Op vakantie naar de Mayenne?

Ken je Mayenne? Dit stukje Frankrijk ligt tussen Bretagne, Normandië en de Loire en maar op 750 km afstand vanaf Utrecht! De streek is bij het grote publiek nog onbekend, maar houd jij juist van niet-toeristische plekjes, zonder dat je al te ver hoeft te rijden, dan is de Mayenne is een prachtige groene bestemming en heel geschikt voor kinderen.

Verken de streek in je eigen ritme

Iedereen met kinderen weet het: op vakantie moet je niet teveel plannen hebben, want met kinderen loopt alles altijd anders. Je kunt niet zo snel als je zou willen, dus houd het vooral rustig. Een beetje fietsen, picknicken, varen, wie weet zelfs wat paardrijden? De Mayenne is uitermate geschikt voor slow tourism, iets wat voor de meeste gezinnen ideaal is.

Bijzondere accommodaties en vooral: water!

Kinderen zijn verzot op water en grappige of avontuurlijke plekken in de natuur om te overnachten. Het Echologia-project, een prachtig natuurgebied op 3 km van de stad Laval, is gebaseerd op drie elementen: water, erfgoed en ecologie. In het gebied is genoeg te beleven, zoals wandelen, boogschieten, duiken én zwemmen in een natuurlijk zwembad. Ook het overnachten in het natuurgebied is een bijzondere ervaring, zo heb je keuze uit 30 unieke slaaplocaties. Heb je wel eens geslapen in een drijvende hut, boshut, jagershut, yurt of een wigwam? In Mayenne kan het!

Lekker eten en drinken

Het zal wel in de genen zitten; zowel ik als mijn kinderen houden van eten en drinken. Nou ja, lekker dingen eten en drinken dan. Dus dat is voor ons op vakantie absoluut een onderdeel wat niet mag ontbreken. Ook wat dit betreft kom je in de Mayenne aan je trekken. Proef lokale producten tijdens een picknick of in een restaurant. Specialiteit is de overheerlijke Entrammes-kaas. Deze geperste, ongekookte kaas met gewassen korst wordt in de Fromagerie Bio du Maine geproduceerd. Entrammes wordt ook gebruikt voor in de kaasfondue.

Bubbles!

Een andere lekkernij waar ik persoonlijk erg enthousiast van kan worden in de Mayenne is de cider van Eric Bordelet. Ultrafijne bubbels, subliem schuim, intense neus, volle smaak en lange afdronk. Een echt gastronomische cider!

Dieren

Dierentuinen en wildparken zijn altijd leuk voor kinderen. Bezoek Refuge de l’Arche en kom in contact met ruim 1400 dieren! De kinderen zullen liefdevol omgaan met de gewonde of achtergelaten exotische dieren. Vervolgens kan iedereen te voet of met de fiets de jaagpaden aan de rivier Mayenne verkennen en heel wat opsteken van de informatieve en leerzame borden langs het beveiligde parcours.

Had je nog geen inspiratie voor de komende zomervakantie? Ik hoop dat ik je een beetje enthousiast heb kunnen maken voor deze relatief onbekende streek in La Douce France!

Lees ook onze andere blogs over Frankrijk of check deze leuke kindvriendelijke camping in Frankrijk.

Vorig artikelHet gemak van de dakkoffer
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #120
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in