Foto weekoverzicht Judith #28

uitgelichte-afbeelding-week-28-2015Alweer een zomervakantieweek voorbij. Hoe die er uit zag? Je leest het hieronder!

Maandag deed ik niet zoveel bijzonders. Gewoon een lekker rustig dagje thuis. Beetje spelletjes gedaan met de kindjes (kindermonopoly), geknutseld met ze en even buiten geweest.

Dinsdag kwam de oppas. Dat werd voor mij een werkdagje buiten de deur. Ik ging naar Hop & Stork in Den Haag, waar de wifi goed werkt en de chocoheerlijkheden niet te versmaden zijn. #tip (lees meer op leukindenhaag.nl)

hopenstorkdenhaag

Van woensdag tot en met vrijdag ging ik met de kinderen naar Zeeland. Mijn ouders wonen op Walcheren. Zo had Maik even een paar dagen dat hij kon doorslapen en rust had thuis en mijn ouders vinden het altijd leuk de kindjes te zien.

Woensdag was best een zonnige dag. Ik haalde mijn 87-jarige oma op. Zij is inmiddels behoorlijk slechtziend en slechthorend. Daar word je eenzaam van. Je staat er misschien niet bij stil, maar lezen, handwerken, tv kijken, dat lukt allemaal niet meer als je amper meer ziet dan licht en donker. Radio of muziek luisteren gaat ook niet meer goed, want ze hoort slecht. Dus wat dan? Dan niks meer. Dan zit je vooral in je stoel en val je af en toe in slaap. Heel zielig eigenlijk. Helaas woon ik niet in de buurt, maar als ik dan in Zeeland ben, probeer ik mijn oma een paar fijne uurtjes te bezorgen. Ik nam haar mee naar Sint-Anthonijshoek in Koudekerke: een pluk, speel en theetuin. Zo konden de kinderen lekker trampolinespringen en wij genieten van taart en thee. Mijn oma vond het fijn even thuis weg te zijn.

Supergrappig dat ik er iemand tegenkwam die zei: door jouw blog ben ik hier!

oma87eettaartje

Donderdag was een druilerige dag. Alleen maar regen in Zeeland, werkelijk. Om er toch heel even uit te zijn, gingen we met de kinderen naar de boulevard. Het windorgel bezoeken (wat het niet deed, want er stond geen wind) en wat drinken op het strand.

windorgel vlissingen

‘s Avonds aten we mosselen, erg lekker!

zeeuwsemosselen

Vrijdag scheen de zon gelukkig weer. Mijn ouders hebben een grote tuin waar we in de zon zaten. De kinderen rommelden rond de vijver en binnen met kussens en kleden. Ik was blij dat ze het huis van mijn ouders even op z’n kop zetten en niet mijn woonkamer haha. Natuurlijk nam ik nog wat Zeeuwse eetbare souvenirs mee…

bolussen

Rond 2 uur ging ik rijden. Helaas kwam ik in de file terecht, waardoor we er een half uur langer over deden dan normaal. Het was fijn om Maik weer te zien, dat vonden de kindjes ook. Ze hadden hun papa gemist!

We haalden sushi. Voor Sterre vegetarisch, want ze is allergisch voor vis. Helaas kreeg ze toch meteen last, waarschijnlijk hebben de sushimakers met vishanden aan de vega-sushi gezeten. Overal jeukende bultjes. Dus dat werd een no go. Dan maar frietjes…

dames eten sushi

Zaterdag wilden de kindjes na de drukke dagen in Zeeland lekker thuis blijven. Ik bakte een witte-chocolade frambozentaart met ze. Lenthe fietste met wanten aan en muts op door de binnentuin. Heerlijk kneuterig dagje.

IMG_2452

Op zondag kwamen onze overburen op bezoek. Zij wonen in Qatar en waren een maandje in Nederland op vakantie. We proberen dan altijd heel even samen thee te drinken, en bij te kletsen. We kregen een Nijntje boekje in het Arabisch voor Fee, superleuk. Daarna ging ik met Sterre naar de film “De Kleine Prins”. Heel leuk, daarover later meer in een apart blogje.

buiten zitten voor

De kinderen loomden wat op het terras, we aten ijs op basis van kokosmelk en we zaten in de zon.

professor grunschnabel ijs

Ik maakte deze mooie foto van Sterre. Vorig jaar viel ze een lelijk litteken op haar neus tijdens onze vakantie in Corsica, het viel me op dat je er eigenlijk niet zo heel veel meer van ziet. Ik vind haar nog net zo mooi als altijd!

sterre 1 jaar na litteken

Vorig artikelEen tropische boost met de ananas(print)
Volgend artikelEen prachtig sprookje voor kinderen èn volwassenen!
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in