Foto weekoverzicht Judith #120

Het is vakantie! Dat betekent niet per se dat het ook rustig is. Integendeel, ik heb meer tijd voor mezelf als de kinderen gewoon naar school zijn 🙂 Desondanks is het wel heel gezellig, en fijn dat we niet vroeg op hoeven elke dag.

Maandag

Ik begon de ochtend bij de logopediste, die me gaat helpen mijn stem beter te gebruiken. Mijn stem is al jaren af en aan schor/hees, mijn stembanden zien er prima uit dus waarschijnlijk gebruik ik mijn stem niet goed. Ik heb natuurlijk een beroep waarbij ik veel praat en ook met vier kinderen krijgt je stem niet zoveel rust, dus heb ik hulp ingeroepen. Ik kreeg ademhalingsoefeningen mee en een ontspanningsoefening voor mijn stem: met een holle buis in een glas water blazen.

Later die dag heb ik vooral schoongemaakt. Dat doe ik normaal op vrijdag, maar toen was ik op persreis, dus moest het op maandag. Ook hebben de kinderen nog lekker zitten kleuren aan tafel met wat dingen die Wendy had opgestuurd.

‘s Avonds hielpen de kinderen mij met koken. We aten pasta met tomatensaus en roquefort (de kinderen gewone geraspte kaas, want die lusten dat niet).

 

 

 

 

 

 

Ik maakte ook nog een wandeling met Niky op maandagavond, dat doen we de laatste tijd haast elke week en dat is gezellig en goed voor ons 😉

Dinsdag

‘s Morgens waren de kinderen alsmaar ruzie aan het maken. Ik realiseerde me dat dit de hele dag door zou gaan als we thuis zouden blijven, dus ik besloot te gaan wandelen. Lenthe en Yuren mochten op de fiets, Fee in de kinderwagen en Sterre gewoon lopend. Eigenlijk wilde ik Fee in de draagdoek doen, dat wil ze de laatste tijd wel weer, maar ik heb links een tennisarm. Daardoor kan ik de doek niet meer strak knopen, heel irritant.

We liepen naar Den Hoorn, dat is ongeveer een kilometer of 4 en daar deden we zo’n drie kwartier over. Op de heenweg miezerde het een beetje, maar daarna klaarde het op. Het was eigenlijk best een leuk stuk lopen, een groot deel langs het water en daarna door een nieuwbouwwijk. De eindbestemming was Piece of Cake, een leuk tentje met heerlijke taartjes en even lekkere koffie. Jammer dat er nog geen decaf was, maar dat stond op de planning beloofde ze me. We aten een taartje (nou ja, ik vooral, want de kindjes hielden het na een paar happen alweer voor gezien), dronken Chai Latte en koffie en liepen toen weer naar huis.

De rest van de dag hebben de kinderen op hun eigen kamer gespeeld, een beetje tv gekeken en hebben we nog een spelletje gedaan.

Woensdag

In de ochtend deed ik spelletjes met de kinderen. Ze zijn echt gek op spelletjes hier, we hebben er ook echt veel en het leuke is dat Sterre nu ook de grote mensen spelletjes kan spelen. Is toch iets leuker dan kleurentorentje enzo de hele tijd. Al doe ik dat ook nog regelmatig met Fee hoor. Om half 2 kwam Shakira, onze oppas. De kinderen hadden daar zo’n zin in, dat ze haar al een half uur van te voren stonden op te wachten in de keuken.

Ik moest namelijk naar een persmiddag van Visit Finland, wat erg gezellig was. Leuke collega-bloggers ontmoet die ik nog niet eerder had gezien en ook wat mensen gezien waarmee ik eens op persreis ben geweest.

Na het eten reed ik weer naar huis, waar de kinderen lekker cakejes hadden gebakken met Shakira. Ze kwamen ze trots aan mij laten zien.

Donderdag

Een koude Koningsdag dit jaar, en dus ook een koude verjaardag voor Yuren. Hij werd alweer zeven! We vierden het in de ochtend met oranje tompoucen en cadeautjes. Hij kreeg van ons een elektrische racebaan, waar hij superblij mee was. Ik vond het nogal een heftig ding en ook jammer dat het weer met stekkers en snoeren is (en veel plek inneemt op zijn kamer), maar Maik, uuhhh, ik bedoel Yuren, wilde ‘m zo graag 🙂

Verder kreeg hij ook nog Pokemonkaartjes, een dolboek voor jongens, een witte dopper, stoere plaktattoo’s en lego.

