Foto weekoverzicht Judith #326

bloesem in delft april 2021Met Pasen waren we natuurlijk vrij primitief op vakantie, des te fijner is het weer om in je eigen huis te zijn met alle luxe en warmte. Goed om soms even bij stil te staan. Precies daarom boek ik niet altijd een comfortabel huisje. Dan zit je net als thuis. Op de één of andere manier kan ik me dit soort ontberingen altijd beter herinneren dan een hotel met gouden kranen. 

Maandag

We werden wakker in de kleine, maar comfortabele trekkershut en het sneeuwde! Niet zo’n klein beetje ook. Ik wilde eigenlijk hardlopen, maar zag het niet zitten met die wind en kou. In plaats daarvan fabriceerden we nog een paasontbijtje. De kinderen mochten nog even de dieren gaan kijken en kregen zelfs verse eitjes mee van de eigenaar en daarna gingen we de auto in om nog een stukje van de Elfstedentocht te rijden. Dat was natuurlijk ook minder leuk, want het bleef maar sneeuwen. Je zag niet zoveel en om de auto uit te gaan was het eigenlijk te koud. Na de laatste fontein reden we dus via de Afsluitdijk lekker naar huis toe. Kon ik alvast wat wassen, een warme douche nemen en koken. Eind van de dag ging ik tòch nog even hardlopen, door de hagel. 

wilgen kuinre

Dinsdag 

Alle kinderen konden weer naar school! We hadden natuurlijk die quarantaine toestanden gehad vanwege meer dan 20 besmettingen op school, dus de kinderen lang thuis gehad. Heerlijk om weer even een dagje rust te hebben en me goed op mijn werk te kunnen storten. Ik had wel een drukke dag, dus hij vloog voorbij. Tussendoor had ik nog even tijd om te wandelen, maar er moesten ook nog kinderen worden opgehaald van school, bestellingen worden weggebracht naar de DPD in Den Hoorn en noem maar op. Ik was blij dat het avond was haha. 

Juut badkamerview kaarsje bad

Woensdag

Voor het eerst sinds tijden had ik een afspraak buiten de deur voor mijn werk. Dat was eigenlijk best wel weer eens fijn. Wel merkte ik dat het ook veel reistijd kost. Ik was een uur kwijt met autorijden. Dat is dan weer het nadeel. Maar het sociale contact is ook prettig. Het zou een beetje 50/50 moeten zijn eigenlijk. Eind van de dag had ik totaal geen zin in hardlopen, maar ik besloot dat ik beter 3 km kon gaan dan helemaal niet. Toen ik eenmaal bezig was, rende ik natuurlijk door en had ik bijna 7 km gerend. Voelde goed. Na het eten ging ik lekker in bad, ik had het zo koud gekregen door het rennen in de kou en wind. Er werd ook nog een mooi aspergepakket bezorgd, dat weten we komende week. 

asperges april 2021

Donderdag

Mijn ochtend zat vol online overleggen, dus ik hoefde me niet te vervelen. Daarna heb ik nog wat nieuwe producten online gezet, zoals een kleiner doosje raamkrijtjes en hele mooie Japanse schoolbordkrijtjes. En ik kocht het nieuwste boek van Nicci French dat net uit is: Wie niet horen wil. Ik lees de boeken van dit schrijvers echtpaar altijd in 1 ruk uit. Ook deze schijnt weer heel goed te zijn. Daarna moest ik Fee van school halen en na een uurtje ook Lenthe en Yuren. Toen kwam het er niet meer echt van om te werken. ‘s Avonds keken we de finale van Big Brother. Wij hoopten eigenlijk dat Liese zou winnen, maar helaas werd het Jill. Ook een leuke meid hoor, maar toch vind ik dat ze het niet verdiende. Ze is een periode heel lelijk geweest tegen anderen. Denk dat er vooral heel veel jongeren naar keken, vanuit die gedachte is het logisch dat ze de meeste stemmen kreeg. 

raamkrijtjes kitpas kleuren

Vrijdag

Ik ben begonnen met een online loopbaancoachtraject en daar had ik in de ochtend de eerste afspraak van. Dat duurde anderhalf uur. De reden dat ik dit ben gaan doen is, omdat het gesubsidieerd wordt en het me wel interessant leek om mezelf nog een keer te bezinnen op de komende werkzame jaren. In feite ligt het antwoord natuurlijk in jezelf, maar in een hectisch gezinsleven kom ik er weinig aan toe om daar goed over na te denken en stil te staan bij wat ik nog precies voor wensen heb voor de toekomst. Dit kwam op mijn pad en ik heb me opgegeven. De afspraak begon met een kennismaking en het maken van wat testen. In de uitslag herkende ik mezelf deels wel en deels niet. Volgende keer gaan we daar wat dieper op in, dus ik ben benieuwd. De ochtend vloog door deze afspraak weer voorbij en toen ben ik Fee gaan halen. 

borrelen op vrijdag april 2021

Zaterdag

Het was een druilerige dag, zo jammer. Ik ben enorm toe aan zon, vorig jaar zaten we gewoon volop in de tuin weet ik nog. Toen was het aan het begin van de lockdown superzonnig. Ik besloot maar weer eens te gaan zwemmen in het buitenbad van Hoek van Holland. Ja, dat is koud, maar het is tegelijk ook heel lekker. Het was niet druk. Je kleed je om in een kleedkamer en daarna loop je met je spullen naar buiten. Het beste ga je direct het water in, want het water is 20 graden, terwijl het buiten 6 graden was. Er scheen geen zon, maar het regende, maar dat deerde me niet. Nu is 20 graden nog steeds niet echt warm, maar als je eenmaal aan het bewegen bent word je vanzelf warm en dan is het heerlijk. Ik kan het iedereen aanraden. Volgende week ga ik gewoon weer. 

t hoekje buitenbad april 2021

Logeren

Toen ik thuis kwam, was er een vriendinnetje van Lenthe die kwam slapen. Ze speelden de hele dag en we gooiden het menu om: in plaats van asperges werden het gebakkern krieltjes met snijbonen en vega kipnuggets. En omdat het weekend was, een glaasje wijn erbij 🙂 

hardlopen april 2021

Zondag

We konden een beetje uitslapen, de kinderen hielden zich tot half 9 rustig. Daarna ging Maik hardlopen en ik douchen en ontbijten met de kinderen. Toen Maik terug was van zijn rondje, ging ik zelf hardlopen. Het vriendinnetje van Lenthe dat was blijven slapen, bleef de hele middag nog spelen. Ze hadden het gezellig met elkaar. Na de tosti-lunch ben ik zelf even naar boven gegaan om nog wat te werken. Dat ging niet echt goed, want ik was moe… ‘s Avonds hebben we de verjaardag voorbereid: traktaties gemaakt, slingers opgehangen, cadeautjes neergelegd. Op naar de 9e verjaardag van Lenthe!

smoothiebowl april 2021

pip eet trosgierst bij Lot

Vorig artikelReview Ticket to Ride bordspel en Print and play
Volgend artikelKlaarkomen is hartstikke gezond!
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in