Foto weekoverzicht Judith #155

Via Instastories had ik een poll aangemaakt om te vragen of mijn volgers vonden dat ik in 2018 mijn weekoverzicht moest voortzetten. 81% van mijn volgers daar heeft gestemd op “ja”, dus ook in 2018 ga ik weer iedere maandag een weekoverzicht publiceren. Eigenlijk wel heel leuk om te lezen dat er mensen zijn die mij een privé berichtje stuurden dat het vaste prik is op maandagochtend. Daar doe ik het voor!

Bedankt!

Op deze eerste dag van het nieuwe jaar maak ik dan ook meteen van de gelegenheid gebruik om al mijn volgers te bedanken voor jullie bezoekjes aan mijn blog. Hoewel ik het na 10 jaar nog steeds hartstikke leuk vind om te doen, is het met nog een baan erbij en 4 kinderen soms best een uitdaging om steeds weer de tijd te vinden om nieuwe content te plaatsen. Er zijn weken dat ik veel samenwerkingen heb en het niet goed lukt om mijn eigen creatieve content te plaatsen. Alhoewel ik altijd mijn best doe om in samenwerkingen ook mijn eigen persoonlijkheid en ideeën er in te verwerken.

Ideeën

In mijn hoofd zitten vaak zoveel ideeën en het frustreert wel eens als ik geen tijd heb om ze uit te werken. Iets wat ik overigens ook lees bij andere bloggende moeders, dus ik ben hier niet uniek in. En zelfs als je niet blogt zal het met enige regelmaat behoorlijk druk zijn.  Daarom blijven jullie vast ook komen: alle moeders (en oma’s!) die hier mee lezen herkennen de hectiek en drukte als geen ander. Jullie begrijpen me! En ik begrijp jullie. Dus hier komt ie weer: mijn weekoverzicht!

Maandag

Eerste Kerstdag! In de ochtend was ik druk met koken en schoonmaken. Mijn ouders kwamen en ik wilde natuurlijk niet dat ze zouden denken dat ik nooit schoonmaak. Zo ziet het er namelijk vaak na één dag al uit hier, wat een troep kunnen 4 kinderen maken zeg! Er stond een 9 gangen diner op de planning en ik had het mezelf niet al te ingewikkeld gemaakt. Het waren grotendeels voorgerechtjes en het hoofdgerecht was ook niet al te groot. Ik wilde tijdens de avond zelf niet te lang in de keuken staan, dus ik had het grotendeels allemaal al klaar staan.

Cadeautjes uitpakken

Om 2 uur waren mijn ouders er, tot grote vreugde van de kinderen, want EINDELIJK gingen we de cadeautjes uitpakken die al weken onder de kerstboom lagen. De kinderen waren echt niet te doen, stuiterend renden ze al de hele ochtend door het huis. Ze zijn allemaal superverwend. Van glitterend bedlampje tot dino-lego, van lightbox tot grimms kralen en borduurvis. Beetje jammer dat Fee al binnen 3 minuten de arm van haar barbie af trok, maar verder waren ze superblij met hun spulletjes. Nu weer even een poosje normaal. Ik ben trouwens zelf ook erg verwend met allerlei spulletjes voor het huis en een luchtje.

Dinsdag

Mijn ouders bleven slapen. Na een uitgebreid kerstontbijt gingen ze weer naar huis en liepen Maik en ik een rondje. De kinderen hadden geen zin om mee te gaan en keken thuis een kerstfilm. Ik vond het wel lekker om na zo’n avond veel eten even de benen te strekken. Eind van de middag kwamen de ouders van Maik en mijn zwager en schoonzus met hun kinderen. Er waren geen cadeautjes meer, maar wel een hoop gezelligheid, wijn en toastjes. En daarna natuurlijk aan tafel. Ook nu had ik alles goed voorbereid, zodat ik ook echt veel aan tafel kon zitten. Maik was van het opruimen en ik van het opdienen. Goed verdeeld 🙂

Woensdag

Na al die kerstdagen met hectiek en drukke kinderen was ik eigenlijk wel blij dat de kinderen woensdag naar de opvang gingen. Sterre was wel thuis, maar die trekt tegenwoordig haar eigen plan. Ik begon maar eens met de sportschool. Op de weegschaal durfde ik niet, want 2 dagen veel eten en wijn drinken had vast wat schade achtergelaten. Ik heb dus flink aan krachttraining en cardio gedaan, even zoveel mogelijk eraf sporten. Daarna heb ik vooral zitten werken en ook nog wat schoongemaakt. We aten wat leftovers en salade van de kerst en de kinderen gingen vroeg naar bed. Iedereen was moe.

Donderdag

Ik wilde donderdag eigenlijk met de kinderen gaan bowlen, maar Sterre wilde ‘s morgens haar bed niet uit en zij bleek ziek. Ze had hoge koorts en lag de hele dag op bed. Daar baalde ik best van, want naast dat het supervervelend was voor haar, waren de andere kinderen er echt aan toe om iets te gaan doen. Ik wilde Sterre niet alleen thuis laten als ze ziek is, dus heb ik maar eindeloos spelletjes gedaan met de andere kinderen. Ook kwam het kacheltje binnen wat we besteld hadden voor de winterbarbecue. Ik heb ‘m nu nog even binnen gezet.

