Fotoboeken van de zomervakantie

fotografie boekenDe zomervakantie komt er aan! Veel mensen maken in juli of juli een tripje naar het buitenland. De voorbereidingen zijn daarvoor waarschijnlijk in volle gang en dat is dik genieten, want hoe leuk is al die voorpret niet? Ik kan me van te voren al verheugen op alle mooie foto’s die ik ga maken. Daarna wil ik die graag afdrukken in een fotoalbum. Fotoboeken bij Drukland zijn van goede kwaliteit, zodat ik een mooie, blijvende herinnering heb. In deze blogs geef ik een aantal hele goede tips voor je fotoboeken van de zomervakantie. Doe er je voordeel mee!

Tips om betere foto’s te maken

Ten eerste is het goed om je vooraf te verdiepen in fotografie. Het maakt natuurlijk uit of je een echte camera mee neemt, of alleen een smartphone. De meeste mensen kiezen tegenwoordig alleen nog voor hun smartphone, omdat je daar een heleboel mee kan wat betreft nabewerking en soms prachtige foto’s kunt krijgen. Wil je je daar nog eens extra in verdiepen, dan zijn er boeken op de markt om er meer feeling voor fotografie te krijgen. Ook heeft fotografe Jelita Scholing voor Hip & Hot een keer een blog geschreven met simpele tips om meer uit je vakantiefoto’s te halen.

Instagram als inspiratiebron

Instagram staat boordevol inspiratie als het gaat om reisfotografie. Via bekende hashtags kun je foto’s zoeken van de plek die jij gaat bezoeken. Stel je gaat dit jaar naar Slovenië, net als ik, dan zoek je op de hashtag #slovenie, maar ook op andere hashtags van bestemmingen zoals bijvoorbeeld #bled of #ljubljana #lakejasna #vintgargorge #socariver en wat je verder aan plaatsen wil gaan bezoeken. Je ziet dan mooie foto’s van anderen die soms net uit een bepaalde hoek genomen zijn, waardoor ze extra bijzonder zijn ten opzichte van de standaardfoto’s. Ik kom vaak op ideeën over hoe ik mijn foto’s wil maken of vanuit welke hoek.

Laat kinderen een eigen fotoboek maken

Wat ik altijd leuk vind om te doen met de kinderen, is dat ze zelf ook een boek kunnen samenstellen. Geef ze een wegwerpcameraatje om in de vakantie foto’s mee te maken, of misschien heb je nog wel een oude digitale camera liggen die ze kunnen gebruiken? Als ze moeilijk op gang komen heb ik twee leuke free printables online staan om ze op weg te helpen. Zo heb ik een printable met dingen die je thuis en op vakantie op de foto kunt zetten (die is ook leuk als je niet op vakantie gaat) en een printable met 38 dingen die je op gefotografeerd moet hebben als je op vakantie bent. Kinderen vinden zo’n houvast vaak prettig en het is bovendien leuk om met het hele gezin te doen en dan te vergelijken wat iedereen heeft gefotografeerd. Je kunt dat achteraf allemaal verwerken in je fotoboeken van de zomervakantie.

dingen die je gefotografeerd moet hebben

Tips voor de nabewerking van je foto’s

Soms is het best moeilijk om met een smartphone de belichting goed te krijgen. Gelukkig zijn er verschillende apps beschikbaar om je foto na te bewerken. Een donkere foto kun je daardoor wat bijlichten, de kleuren kun je wat helderder maken en je kunt zelfs de scherpte hier en daar aanpassen. Sommige foto’s zijn hierdoor nauwelijks meer van een spiegelreflexcamera te onderscheiden. Ik gebruik hiervoor meestal de app Afterlight. Ook dat kan je fotoboeken voor de zomervakantie ten goede komen.

Vorig artikelDe elfstedentocht fietsen
Volgend artikelFiets hacks: zo maak je fietsen nét wat leuker!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in