Glutenvrije kokosmakronen

kokosmakronen cabanazKrijg je plotseling een vriendin of familielid op bezoek die glutenvrij is, en heb je niks in huis om bij de koffie of thee te serveren? Dan heb ik een hele goeie tip voor je. Bak glutenvrije kokosmakronen! Deze zijn in maximaal een half uurtje klaar. Vijf minuutjes om te maken, 20 minuutjes in de oven en je hebt de heerlijkste koeken die je je maar kunt bedenken! Ook superlekker voor wie niet per se glutenvrij hoeft te eten trouwens.

Wat heb je nodig?

2 eieren
125 gram geraspte kokos
125 gram (palm)suiker

Hoe maak je het?

Verwarm de heteluchtoven op 160 graden. Klop de eiwitten met de mixer op de hoogste stand stijf. Mix de suiker erdoor op de laagste stand van de mixer. Schep daarna de kokosrasp er met een pollepel doorheen.

deeg kokosmakronen

Schep met een lepel wat van het deeg op een bakplaat met bakpapier en schep het met een andere lepel van die lepel af (want het plakt een beetje). Zo maak je een stuk of 10 bolletjes. Daarna nog 20 minuutjes in de oven tot ze lichtbruin zijn en buiten de oven af laten koelen. Na een kwartiertje: smullen maar!

kokosmakronen glutenvrij in de oven

 

Vorig artikelHip voor de kinderkamer
Volgend artikelSfeervolle zonwering
Judith van Wijk
Vrouw, 41, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here