Flaneren op het strand- Hoe doe je dat?

SONY DSCAltijd heerlijk een dag op het strand. Onbewust neemt het veel stress met zich mee: wat doe je aan, wat neem je mee en in welke tas gaat dit allemaal passen? Wij geven je tips voor een geslaagd dagje uit waar je gegarandeerd niets zal vergeten.

De dag van tevoren

Voor het eerst weer in bikini? Houd daar de dag van tevoren rekening mee. Ga je niet te buiten aan zout, alcohol en koolhydraten, maar drink veel water en eet groente en fruit. Zo voorkom je een opgeblazen gevoel. Scrub je lichaam even lekker om alle dode huidcellen te verwijderen en een goede basiskleur op te kunnen bouwen. Dan ben je de volgende dag ready to go!

Dag op het strand

Het is mooi weer. De afspraak met vriendinnen staat: jullie gaan naar het strand. En dan. Stress, wat neem je allemaal mee? Alles begint met een goede tas. Deze moet groot genoeg zijn. Er moet tenslotte een badhanddoek, eventueel een kleed, en een paar mooie schoenen in. Dat vraagt al veel ruimte.

Wil je niet de hoofdprijs betalen voor een lunch aan de kust? Dan is het verstandig om eten en drinken zelf mee te nemen. Een stokbrood blijft lekker vers. Neem kaasjes mee in de koelbox en beleg ze ter plekke. Gewone boterhammen worden vaak geplet doordat er van alles bovenop komt. Voor de healthlovers: maak een pastasalade met paprika, tomaat en komkommer. Zonder koelbox is het beste verpakkingsmateriaal aluminiumfolie. Daarin blijft het voedsel het langst koel.

Neem in ieder geval een fles water mee, dat is ook handig voor onderweg. Geen chocola, want dat smelt. Balen! Gelukkig is watermeloen ook heel lekker. En boordevol water. Snijd het fruit thuis al, dat scheelt weer sappen op je lichaam die je omtoveren tot lekkernij voor insecten.

In Nederland moet je vrijwel overal parkeergeld betalen, zorg dus dat je kleingeld bij je hebt.

Zelf vind ik het prettig om vroeg te gaan. Lees: niet in de file voor de parkeervakken, dus dichtbij parkeren en de beste plek op het strand! Neem je je hond mee? Kijk dan goed of deze mee mag. Er zijn verschillende stranden waar een aparte plek is voor onze geliefde viervoeters, zoals in IJmuiden aan Zee. Aan het strand wil het ook nog wel eens waaien. Vind je dit vervelend? Neem dan een windscherm mee.

flaneren op het strand

Bescherm je zelf

Zorg dat je een half uur van tevoren een goede zonnebrandcrème op doet. Een SPF hoger dan 30 heeft geen nut. Smeer je iedere keer weer in als je uit het water komt. Af en toe het water in is nodig om niet te warm te worden en zo een zonnesteek of hoofdpijn te voorkomen. Vergeet niet om je haren te beschermen tegen de zon. Dit kun je doen door shampoo en conditioner te gebruiken met een SPF, een haarserum of gewoonweg door een knotje in te doen en een hoed op te zetten. Zo kom je nog stylish voor de dag ook!

Hier een handige checklist om uit te printen. Zo kun je niets vergeten. Als je tot ’s avonds laat blijft, kan het afkoelen. Een vestje of lange broek kan dan comfortabel zijn. Wat houd je nog tegen? Ga genieten!

Tot slot nog drie makkelijke en budgetvriendelijke outfits om stijlvol de dag op het strand door te brengen. Eén winkel, één complete outfit!

PrimarkCréme lange jurk € 17
Enkel laarsjes € 18
Versierd tasje € 14
Ringen vanaf € 3
Hoed € 5
outfit 1
H&MStrapless shirt € 4,95
Slippers € 4,95
Short € 19,99
outfit 2
C&ASandaaltjes € 19,99
Losse broek € 14,90
Top € 19,90
 outfit 3

 

SONY DSC

 Geschreven door Barbara Schriek

Vorig artikelOp vakantie zonder beeldscherm
Volgend artikelColumn Anouk goes Down Under
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.