Foto weekoverzicht Judith #161

Het was een prima week, die helaas toch wat minder fit eindigde dan gehoopt. Echt een never ending story deze winter. Desondanks deden we ook leuke dingen en was het niet zo druk op mijn werk. En ik ging natuurlijk shoppen met een lezer!

Maandag

Ik twijfelde vorige week zondag nog of ik wel niet zou gaan werken op maandag. Ik had namelijk nog steeds niet zoveel trek en was nog altijd wiebelig op mijn benen. Gelukkig werd de keuze voor mij gemaakt, want midden in de nacht stond Yuren naast mijn bed. Hij voelde zich niet lekker en ja hoor, ook hij kreeg de buikgriep die Sterre, ik en Lenthe net hadden gehad. Zucht. Dat werd dus sowieso thuisblijven. Nou was dat niet zo erg, want zoals gezegd begon ik me maandag pas weer een beetje normaal te voelen. Maar ik was gewoon zo klaar met al die zieken hier in huis. Qua virussen is dit echt de ergste winter ooit.

Thuiswerken

Dus Yuren lag grotendeels in zijn bed boven en ik heb vooral aan de eettafel zitten werken. Nog best veel kunnen doen, dus dat was fijn. Dan kun je toch merken dat Yuren al wat groter is. Als je Fee of Lenthe ziek thuis hebt, dan zijn ze de hele tijd op mij aan het hangen en kan ik niks. Dus dit viel me alles mee.

Dinsdag

Yuren was dinsdag weer opgeknapt en kon naar school. Ik ben die dag ook gewoon weer aan het werk gegaan. Na mijn afspraken reed ik nog even langs de bloemenwinkel, om alvast wat voorjaar in huis te halen. De zon scheen en daar werd ik helemaal blij van. Ondanks dat het nog best koud is, krijg ik toch al wat voorjaarsgevoel.

Woensdag

Ik begon de ochtend op mijn werk voor een bila. Daar hadden we het nog even over wat opleidingen die ik mogelijk volgend jaar kan gaan doen. Lastig kiezen wel hoor. Er zijn zoveel mogelijkheden en wat vind ik nou echt leuk en is ook zinvol voor de organisatie waar ik werk? Ik ben ‘s middags nog maar eens aan het puzzelen geweest op internet en heb weer wat opleidingen aan mijn leidinggevende doorgemaild.

Winactie

Ik maakte woensdag ook bekend die as zaterdag met mij mag gaan shoppen. Ik vond het ontzettend lastig kiezen. Er waren zoveel lieve, mooie, aangrijpende en bijzondere reacties. Uiteindelijk heb ik een top 10 gemaakt van reacties die mij het meest aanspraken en deze heb ik doorgestuurd naar de klant voor een definitieve keuze. De persoon die ik ga shoppen volgt mij al heel lang en ik volg haar ook op instagram. Ik ben heel benieuwd om haar in het echt te ontmoeten! Ook best een beetje spannend 🙂 Aan het eind van deze blog lees je een verslag van het shopavontuur.

Donderdag

Mijn vrije dag, maar zoals altijd was ik toch ook nog een beetje aan het werk. In mijn baan zijn er altijd dingen die belangrijk zijn, dus ik zorg eigenlijk dat ik ook op mijn niet-werkdagen bereikbaar ben. Verder heb ik vooral heel veel schoongemaakt. We zijn eindelijk weer terug verhuisd van de werkkamer naar de slaapkamer. Het plafond is klaar, de wanden zijn gestuct en gesausd en Maik is bezig met de inloopkast maken. Alles moest echter nog op z’n plek gezet worden. Bovendien geeft dat stucen en enorme troep, overal lag van dat witte poeder. Dus ben ik flink aan het boenen geweest. Ik kwam ook nog een paar verhuisdozen tegen die niet uitgepakt zijn. Die heb ik meteen even uitgezocht en opgeborgen. Ruimt lekker op!

Mooi uitzicht

Lenthe moest naar een feestje van 2 vriendinnetjes (een tweeling) die hier een kwartiertje lopen verderop wonen. Ik besloot haar lopen op te halen, de zon ging net onder en het was zo mooi onderweg. Echt genieten.