Gourmetten

‘s Avonds wilde Yuren heel graag gourmetten. Dat waren we eigenlijk van plan met oud & nieuw, maar dan wilde hij barbecuen. Dus, Maik ging nog snel om boodschappen en het gourmetstel werd uit de kast gehaald. Sterre wilde eerst niet aan tafel komen, maar later probeerde ze toch wat te eten en daar knapte ze van op. Van 2 dagen amper eten word je natuurlijk ook gammel. Het gourmetten was erg gezellig, maar die lucht, pfff. Ik heb alle deuren en ramen tegen elkaar open gezet om het weg te krijgen en nog wat bakjes azijn en dat hielp wel. Helaas werd het daardoor wel koud in huis en moest de warmtepomp flink aan de slag, wat natuurlijk weer stroom kost.

Vrijdag

‘s Morgens was Sterre gelukkig weer beter. Ze kon daardoor met een vriendinnetje mee gaan schaatsen bij de Uithof. Maik was op vrijdag ook vrij, dus besloten we naar Winter Wonderland Noordwijk te rijden om te gaan schaatsen en lunchen. Zo hadden de andere kinderen ook een schaatsuitje. Het was heel gezellig, maar wel erg druk. Eenmaal thuis werd Sterre ook weer gebracht en ben ik nog even naar de sportschool gereden.

Zaterdag

Ik begon wederom met sporten (een beetje veel deze week, maar ja, ik heb ook veel gegeten) Het was trouwens een slechte nacht geweest. Fee is verkouden en lastig. Lastig is de fase waar ze in zit, en door de verkoudheid wordt ze ‘s nachts steeds wakker. Geen beste nachten voor ons dus. Om 11 uur kwam een vriendinnetje van Sterre spelen en hebben Maik en ik eigenlijk vooral zitten kletsen met een oliebol en een kop thee of koffie, terwijl de kinderen boven speelden. ‘s Avonds aten we iets makkelijks en de kinderen gingen op tijd naar bed. Behalve Fee. Die een heel drama maakte, omdat ze dus niet naar bed wilde. Ik maakte alvast glühwein voor oudjaar.

Zondag

Weer een sportschoolochtend voor mij. Nog even lekker getraind, zodat ik ook aan de champagne en de oliebollen kon met oud & nieuw. De kinderen waren superdruk vanwege de feestavond. We hebben eerst met z’n allen de jaaroverzichten voor 2017 ingevuld.

Later die middag hebben we maar even een filmpje opgezet. Zo konden wij de winterbarbecue voorbereiden die we gepland hadden. Het was gelukkig niet koud, maar wel steeds aan het regenen, dus we vonden het spannend. Met echte regen kon het eigenlijk niet doorgaan.

Gelukkig werd het later op de avond nog eventjes droog. Maik stak de Bastard aan, en de terrashaard en ik warmde de glühwein op. Het was helemaal niet koud, maar wel nat, want vlak daarna begon het weer te regenen. We hebben de parasol opgezet en zijn daar onder gaan staan. Eten hebben we binnen gedaan, maar de bbq zelf buiten. Net als het afsteken van de sterretjes en het drinken van de warme wijn. De kinderen keken hun ogen uit naar het vuurwerk. Later hebben we binnen nog een oliebol gegeten, bubbels gedronken, geproost, heel hard Abba gedraaid en tot slot buiten nog een keer sterretjes afgestoken, voor we de kinderen op bed legden. Sterre is opgebleven en we hebben met z’n drietjes nog een film gekeken. Was gezellig!

Verder was oudjaar ook een momentje om even stil te staan bij vorig jaar. Toen zaten we net 1 dag in het nieuwe huis, liepen er nog allemaal werklui rond en was het een enorme troep. Terugkijkend naar wat we allemaal gedaan hebben en hoe we er nu bij zitten, zijn we echt heel blij en tevreden. Het was een druk, maar zeker mooi jaar zonder al te veel tegenslagen. Tuurlijk waren er wel dingen, zoals het gedoe met de auto wat waarschijnlijk weer heel veel geld gaat kosten. Maar we zijn allemaal gezond, en onze vrienden en familie ook. Dat is het allerbelangrijkste! Toevallig kreeg ik zondag een bericht via de mail wat me dat weer dubbel en dwars deed beseffen. Voor die persoon steek ik vanavond een kaarsje aan, want zij kan in 2018 wel een beetje kracht en steun gebruiken.

Mensen: geniet van het nieuwe jaar. Allemaal heel veel geluk en gezondheid gewenst!

 

Vorig artikelRecept glühwein voor kinderen
Volgend artikel14 leuke uitjes met kinderen in de winter
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in