Foto weekoverzicht Judith #109

Het was weer een drukke week, met nog steeds virussen, klussen en meer van hetzelfde 🙂 En gedoe met de auto, maar gelukkig hebben we deze inmiddels weer terug. Dat ging echter niet zonder slag of stoot, lees maar.

Maandag

Ik had heel slecht geslapen. Af en toe heb ik van die nachten, dan blijf ik maar denken en dan lukt het me niet om de slaap te vatten. Heel irritant. Het schijnt hormonaal te zijn en wordt alleen maar erger naarmate je ouder wordt. Gelukkig is het nu slechts af en toe, maar ik word dan echt gebroken wakker. Sterre had ‘s nachts ook bij ons in bed gelegen, omdat ze niet lekker was, dus dat hielp ook niet echt.

Maar goed, de dag begon gewoon net als altijd om half 7 en of je dan wel of niet goed geslapen hebt, dat maakt zowel de kinderen als mijn werkgever niet uit. Onze gastouder was gelukkig weer beter, Sterre bleef nog een dagje thuis. Ik had vergadering op mijn werk en was in de veronderstelling dat de auto rond het middaguur klaar zou zijn. Helaas werd ik al snel gebeld dat dit aan het einde van de dag was. Nog later kreeg ik te horen dat het pas einde van de volgende dag werd. Zucht. Ik had net de huurauto teruggebracht, maar die kon ik nu dus weer ophalen. Zo irritant. Zo blijf je heen en weer gaan.

Toen ik ‘s middags thuis kwam was ik vervolgens zo moe, dat ik geen zin meer had om te koken. Dat werden dus frietjes en lekker vroeg naar bed.

Dinsdag

Ik vertrok al vroeg richting mijn werk, want ik had een drukke dag. De auto zou deze dat wederom wel/niet/wel/niet klaar zijn en dat eindigde met niet. Per sms trouwens, ik denk dat ze ons niet meer durfden te bellen. Hierdoor liep onze hele planning weer in de war, en moesten we wat logistieke puzzels oplossen. Creatief als we zijn, is dat natuurlijk wel gelukt, maar toch. Mijn laatste afspraak was pas om kwart voor 5 klaar, dus ik moest snel naar huis om de gastouder af te lossen. Sterre legde de laatste hand aan de uitnodigingen voor haar verjaardagsfeestje. Een slaapfeestje, dus maakte ze kussentjes.

Woensdag

Ik had dus een sms van de garage gekregen dat onze auto ‘s morgens klaar zou staan. Omdat ik na deze week “‘s morgens” een heel ruim begrip vond, besloot ik om 9 uur meteen te bellen wat daar precies mee bedoeld werd. Een mevrouw aan de telefoon vroeg het na en vertelde dat de auto rond 11 uur klaar zou staan. Dus stipt 11 uur was ik er om te horen dat de auto niet klaar was en ik er pas 5 uur ‘s middags om kon. Ik was het echt helemaal beu: eerst een kapotte koppeling, terwijl deze anderhalf jaar geleden ook vervangen is en nu dat gezeur dat hij al 5 dagen lang de volgende dag klaar zou zijn, maar niet klaar is. Dus ik ga het ook gewoon met naam en toenaam hier noemen: Motorhuis Den Haag op de Binckhorstlaan verdient echt geen schoonheidsprijs!

Dus reed ik maar weer naar huis, want mijn afspraak was afgezegd wegens ziekte. In de werkkamer zette ik mijn laptop weer aan, zodat ik eindelijk weer eens wat administratie kon doen. Eind van de dag kreeg ik ineens te horen dat de auto toch klaar was. Dus ben ik weer naar Den Haag gereden om ‘m op te halen. Ik had wat over de hele kwestie getwitterd, en dat kreeg ik ook nog even te horen: dat het niet “sjiek” was dat ik dat had gedaan. Tja. Dat mogen ze natuurlijk vinden. Ik vind het ook niet echt sjiek wat zij gedaan hebben. Gelukkig hebben we de auto weer terug. Ik hoop voorlopig niet meer bij de garage te hoeven komen!

De kindjes hielpen mij met stofzuigen ‘s avonds, handig hoor.

Donderdag

Toen de auto stuk ging, lag deze net helemaal vol puin. Maik zou dat naar de milieustraat brengen. Dat liep anders, dus toen ik de auto gisteren ophaalde, lag hij nog steeds vol troep. Maik moest dus ‘s morgens vroeg eerst die spullen wegbrengen, want anders kon ik ‘s middags de kinderen niet allemaal tegelijk in de auto meenemen. Hij bracht dus Sterre naar school en regelde de rotzooi. Ik bracht lopend Lenthe en Yuren naar school. Dat vind ik toch wel heel fijn hoor, dat dat lopend kan. De kinderen af en toe wat minder, vooral Lenthe loopt soms erg te zeuren dat ze moe is en het koud vindt. Maar zelf vind ik het heerlijk, even zo’n kwartiertje heen en terug lopen.

