Fan van wollen kleding

ziloen-disana-trui2Toen mijn zoontje geboren werd lagen er vooral katoenen kleertjes in de kast. Tricot jumpsuits, stoere shirtjes en joggingbroekjes. Prima kleertjes die hij, weliswaar nu in een andere maat, nog steeds graag draagt. Toen een vriendin vertelde dat ze voor haar kindjes vooral wollen kleertjes heeft, zag ik oubollige kleertjes voor me die enorm kriebelen en prikken. Ze daagde me uit er eens goed naar te kijken en zelf te ervaren hoe het is.

Ik kwam terecht bij webshop Ziloen. Een prachtig strakke website met veel producten. Niets oubolligs aan, maar qua gevoel juist heel hip. De energieke eigenaren bestaande uit moeder en dochter, vertelde me over de voordelen die ‘wolletjes’ hebben voor je kindje. Zo zorgt wol voor een goede warmteregulatie waardoor je kindje beter zijn/haar warmte kan vasthouden, neemt het zweet op zonder nat te voelen en wordt wol veel minder snel vies. Ook vertelden ze dat wanneer je kindje een strikmutsje draagt van bijvoorbeeld wol en zijde, prikkels van buitenaf gereduceerd worden. En dat de wollen kleertjes zacht zijn en heerlijk zitten.

Ik besloot het een kans te geven. Ik bestelde voor mijn zoontje een romper, strikmutsje, trui en broekje. Voor mezelf een legging van biologische wol en zijde. Ik kan echt op geen enkele manier tegen kleding die kriebelt, dus dit was een goede test. De bestelling kwam als een cadeautje binnen, feestelijk en met veel zorg verpakt. De kleertjes voelen bij het uitpakken al heel zacht aan, de kleuren zijn mooi diep en… ze lijken op het eerste gevoel niet te kriebelen!

ziloen-wollen-kleding

In gebruik voelt de romper als een tweede huidje, zo zacht. Ik kan me voorstellen dat dit heerlijk zit! In het broekje en de trui kan mijn zoontje zich heerlijk bewegen. Niets knelt, dus ze zijn perfect om in te spelen. En niet onbelangrijk: wat staan die wollen kleertjes schattig en toch stoer!

In het begin droeg mijn zoontje zijn strikmutsje alleen nog maar buiten. Dit totdat we tijdens een middag in een druk restaurant zijn strikmutsje op lieten. Ik merkte duidelijk dat hij minder last had van de prikkels en indrukken om hem heen. Hij kon zich beter afsluiten en ook was hij veel rustiger. Ik kan niet goed onderbouwen hoe dit precies kan, maar ik merk veel verschil. Ook nadat we thuis kwamen. Waar hij eerder na vergelijkbare uitjes altijd wat jengelig en uit zijn doen was, speelde hij nu rustig met zijn blokjes en zocht steeds contact met ons.

ziloen-wolletjes

En dan mijn legging. Het is nog geen hartje winter dus ik hoef hem nog niet onder een broek te dragen. Maar hij is zo mooi diep zwart dat hij ook prima als legging onder een jurkje aan kan. Hij kriebelt niet! Echt niet! En nog beter, hij is echt zo heerlijk warm. Er staat best een fris windje buiten maar ik voel het helemaal niet. De legging zit heerlijk.

Ik dacht dat ik echt heel erg fan was van katoenen kleding… maar daar begin ik wel van terug te komen. Wat zijn de wollen kleertjes fijn en mooi! Je betaalt er wel meer voor en je moet opletten met wassen. Toch vind ik dit, door de goede kwaliteit en het draaggenot dat ik ervoor terug krijg, zeker waard. Ik geloof dat ik fan geworden ben.

Vorig artikelConceptstore Mini & Momo
Volgend artikelFoto weekoverzicht #95
Daniëlle van den Oetelaar
Daniëlle is 35 jaar en woont samen met man, zoontje Loek (juli 2015) en poes Mik in Arnhem. Ze werkt als communicatieadviseur bij een afvalrecyclingbedrijf. Maar het liefst is ze thuis. Lekker het bos in, spelen met Loek, hakend op de bank, een nieuw recept uitproberen en op zondag met z'n drietjes in bed wakker worden. Kleine dingen die groots aanvoelen. Voor Hip & Hot neemt ze onder andere kijkjes achter de schermen van webwinkels.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in