Foto weekoverzicht Judith #125

Heb je net je vorige weekoverzicht online staan, is het alweer maandag 🙂 Dus trakteer ik jullie 2 dagen later op de volgende. Een zonnige week, en een productieve. Best oke dus!

Maandag

Nu onze gastouder er niet meer is, moeten we de 6 weken tot aan de zomervakantie overbruggen. Deze maandag werkte ik dus thuis. Dit hield in dat ik in de ochtend tot 11 uur met Fee bezig was. Daarna ging ze naar bed en kon ik even mijn laptop aan zetten. het was lekker weer, dus we zaten ‘s morgens lekker in de tuin. Aten aardbeitjes enzo.

‘s Middags haalde ik de kinderen van school en rommelden we nog wat in de tuin. ‘s Avonds liep ik met Sterre de avond4daagse. Dat ging nogal traag, ik moest erg wennen aan het kindertempo. We deden bijna 2 uur over 5 km! Na de avond4daagse nam ik nog een wijntje en daarna dook ik mijn bed in.

Dinsdag

Ook deze dag werkte ik thuis, ik had gelukkig geen belangrijke afspraken. Fee was snotverkouden en daardoor erg hangerig. Ze sliep wel lang, dus ik had ruim de tijd om wat werk te doen. Erg fijn. Verder natuurlijk ook weer de avond4daagse ‘s avonds, gelukkig wat sneller dan de dag ervoor.

Woensdag

Op woensdag was Maik vrij, want ik had een drukke werkdag. Best wel jammer met dat mooie weer, maar ja, je kan niet alles hebben hè. Ik zat dus vooral veel binnen en kon pas aan het einde van de middag van de zon genieten. En niet eens zo lang, want tja, die avond4daagse hè… Ik maakte deze dag ook alvast wat vlierbloesemlimonade, want ik plukte vlierbloesem dichtbij de school van Yuren en Lenthe.

Donderdag

Mijn vrije dag, en ik besloot ‘s morgens met Fee een lange wandeling door de omgeving te maken. Wel een beetje jammer dat op mijn kaarten-app soms wegen stonden die niet bleken te bestaan. Uiteindelijk had ik ruim 7 km gelopen, honderden baby-eendjes gezien en was ik zelfs een beetje verbrand.

Eenmaal weer thuis zette ik alle spullen klaar voor het kinderfeestje van Yuren. Ik had reptielen als thema, en iemand uitgenodigd die met een aantal dieren naar ons huis zou komen om er wat over te vertellen. Dat was erg leuk. De kinderen genoten, ze mochten een kameleon, slang en baardagaam vast houden en een vogelspin van dichtbij bekijken. De helden! Na afloop ruimde ik op en besloot dat Maik die avond mocht gaan lopen. Het was de laatste avond van de avond4daagse en achteraf was ik blij dat ik ‘m geskipt had, want Maik was pas tegen half 10 thuis. Helaas waren de kinderen hier thuis ook erg bewerkelijk en kon ik nog 100 keer naar boven, dus echt rustig had ik het niet gehad helaas.

 

Vrijdag

Op de Vrije School waar Yuren en Lenthe nu zitten vierden ze deze dag het Pinksterfeest. Iedereen moest in witte kleding komen, dus wij hadden nog snel even wat gescoord bij de Mango. Om 12 uur begon het. Fee lag op bed en Sterre was al vrij van school, dus ik besloot even alleen te gaan kijken. Sterre zat aan haar spreekbeurt te werken en zij kon wel even met Fee alleen thuis blijven. Het was een prachtig feest, maar wel heel heet zo op het schoolplein! De rest van de middag speelden de kinderen lekker in de tuin.

‘s Avonds kwamen Maroesja en Roland, vrienden van ons. Ze hadden het huis nog niet gezien en ze kwamen barbecuen. Het was superlekker weer en de kindjes speelden in de tuin, terwijl wij konden bijkletsen. Echt genieten. Tussendoor legde ik de kids op bed en zo konden we nog even lekker afsluiten met een wijntje in alle rust.

Zaterdag

Alweer een prachtige dag, dus meteen na het ontbijt de tuin weer in. Maik maakte de achterkant van onze tuin dicht met boomschorsmatten, terwijl ik een boek las. Zeldzaam als dat kan, maar die dag lukte het. Heerlijk.

Zondag

Ook nu weer redelijk weer, al stond er een harde wind. De kinderen speelden al vanaf ‘s morgens vroeg in de tuin. De wigwam werd opgezet, we deden een spelletje Peking Mysteries, de reuze speelknijpers werden uit de kast gepakt tezamen met een berg kleden om zelf hutten te bouwen, ze fietsten rondjes door de buurt, speelden bij de buren en knoeiden met water. Maik haalde in de tussentijd steigerhout om te beginnen aan de buitenkeuken. We hebben sinds een half jaar zo’n Bastard, een soort Green Egg. Daar kun je naast op barbecuen ook een heleboel andere dingen mee, zoals soep maken of ovengerechten. Toch doe je dat niet snel als je geen werkruimte hebt buiten. Als je de voorbereidingen binnen moet doen, maak je het ook snel binnen af. Terwijl de Bastard toch wel voor een unieke smaak zorgt. Daarom hadden we bedacht dat we een buitenkeuken wilden maken om de Bastard in te zetten. Hij is nog niet helemaal af, maar het begin is er!

Sterre ging ‘s middags naar een slaap-verjaardags-feestje van een vriendinnetje en wij aten lasagna. Helaas binnen, want ‘s avonds stond er opeens een harde, koude wind, waardoor het buiten net niet lekker was.

Op naar volgende week! Helaas niet zoveel mooi weer begreep ik, maar dat geeft niet, want ik moet werken. Als het van het weekend maar weer goed is.

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #124
Volgend artikelBeschuldigd worden van een AMK melding
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in