Eierkoeken recept, lekker en snel!

recept eierkoeken zelf makenFee kwam thuis uit school en zei: “mama, ik wil van die ronde dingen die ze bij de Plus verkopen”. Na wat doorvragen kwam ik er achter dat het om eierkoeken ging. Nu wordt onze Plus deze maand verbouwd, dus ik besloot thuis eens te kijken of je die dingen ook zelf kunt maken. Ja dus. Ik had nog alles in huis ook. Het bleek verrassend eenvoudig en binnen 30 minuten klaar, inclusief de baktijd. Het eierkoeken recept deel ik vandaag met jullie, want easy peasy, superlekker en leuk om te maken met de kinderen.

Lees ook: Glutenvrije kokosmakronen

narcissen en homemade eierkoeken recept

Eierkoeken zelf maken

Eierkoeken zelf maken is dus echt heel makkelijk. Bijna alle kinderen lusten eierkoeken, dat is ook fijn. Dit eierkoeken recept is dus ideaal om even snel te maken als ze uit school komen. Je kunt de ingrediënten alvast klaar zetten, zodat ze het bij elkaar kunnen gooien en meteen aan de slag kunnen met de mixer. In no time heb je zo 8 eierkoeken voor iedereen. Weer eens iets anders dan koekjes en lekker luchtig.

zelfgemaakte eierkoeken

Eierkoeken recept, wat heb je nodig?

De ingrediënten voor dit eierkoeken recept heb je vermoedelijk wel allemaal in huis. Ik besloot onverwacht ze te maken en bleek alles in elk geval te hebben. Dit recept is voor ongeveer 6-8 stuks.

  • 1 citroen
  • 2 eieren
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram tarwebloem
  • 0,5 theelepel bakpoeder
  • snuf zout

eierkoeken zelf maken

Zo maak je de eierkoeken

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe de eieren in een kom en mix met de kristalsuiker in ongeveer 5 minuten tot een dik en vooral luchtig mengsel. Was de citroen en rasp met een zesteur of een rasp stukjes van de schil. Roer de bloem, de citroenrasp, de bakpoeder, het zakje vanillesuiker en het zout door het beslag, maar niet met de mixer, want dan verliest het zijn luchtigheid.

recept eierkoeken

De eierkoeken afbakken

Als het beslag klaar is, maak je 6-8 hoopjes beslag op het bakpapier. Leg het wat uit elkaar, want het beslag loopt uit. Doe de bakplaat in de oven en bak in precies 10 minuten goudbruin. Haal de bakplaat direct uit de oven en laat ze eierkoeken afkoelen. Makkelijk eierkoeken recept he?

eierkoeken uit de oven

Serveren en bewaren

Het allerlekkerst zijn de eierkoeken natuurlijk als ze nog een klein beetje warm zijn. Maar koud zijn ze ook heerlijk. Bewaar ze in een afgesloten bak of zak maximaal 2 dagen. Vers zijn ze het lekkerst. Je kunt ze ook maken en de volgende dag mee naar school geven als tussendoortje. Smakelijk!

fee eet zelfgemaakte eierkoeken

Vorig artikelMijn visie op de Corona hysterie
Volgend artikelTelefoonhoesje met ruimte voor pasjes
Judith van Wijk
Vrouw, 43, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here