Foto weekoverzicht Judith #110

Weer een weekje dichter bij de lente šŸ™‚ Jammer dat het zulk druilerig weer blijft, want ik begin langzaam echt behoefte te krijgen aan zon. We zitten zoveel binnen. Deze week stond vooral in het teken van de 10e verjaardag van Sterre.

Maandag

Feest! Onze Sterre was jarig en werd alweer tien jaar. Vanaf nu hebben we een heuse tiener in huis, die zelfs al af en toe een beetje begint te puberen. Gek, zo’n kroonjaar maakt je dan toch weer een beetje melancholisch. Net als ik dat altijd heb bij de eerste verjaardag van de kinderen, dacht ik nu ook weer terug aan de bevalling. Sterre zelf was helemaal vol van haar verjaardag. Ze vraagt nu ook geen speelgoed meer, maar echte tiener dingen zoals leesboeken en spulletjes voor haar nieuwe kamer. Ze wilde al heel erg lang een hangstoel en die vond ik bij Ikbenzomooi.nl, eentje van Kidsdepot. Het is wel een echte kinderhangstoel, want voor volwassenen is hij te klein. Dat vind ik jammer, want ik vind ‘m zelf ook ontzettend leuk.

Ik was bang dat Yuren en Lenthe hun mond niet konden houden, dus had ik ze wijs gemaakt dat in dat grote pak een poesje zat. Dat het een kooi was. Ze waren er helemaal vol van. Dat was natuurlijk een ontzettende heksenstreek van mij, want met name Lenthe was enorm teleurgesteld dat het een hangstoel was en geen knuffelig poesje. Tja… Maar goed, Sterre was ontzettend blij met haar stoel. Hij moest natuurlijk meteen opgehangen worden.

Voor mij was het een werkdag, maar ik had ‘m vanwege de verjaardag een beetje vrij gehouden. Ik heb eerst wat achter de laptop gezeten om administratie te doen en mails te versturen, maar aan het eind van de dag heb ik de hele slaapkamer geverfd. Die had nog steeds gipsen wandjes, zag er niet uit. Ik heb ook behang besteld van Ferm Living, maar ik kan niet behangen dus ik hoop dat Maik dat in het weekend wil gaan doen… In elk geval begint onze slaapkamer nu langzaam ook een beetje op een kamer te lijken, in plaats van een bouwval, dus daar word ik wel blij van.

Dinsdag

Valentijnsdag! Ik werd ‘s morgens verrast met dit cadeau naast mijn ontbijtbord. Erg leuk verzonnen van Maik, was er blij mee.

Verder was het eenĀ werkdag vol afspraken. Ik sjeesde van de ene locatie naar de andere, heel hectisch. Ik was dan ook ontzettend moe toen ik ‘s avonds thuis kwam. Ik was ook heel laat, mede door een afspraak die een kwartier uitliep en daarna een enorme file. Van koken kwam het niet meer, dus het werk brood met een omelet. Tot grote vreugde van de kinderen.

Woensdag

Wederom een werkdag. En een drukke ook nog. Yuren ging ‘s middags spelen bij een oud buurjongetje en ik moest hem daar aan het einde van de dag weer ophalen. Daarna snel naar huis, want ik wilde de gastouder op tijd aflossen na gisteren. Dat lukte gelukkig. We aten risotto en daarna crashte ik op de bank, want ik had slecht geslapen. Helaas sliep ik de hele avond en lag ik vervolgens weer de halve nacht wakker, dus ik stond donderdag wederom moe op.

Er kwam ook een erg leuk boek binnen waar ik heel enthousiast over ben, met allerlei activiteiten rondom prentenboeken. Leuk voor thuis en voor in de klas. Hele goeie tip!

Donderdag

Maik werkte thuis, omdat we in de ochtend een gesprek hadden met de advocaat en degene die het aanspreekpunt is namens bouwer van ons huis. Er lopen een aantal discussiepunten, financieel gezien, over fouten die zijn gemaakt. Het was een goed gesprek, en we hopen dat het voorstel dat is gedaan voor een tegemoetkoming gehonoreerd wordt, zodat we dit kunnen afsluiten.

Het gesprek liep wat uit, daardoor besloot Maik niet meer naar zijn werk te gaan zoals hij van plan was, maar thuis verder te gaan. Scheelt toch weer anderhalf uur reistijd die hij nu kon doorwerken. Dus Maik vertrok naar de werkkamer (ook nog steeds een bouwval helaas) en ik ging de kinderen van school halen met Fee samen. De kinderen waren verrast toen ze thuis kwamen door de seizoenstafel, die ik van Valentijnsdag had aangepast naar een voorjaarstafel. Ik kreeg namelijk Moeder Aarde binnen die ik had bestel bij Priegelgoud.nl, heel handig voor mensen zoals ik die niet handig zijn met naald en draad. De kinderen gingen er meteen mee spelen.

