Foto weekoverzicht Judith #12

Het was een drukke week, de eerste week dat ik alleen was met 4 kinderen en Maik weer full time aan de slag ging. Maar, op maandag was het natuurlijk Pasen, en was hij nog lekker thuis. Helaas werd Lenthe die dag ziek, buikgriep. Dus we konden niet echt weg. Maik verfde de muur van de zolderkamer nog een keer en we rommelden wat thuis. Lenthe sliep veel op de bank.

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #11

Lenthe ziek

‘s Avonds hebben we, zoals half Nederland, gegourmet. Zonder Lenthe, die had echt geen trek. De kindjes genoten ervan, zelf ben ik niet zo van de gourmet eerlijk gezegd…

Gourmet

Voor de kindjes naar bed gingen wilde Sterre Fee nog even vasthouden. Ik maakte deze mooie foto van haar. Zo sereen, genietend van haar baby-zusje, en een mooie lichtval.

Sterre met Fee

Dinsdag stond ik er dus alleen voor. De kinderen waren die dag nog vrij, ze hadden een margedag. In de ochtend bakte ik havermoutkoekjes met ze van Cookielicious. Die waren goed gelukt en superlekker! Lenthe was nog steeds ziek en hangerig. De kindjes hebben ook nog een poosje Zeppelin gekeken op de iPad, vooral omdat Lenthe zo hangerig was. Later had Lenthe weer een opleving, dus haalde ik de XXL kleurplaat van Amsterdam tevoorschijn en hebben we gepraat over Koningsdag en Amsterdam. De kindjes gingen vervolgens kleuren. Kwam goed uit, want ik wilde over deze kleurplaat nog een blogje schrijven. Kon ik mooie foto’s maken.

XXL kleurenCookalicious

Aan het einde van de middag heb ik Fee met haar voetje en handje in de rode verf gehangen. Ik wilde graag een stempel maken daarvan in haar babyboek. Heb ik bij de andere kinderen ook gedaan. Ze vond het, op z’n zachtst gezegd, niet zo tof. Krijste alles bij elkaar. Hopelijk is ze me er later toch dankbaar voor dat ik het deed…

voetafdrukje fee

Op woensdag was Lenthe nog steeds niet fit, dus zat ik nog een dag aan huis gekluisterd. Fee vond die dag voor het eerst haar duimpje en van de klas van Sterre kreeg Fee een ontzettend leuk cadeau: een boekje met haar eerste woordjes! Het hele alfabet kwam voorbij, de kinderen hadden allemaal iets getekend. Zò leuk!

boekje Fee

Donderdag leek Lenthe opgeknapt, dus ik ging met de auto naar Matruschka in Den Haag, een leuk winkeltje met houten speelgoed. Lenthe was namelijk zondag jarig, dus we moesten cadeautjes shoppen. Het was heerlijk weer, dus na het winkelen zijn we op het terras gaan zitten. Fee in de draagdoek, kopje thee, appelsap en een overheerlijk worteltaartje. Genieten!

Lenthe drinkt ROOMROOM draagdoek

Ik had  naast de verjaardagscadeautjes ook een heleboel kaarten voor de seizoenstafel gekocht en een Hollandse molen van Grimms voor Koningsdag. Thuis knutselden we kroontjes uit goud papier en hingen die in de seizoensboom. In het weekend kreeg ik nog deze leuke Hollandse kaart van Wendy de Boer om de thematafel mee aan te vullen.

kaarten kistKoningsdag boom

‘s Avonds hadden we een akkefietje met Yuren. Ik was Lenthe aan het douchen en had hem gevraagd een beetje op Fee te letten, die in haar bedje lag. Helaas vond hij een pen, en bekraste hij zijn eigen gezicht èn de wieg van zijn babyzusje. Daar was ik niet zo blij mee…

Yuren pen wang

Vrijdag was het heerlijk weer. In de ochtend had ik geen zon op het terras, dus zat ik lekker op de bank met Fee op mijn schoot. Ze heeft nu steeds meer haar oogjes open en begint ook af en toe te lachen. Zò leuk! In de middag zat ik lekker in de zon op het terras. Was het maar iedere dag zulk heerlijk weer!

Zon

Zaterdag was  een drukke dag. Jullie konden vorige week al lezen dat de zolderkamer een complete make-over kreeg, De gele muur moest nog een keer geverfd en daarna zette Maik het stapelbed in elkaar. Met 3 toeschouwers.

naar papa kijken stapelbed

Verder kwam er kraamvisite, helemaal uit Eindhoven, met een superleuk cadeautje: een eendje met kuikentjes van Ostheimer.

Eendje

Het was sowieso een dag vol prachtige cadeaus trouwens, want ook Laura van Lovy stuurde een prachtig armbandje op voor Fee, heel toepasselijk met een toverstafje en haar naam.

Lovy

Wendy de Boer heeft een houten toverstaf met de naam van Fee en prachtige linten in de kleuren van Fee’s kamertje laten maken bij Sterrendaalders. Heel bijzonder en persoonlijk, we zijn er superblij mee. Gaat ze nog veel plezier van hebben als ze straks kan spelen.

IMG_8280

Op zondag hadden we ng een drukke dag. Lenthe was jarig! Ze werd 3 jaar. Dus hingen er slingers op, werd er taart gesneden en kregen we visite.

Lenthe 3

Lenthe is momenteel helemaal gek van prinsessen en roze, dus lieten we een mooie prinsessentaart voor haar maken. Hij was heerlijk, en het was een schot in de roos, ze vond ‘m fantastisch. De komende tijd maar weer even afkicken van deze calorie- en kleurstoffenbom…

Prinsenssentaart

Bij de HEMA kochten we trouwens coole glazen bekers: my favourite jar. Best handig voor de kinderen, met zo’n deksel er op. Wij doen in iedere beker een ander stukje fruit: peer voor Yuren, aardbei voor Lenthe en een framboos voor Sterre. Dat ziet er leuk uit, maar ze zien ook snel welk glas van wie is.

Favourite jar

En, zijn jullie een beetje nieuwsgierig hoe het stapelbed is geworden uiteindelijk? Nou, vooruit, dan daar ook nog een fotootje van. Het hoogste bed is wel heel hoog… Wat vinden jullie van het eindresultaat?

Stapelbed

Oh, en tot slot: Fee vond deze week haar duimpje! Schattig hè?

duimen fee

Vorig artikelWaarom borstvoeding geven de eerste weken echt geen feestje is…
Volgend artikelDe leukste cadeautjes voor moederdag onder de 15 Euro
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

2 REACTIES

  1. Gaaf, slapen ze echt met zn 3en op zolder? Hoe hoog is dat hoogste bed ooit :O
    En ik geniet elke keer van je blogs! Ook de mindere dingen vertel je zo eerlijk, tof!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in