Aan het eind van de ochtend liepen we nog even naar de vrijmarkt in onze nieuwe wijk. Wat op zich leuk was, maar wel erg koud. We scoorden er zeeslag voor een prikkie, de kinderen sprongen nog wat op de springkussens, maar toen het begon te regenen liepen we weer naar huis. ‘s Middags kregen we nog visite van de buren met hun kinderen, dat zijn inmiddels dikke vrienden van Yuren.

Vrijdag

Ik begon de ochtend met een wandeling en liep zelfs af en toe kleine stukjes hard. Dat kwam me duur te staan, want ik had meteen weer last van shin splint. Een blessure van mijn laatste hardlooppogingen. Heel irritant!

Naja, met ruim 5 km in de benen begon ik thuis maar eens aan de volgende klus: dozen uitpakken. We hadden nog steeds zo’n 15 dozen in een opslag staan. Maik had deze leeggehaald, daarmee konden we de opslag opzeggen en dat scheelt toch weer wat centjes iedere maand.

 

De moed zonk me in de schoenen toen ik zag wat een enorme bult aan campingspullen, boeken en spelletjes er tevoorschijn kwamen. Ik maakte 5 dozen voor de kringloop, die Maik ‘s middags meteen weg bracht. De rest brachten we boven naar de werkkamer om goed uit te zoeken. Helaas hadden de kinderen flink wat aandacht nodig, dus het lukte me niet om alles meteen een plek te geven. Maikel was ondertussen weer aan het klussen, dus tja. Wel werd ik trouwens blij van de doos met sjaals, wanten, mutsen enz. Die was ik de hele winter namelijk al kwijt, heb mijn Ugg wanten zo gemist! En ja, wat doe je dan als mama die doos leeg haalt en je zit er als 2 jarige naast? Dan kleed je jezelf eens lekker winters aan en ga je daarna tv kijken 🙂

‘s Middags moest ik met Lenthe en Yuren naar het zwembad, zoals elke vrijdag. Dat ging ook in de vakantie gewoon door.

Zaterdag

Ik startte de ochtend met een bietjes-frambozen smoothie, lekker gezond. Na het derde glas ging het me wel een beetje tegenstaan, maar goed, ik ben dan ook geen fan van bietjes. Ook deze dag werd vooral nuttig doorgebracht door Maik. Wederom werd er behangen, het doel is om het deze week eindelijk af te krijgen. Hij kreeg het net niet helemaal af, maar kwam een heel eind. Ondertussen deed ik met de kinderen Monopoly, de Haagse Editie. Dat was reuze leuk, vooral omdat ik gewonnen had haha. Voor Yuren en Sterre weer een lesje in verliezen, wat best moeilijk is natuurlijk. Maar ik vond het knap dat ze het zo goed volhielden. Alleen Yuren ging het laatste half uur af en toe iets anders doen.

Fee ging er ondertussen vandoor op de nieuwe schoenen van Yuren. Deze sneakers van Hummelsport zijn natuurlijk ook wel erg tof. En ze lopen lekker, aldus Yuren. Ik denk dat Fee het daar wel mee eens is, ze wil ze vast ook. Ik adviseer wel een maatje kleiner, Feetje 🙂

Zondag

Deze ochtend kwam een vriendje van Yuren bij ons spelen. Ze speelden vooral met de Pokemonkaarten en de racebaan die Yuren voor zijn verjaardag kreeg. Die Pokemonkaarten zijn momenteel echt een hype op de school van de kinderen.

Maik ging verder met de laatste klus: nog 2 muurtjes behangen in de kamer van Sterre en dan alles nog sauzen. Hij was er wel de hele dag mee bezig, wat natuurlijk heel jammer was vanwege het mooie weer. Toch zijn we blij dat deze klus geklaard is. Nu moeten er nog steeds wel wat dingen gedaan worden, maar dat zijn meer kleine klusjes die niet de hele dag duren. De komende weekenden hopen we er dus weer op uit te kunnen, want zo langzamerhand zijn we ook wel klaar met dat geklus de hele tijd. Nu weer even de focus op leuke dingen doen!

Deze week kreeg ik ook de Verse Oogst Box. Dat is een box vol verse groente en fruit die je wekelijks of eenmalig kunt laten komen. Kosten voor de box zijn afhankelijk van het aantal personen. Een box voor 4 personen kost €25, en voor 2 personen €22,50 (dus dan zou ik altijd voor 4 personen nemen). Ik ben er echt enthousiast over, de spullen die er in zaten waren echt lekker vers en van goede kwaliteit. Normaal als ik fruit en groente haal bij de supermarkt is het snel weg, maar dit ging allemaal echt ruim een week mee. Op de website kun je precies zien wat in de box voor komende week zit en er staan ook recepten bij. Ik vind het een aanrader!

Vorig artikelOp vakantie naar de Mayenne?
Volgend artikelKwarkbollen recept
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in