‘s Avonds haalde Maik nog tegels op bij mensen hier uit de wijk die er vanaf wilden. Wij weten nog niet wat we met de tuin gaan doen, maar op dit moment is het een grote modderpoel en dat is ook niet handig met het voorjaar op komst. Ik zou dus wel alvast een terras willen maken en een pad van de schuifpui naar de poort, zodat we daar gewoon overheen kunnen lopen. Dan zijn tijdelijke tegels voorlopig wel handig. Van de zomer zien we wel wat we met de tuin willen en of we dat dit jaar al doen of pas volgend jaar. Ik heb immers nog geen idee hoe de zon precies in de tuin komt en waar ik het liefste zit enzo. Dus dat wil ik eerst weten voor ik bedenk hoe we de tuin gaan inrichten.

Vrijdag

In de ochtend ging ik weer aan de slag met de schoonmaak. Fee weer een doekje gegeven en poetsen maar. Ik verbaas me er elke week weer over wat een troep de kinderen van hun slaapkamers kunnen maken. Echt, ik ruim het iedere donderdag helemaal op en een week later is het weer een bende.

Na het schoonmaken ben ik naar school gelopen om Yuren en Lenthe op te halen. Fee zat in de kinderwagen. Ik had de schoonmaakbeurt op school, dus was daar zo’n drie kwartier bezig met stofzuigen, afwassen en stoffen. Terwijl ik bezig was, had Fee de (kindveilige?) sluiting van de kinderwagen losgekregen en was zo headfirst op de vloer gevallen. Er verscheen meteen een enorm ei op haar voorhoofd. Ik snap nog steeds niet hoe het kan dat ze dat open kreeg. Zo raar! We waren er allebei van geschrokken.

Veel tijd om er over na te denken had ik niet, want eenmaal thuis moesten we direct in de auto om de jongste drie naar opa en oma te brengen. Daarna ging ik naar school om Sterre en haar vriendinnenclub te halen, want haar verjaardagsfeestje stond op de planning. Het was een slaapfeestje, dus met een auto vol met meiden en slaapzakken reed ik huiswaarts. Daar aten we eerst taart en werden de cadeautjes uitgepakt. Vervolgens maakten de meiden sieraden en rond 5 uur werd er gekookt. Sterre wilde per se een heel driegangenmenu koken, dus ik had alles klaargezet, uitgelegd en liet de meiden hun gang gaan. Toch best handig hoor, van die tieners. Die zijn al heel zelfstandig.

Na het eten keken we met z’n allen The Voice en toen dat afgelopen was gingen we naar bed. Er werd nog wat gekeet tot bijna middernacht maar toen werd het stil.

Zaterdag

De meiden waren al best vroeg wakker. Dus wij ook šŸ™‚ Maik ging beneden een ontbijtje voor ze maken, en ik ging gauw douchen. Twee van de dames moesten al vroeg naar een hockeytoernooi, dus die werden op tijd opgehaald. De andere meisjes gingen nog wat spelletjes doen, en rond 11 uur was iedereen opgehaald. Ik ging toen weer in de auto richting opa en oma om de andere kinderen op te halen. Maik begon met het behangen van onze slaapkamer. Ik had heel tof behang gekocht, mintgroen met gouden grafische lijnen. Helaas was hij nog niet klaar toen ik thuiskwam, dus moest ik ook naar het zwembad. Niet echt mijn hobby, maar ja. Na het zwembad was Maik wel klaar en ik vond het erg mooi. Nu nog nieuwe nachtkastjes en een dressoir, maar daar moet ik me nog eens goed in verdiepen. Er is zoveel keus, maar niet alles past.

‘s Avonds kreeg Fee ineens koorts, ze was ook snipverkouden. We zijn de virusperiode dus nog niet voorbij.

Zondag

Deze dag vierden we de verjaardag van Sterre voor vrienden en familie. Er waren wat mensen met ziekenboeg thuis, dus het was niet zo heel druk. Al met al waren we toch de hele middag gezellig druk hier in huis. Mijn vader had ons nieuwe huis nog helemaal niet gezien en mijn moeder ook alleen nog toen het nog een en al beton was, dus voor hen was het extra leuk om alles te zien. Van bouwval tot woonhuis. Na zo’n middag borrelen had ik geen zin meer om te koken, zelfs niet echt honger. Dus het avondeten werd een monkeyplatter met een wijntje.

‘s Avonds vond ik dit jongetje in mijn bed. Zoals bijna elke avond. Hij mist me zegt hij, en dan kruipt hij aan mijn kant van het bed. Dan heeft hij het gevoel dat hij dichter bij mama is. Best schattig, maar een hoop gesjouw elke avond om hem terug in zijn eigen bed te leggen.

 

Vorig artikelWin een Eurocamp voucher ter waarde van 200 Euro!
Volgend artikelWoontrend 2017: Revival van kurk
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in