Pulled Pork zelf maken op de The Bastard

black-bastardMaik had het al weken over pulled pork. Ik had in het begin geen idee wat het was, maar al googlend werd ik ook lekker gemaakt met recepten van zo’n mals stukje varkensschouder. Dan had ie alleen wel een zo’n supersonische barbecue van industrieel keramiek en gehard staal nodig. Die zou ook perfect zijn voor onze buitenkeuken to be in het nieuwe huis. Oké dan…

Black Bastard

Het werd de The Bastard. En voor wie deze geweldige barbecue nog niet kent: The Bastard is een kamado buitenkeuken gemaakt van zeer hoogwaardig industrieel keramiek en gehard staal. Grillen, smoken, pizza bakken, brood bakken, barbecueën, het kan er allemaal op.

Eigenaren en broers Jeroen en Martijn hebben The Bastard volledig zelf ontwikkeld. De modellen zijn gemaakt van de hoogwaardige keramieksoort cordieriet, dat door de duurzaamheid en zware kwaliteit garant staat voor professionele kwaliteit. Dus of je nu een vleeseter, een vegetariër of veganist bent; álles is lekker als het op een Bastard heeft gelegen. Van vlees tot groentespiezen en van brood tot pizza.

Masterclass

Meteen na levering boekte Maik een masterclass. Daar zou hij de kneepjes van het vak leren. Ze begonnen met en broodje Pulled Pork, en daarna werden nog vele bereidingswijzen voorgedaan. Ze mochten het allemaal zelf opeten. Ik kreeg af en toe een fotootje via de app doorgestuurd en was onder de indruk. Als je dat er echt allemaal mee kon maken, werd het tijd de taken anders te gaan verdelen. Voortaan kan Maik het avondeten klaar maken, en ga ik alleen maar smullen! Maik zat in een leuke groep bij de Masterclass, ze hebben zelfs een app-groepje opgericht waar ze elkaar tips geven en lekkere recepten uitwisselen.

pulled-pork

Pulled Pork

Natuurlijk werd het weekend erna meteen de pulled pork uitgeprobeerd. Maik kocht een mals stukje varkensschouder van een paar kilo, lekkere dry rub, speciale kolen met restaurantkwaliteit en ging aan de slag. Eerst het vlees in de dry rub zetten voor een paar uur. Daarna werd de The Bastard aangestoken en op de juiste temperatuur gebracht, 100 graden. Vervolgens ging het vlees op de barbecue. Maik hield met een temperatuurmeter de temperatuur in de gaten en liet het vlees uren garen. Door het langzame opwarmen zal het proteïnerijke spierweefsel afbreken waardoor het vlees mals wordt. Tegelijkertijd zal het smeltende vet het vlees sappig houden en op smaak brengen.

Proeven

En toen was het klaar… Vol spanning ging het vlees van de barbecue af. We hadden er wat witte en bruine bolletjes bij gehaald en koolsalade voor een lekkere bite. Natuurlijk ontbrak ook de barbecue saus niet. Het was goddelijk. Echt. Niet alleen ik heb gesmuld, ook mijn vrienden en familie die mijn 40e verjaardag kwamen vieren. Pulled Pork is namelijk een ideaal gerecht voor een feestje: bijzonder, lekker en niet duur. Zo kun je je gasten voor weinig geld verrassen met een speciaal gerecht.

Buitenkeuken

Oké, wij zijn fan van de Pulled Pork, maar je kunt op de The Bastard enorm veel lekkere gerechten maken. Er zijn allerlei barbecue boeken op de markt waar je heerlijke recepten uit kunt halen. Die ga ik zeker aanschaffen, want volgend jaar wordt de Black Bastard onderdeel van onze buitenkeuken en dan gaan we er in de zomer veel gebruik van maken. De versie die wij hebben is trouwens portable, dat wil zeggen dat je ‘m ook mee kunt nemen naar het park of het strand. Persoonlijk vind ik ‘m wel aan de zware kant, dus neem een stevige kerel mee als je dat van plan bent.

Ik vind de The Bastard echt een aanrader. Wil jij ook lekker buiten koken, en dan ècht culinair aan de slag, met pizza’s, pulled pork, visjes, brood bakken, dan moet je zo’n ding hebben. Meer informatie over de The Bastard en de Masterclasses vind je op de website.

feestje-juut-40

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelHerfst tijd, pyjama tijd
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #89
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in