Een refurbished iPhone is veel goedkoper

In december liep mijn abonnement af en had ik voor een nieuwe iPhone kunnen kiezen. Gezien de hoge prijs èn het feit dat ik net een nieuwe batterij in mijn telefoon had laten zetten, heb ik ervoor gekozen om alleen het abonnement te verlengen en mijn iPhone 6 nog even te houden. Al eerder schreef ik over het dilemma om Sterre, 11 jaar, zelf een smartphone te geven. Dat speelt nog steeds. Recent kwam ik er achter dat een  refurbished iPhone 7 veel goedkoper is dan een gewone iPhone 7.

Wat is een refurbished iPhone

Voor wie niet weet wat een refurbished iPhone is leg ik dat even uit. Eigenlijk is het een gebruikte iPhone, die door experts weer helemaal als nieuw is gemaakt. De deskundigen zeggen zelfs dat een refurbished iPhone zelfs beter is dan nieuw, omdat deze helemaal is gecheckt op defecten. Je krijgt op een refurbished iphone gewoon 2 jaar garantie en de normale service.

Beter voor het milieu

Een refurbished iPhone is beter voor het milieu dan een nieuwe, omdat je gebruikte producten een 2e leven geeft. Maar het is wel goedkoper (gemiddeld zo’n 60%) dan een nieuwe iPhone en bovendien beter dan een tweedehands, waarvan je niet zeker weet of alle onderdelen nog in orde zijn. Ik verkocht zelf ooit eens mijn iPhone die gewoon prima in orde was, en 3 weken na de verkoop belde die vrouw op dat het beeld op zwart ging. Tja… Dat kan dus gebeuren met een tweedehands. Het was uiteindelijk gefixed met een nieuwe batterij, maar het was toch vervelend.

Onze ervaring met refurbished

Maik had met zijn iPhone een defect wat niet onder de garantie viel. Een raar probleem, wat bovendien niet gemaakt kon worden. Er zat niets anders op dan een nieuwe telefoon kopen, maar het ding was net pas een jaar oud en dat is dan toch een behoorlijke uitgave. Omdat hij niet zonder iPhone kan, heeft hij uiteindelijk gekozen voor een refurbished iPhone. Dat is tot nu toe (hij is inmiddels een jaar oud) goed bevallen. Hij heeft er geen enkel probleem mee gehad en zijn batterij is ook nog steeds in orde.

Een refurbished iPhone is veel goedkoper

Een refurbished iPhone is dus veel goedkoper dan een nieuwe. Dat biedt wel mogelijkheden om mijn iPhone 6 binnenkort door te schuiven naar Sterre en dan zelf voor een refurbished iPhone 7 te gaan. Vooral de nieuwe camera spreekt me daar erg van aan. Die geeft echt diepte zag ik een keer bij iemand op een persreis. En dan kies ik natuurlijk voor de rosé versie. Lekker meisjesachtig.

Ben jij al toe aan een nieuwe iPhone?

Vorig artikelDe voordelen van digitale televisie kijken
Volgend artikelHoe staan tulpen het langst?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in