Fiets hacks: zo maak je fietsen nét wat leuker!

fiets hacksWe krijgen er vroeg of laat allemaal mee te maken: problemen met je fiets. Of het nou roest is, een oncomfortabel zadel of een lekke band. Zulke dingen gebeuren nu eenmaal. Om het fiets leven toch iets makkelijker te maken, hebben we in dit artikel wat fiets hacks op een rijtje gezet!

Voorkomen dat je fiets wordt gestolen

Fietsen worden regelmatig gestolen, vooral in grote steden en op openbare plekken. Dieven gaan vaak voor makkelijke doelwitten. Simpelweg je fiets op slot zetten door het sleuteltje om te draaien, biedt tegenwoordig niet genoeg bescherming meer. Dubbel zoveel bescherming biedt een tweede slot. En dan het liefst zo’n stevig kettingslot, die je niet zomaar even doorknipt. Toch zijn sommige fietsdieven nogal volhardend, en biedt zelfs een kettingslot niet genoeg bescherming. Er zijn gelukkig nog steeds dingen die je kan doen om het ze knap lastig te maken. De eerste stap is om zo min mogelijk ruimte tussen je slot en de boom of paal te laten waar je je fiets aan vast maakt. Als tweede kun je het slot hoger vastmaken. Hoe meer moeite het kost om er met je fiets vandoor te gaan, hoe beter!

Een pijnlijk zadel is verleden tijd

Lang niet elk zadel zit even lekker. Vooral als je lange afstanden wilt afleggen is een comfortabel zadel wel zo fijn. Om zadelpijn voor altijd uit te bannen, is het belangrijk dat het zadel goed is afgesteld. Af en toe verzitten kan ook helpen om comfortabel op de fiets te zitten. Wil je nog comfortabeler fietsen? Dan kan je ook overstappen naar een e-bike. Neem bijvoorbeeld de E-bikes van Stella. Deze zijn voorzien van trapondersteuning waardoor een ritje naar de supermarkt of een lange fietstocht opeens wel heel erg makkelijk gaat. Daarnaast zijn Stella e-bikes standaard uitgerust met een lekker comfortabel zadel. Zadelpijn is dan zeker weten verleden tijd!

Veilig muziek luisteren

Met een muziekje op tijdens jouw rit naar school of werk lijkt de tijd veel sneller te gaan. Voor je het weet ben je op je plaats van bestemming. Dat muziek fietsen leuker maakt is velen dan ook al bekend. Het gevaar van muziek luisteren op de fiets is dat je het volume opvoert als je favoriete nummer voorbij komt. De kans dat je dan nog hoort wat er allemaal om je heen gebeurt wordt dan wel heel klein, wat voor gevaarlijke situaties kan komen. De oplossing? Doe slechts in één oor een oordopje in! Zo kun je toch van je favoriete nummers genieten, én ben je verantwoord bezig!

Roestvlekken verwijderen

Er is een grote kans dat jouw fiets regelmatig buiten staat. Zeker als je geen gebruik kunt maken van een overdekte stalling, zal je fiets te maken krijgen met het Nederlandse weer. Na een tijdje kan het zomaar voorkomen dat je wat roestvlekken opmerkt. Behalve dat het de look van je fiets toch wat minder mooi doet ogen, kan het ook nog eens afgeven op je kleding en schoenen. Het zal je verbazen, maar het wondermiddel tegen roest heb je misschien al wel in de koelkast staan. Cola is namelijk de oplossing! Doop een sponsje in een glaasje cola poets hiermee de roestvlekken weg. Neem hiervoor de tijd en zorg dat het sponsje goed doordrenkt is. Makkelijker kan bijna niet! 

Welke fiets hack ga jij gebruiken?

Vorig artikelFotoboeken van de zomervakantie
Volgend artikelDe ultieme lijst van leuke waterspelletjes met kinderen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in