Vrijdag

Wederom mijn vrije dag. In de ochtend heb ik met Fee wat spelletjes gedaan en zitten knutselen. Ze wilde een vis maken. Daarna heeft ze even televisie gekeken en heb ik wat gewerkt. ‘s Middags hoorde ik dat ik de auto eindelijk, na ongeveer 10 weken, kon ophalen. Gemaakt en wel. Dus voor ik Sterre van school haalde, ben ik dat maar gaan doen. Even wennen weer, onze eigen auto terug, maar ook heel fijn. Nu maar hopen dat hij de komende maanden geen grote problemen geeft. Ben er echt klaar mee.

Zaterdag

Na een goede nacht ging Maik met Yuren en de 2 jongste meisjes naar schaatsles en liep ik met Sterre naar de 3e middelbare school die we gingen bezoeken. We waren er net binnen, toen we bekenden tegenkwamen. Het was een stel dat ik nog ken van de cursus Samen Bevallen. Zo ben je samen aan het oefenen met puffen en zo ben je aan het kijken naar welke middelbare school de meiden gaan. We hebben een rondleiding gehad door de school  en daarna zijn Sterre en ik weer naar huis gelopen. We hebben onderweg een top 4 gemaakt. De eerste school die ze bezocht staat bij ons allebei op nummer 1.

Shoppen met de winnaar

‘s Middags ging ik naar Stadshart Zoetermeer, want daar had ik afgesproken met Marjanne. Zij was de gelukkige die de Valentijnsactie had gewonnen. We vonden elkaar middenin het Stadshart en gelukkig was het meteen gezellig. Ik moest even mijn draai vinden. Ik wilde namelijk dat ze echt dingen zou kopen die ze zelf leuk vindt, en niet teveel mijn mening opleggen. We begonnen bij Sandwich, waar ze zelf nog nooit was geweest, maar ze meteen 2 jurken en een panty kocht. Ik heb mijn volgers op Instagram nog mee laten kiezen: iedereen koos voor de blauwe jurk, maar wij vonden de rode ook leuk en bovendien helemaal passend bij Valentijn. Omdat de jurken in de uitverkoop waren, nam ze deze gewoon allebei.

H&M

Daarna kwamen we terecht bij de H&M. Hier hebben we allebei apart rondgekeken, ik zag zelf ook nog een leuk rokje en een witte bloes en trok deze aan. Die outfit vonden mijn volgers op Instagram trouwens helemaal niet leuk, haha. Toch heb ik het gekocht. Het was namelijk ook niet de bedoeling om het samen aan te trekken. De witte bloes had ik bij andere dingen bedacht en het rokje kan ik met dingen combineren die ik al in mijn kast heb liggen. Marjanne kocht er een toffe zomerjurk, die ze nu ook al aan kan met een vestje erop.

Miss Etam

Bij Miss Etam waren we allebei weg van een poezentruitje en ze nam er ook een mooie spijkerbroek en een rode ketting voor bij haar jurk. In de tussentijd kleedde ze zichzelf alvast om, want het begon tegen sluitingstijd te lopen en daarna mocht ze uit eten met haar man! In de nieuwe outfit. Het shoptegoed was echter nog niet op, dus scoorde ze ook nog schoenen en een handtas bij Manfield. Daarna liepen we naar De Vrienden van de Burgemeester, waar een idyllisch tafeltje bij het raam voor ze was gereserveerd. Romantisch met kaarslicht en uitzicht. Ze zat er prachtig te spinnen in haar nieuwe outfit èn nog 3 tassen op de grond vol andere kleding. Ik denk dat ik kan zeggen dat ze zeer goed geslaagd is!

Winterbarbecue

Eenmaal thuis ging in de tuin de barbecue aan, de kerstverlichting en de terrashaard. Maik gooide vlees op de barbecue en ik ging aan de glühwein. Het was gezellig en het viel ontzettend mee met de kou. Wel miezerde het af en toe wat, maar dat mocht te pret niet drukken. Nadat de kinderen op bed lagen zijn wij zelf ook naar bed gegaan om Wie is de Mol te kijken. Helaas werd in halvewege de nacht wakker omdat ik niet lekker was. Misschien toch een stuk vlees gegeten dat niet goed gaar was ofzo?

Zondag

De hele zondag was ik licht misselijk, gewoon niet fit en ik heb dus ook niet veel gedaan. Heb ook mijn geplande sportschool-rondje geskipt. Erg balen, maar het is niet anders. Hopelijk voel ik me morgen weer beter.

Vorig artikelActiviteiten om te doen met een driejarige
Volgend artikelMuuto design lamp
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in