te komen. Dat lukt nu nog, maar met name de vader van Maik heeft wat fysieke klachten waardoor lopen steeds minder goed gaat. Zij willen heel graag in het huis blijven wonen waar ze nu zitten, dus ik kan me voorstellen dat we ooit ook een traplift zullen moeten aanschaffen. Zelfs dàt kan tegenwoordig online! Via 123trapliften.nl kun je dat helemaal regelen.

Ver weg

Weet je, het klinkt voor mij allemaal nog zo ver weg. Maar ooit komt er natuurlijk een moment dat ik tot de oudere generatie behoor. Met mijn veertig jaar ben ik nu al regelmatig niet meer de jongste ergens. Ik wil er eigenlijk niet aan denken, maar het idee dat ik zo lang mogelijk mijn eigen keuzes kan maken, onafhankelijk ben van anderen en mijn boodschappen en andere zaken online kan aanschaffen vind ik een heel prettig idee. Denk jij er wel eens over na hoe dat later zal gaan?

Vorig artikelHet laatste nieuws over de iPhone 8
Volgend artikelDe eerste speelgoedtips voor de feestdagen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in