Toen ik terug was, ben ik meteen gaan schoonmaken. Dat was wel nodig ook, want vorige week was dat mislukt doordat ik toen ziek was. Ik ben vooral lang bezig geweest in de kamer van Sterre. Daar staat nog een kast die niet was uitgezocht sinds de verhuizing. Dat heb ik nu wel gedaan en dat ruimt lekker op. Terwijl ik bezig was kreeg ik ook weer allerlei ideeën voor de kinderkamers. Eigenlijk is alleen die van Yuren helemaal af. Bij de andere kinderen moet er nog een heleboel gebeuren, waaronder muren afwerken, andere kasten, Sterre een nieuw bed, enz. Zo jammer dat we maar weinig tijd hebben…

‘s Middags gingen er overal kinderen spelen of kwamen er kinderen hier spelen. Ik moest rond 5 uur Yuren en Lenthe ophalen op 2 plekken in Delft en de avondspits alleen draaien, want Maik was voor zijn werk weg. Rond half 9 had ik gelukkig iedereen op bed liggen en was het ook rustig boven. Ik was nog wel 2 keer geroepen door Lenthe en Fee. Das altijd vaste prik, elke avond weer.

De rest van de avond ben ik bezig geweest met mijn Ostheimer bestelling. Die was geleverd en moet dan worden uitgezocht en de voorraad bijgewerkt op de website. Dat is inmiddels gedaan, dus jullie kunnen weer bestellen hoor 🙂

Vrijdag

Natuurlijk was het weer een drukke dag. Schoonmaken, met Fee spelen, kinderen van school halen. Helaas was ik niet lekker toen ik wakker werd, ontzettend balen. Kennelijk is mijn weerstand even naar een nulpunt gedaald, want ik pik elk rondvliegend virusje momenteel op. Dat klussen en verhuizen begint z’n tol te eisen. ‘s Middags knapte ik gelukkig weer op en kon ik toch wat doen. Alle kinderen gingen ergens spelen en er ging ook iemand met ons mee, dus mijn rondrijrondje begon pas om 4 uur in plaats van half 3. Scheelt toch weer, zeker als je niet lekker bent. We aten daardoor laat, maar gelukkig begon het weekend en was dat niet zo erg.

Zaterdag

We zouden eigenlijk visite krijgen, maar daar hadden ze zieken dus de afspraak werd afgebeld. Niet erg, want er is uiteraard genoeg te doen. De vouwgordijnen die we bij de Kwantum hadden gekocht waren er! Dus Maik ging ze halen. Helaas kon hij ze niet direct ophangen, want de keukenmuur moest eerst nog met en speciale wasbare verf behandeld worden. Das ook zoiets wat al weken op de planning staat. Dus ging Maik aan de slag. Toen de verf droog was, werd het vouwgordijn opgehangen. Maik vond het eerst toch wat te roze, maar toen het eenmaal hing was hij er wel blij mee. Tja, het wordt wel een echt vrouwenhuis zo 🙂

Zondag

We konden een klein beetje uitslapen, maar toen druppelden de kindjes toch alweer één voor één binnen. Het had wederom gesneeuwd, dus na het ontbijt gingen ze gelijk buiten spelen. Ik besloot wat te werken, terwijl Fee rondhobbelde met speelgoed om me heen. Maik verfde de gang wit. Uiteindelijk krijgt de gang behang en kleur, maar die gipsen wanden zien er zo uit als een bouwval, dat we het toch alvast wilden verven. Het knapte er enorm van op. Ook regelden we kapstokhaakjes voor de kinderjassen. Ik kan echt blij worden van al die kleine projectjes. Lekker opruimen, je huis knapt daar zo van op.

‘s Avonds keken we Boer Zoekt Vrouw en hebben we de verjaardag van Sterre voorbereid. Zij wordt maandag 10 jaar! Dus hangen er slingers en liggen de cadeautjes op tafel en ernaast (ze krijgt een hangstoel, das een beetje groot).

Vorig artikelWoontrend 2017: Boho chic in wit en zilver
Volgend artikelBinnenkijken bij… Michel en Manon van Cekalovic
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

  1. Wat vervelend van de auto, hier ook weekend zonder gezeten (geen leenauto) omdat auto donderdag naar garage ging, einde van de dag werd gebeld dat het vrijdag zou worden en toen vanochtend en nu einde van de dag… ook motorhuis maar dan in Delft. Altijd heel tevreden maar nu ook reparatie die anderhalf jaar geleden ook al is gedaan en vervolgens extra werk bij kwam kijken. Terwijl ze vorige keer heel coulant waren en ik minder hoefde af te rekenen dan telefonisch doorgegeven omdat het toch minder werk was.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in