Foto weekoverzicht Judith #128

Natuurlijk moest er na al die weken mooi weer een keer een eind aan komen. Ik voelde me al heel erg verwend, maar ik moet wel toegeven: ik doe het gewoon beter met een zonnetje en 25 graden. Dat het nu voorbij is, doet best een beetje zeer. Gelukkig moet ik nog 2 weken werken, dat verzacht de pijn iets. Ik hoop maar dat het daarna weer beter wordt. Heel eerlijk zie ik namelijk best een beetje op tegen de zomervakantie. Zes weken lang 4 kinderen entertainen is best een klus, als je man gewoon moet werken. Als je dan vervolgens niet eens naar buiten kan helemaal! We hopen er maar het beste van…

Maandag

Op maandag was Maik jarig! Hij werd 46, oei. De verkeerde kant van de 40 dus. Zelf zit hij er trouwens niet mee. We vierden zijn verjaardag in de ochtend, voor iedereen naar school ging. Ik had geen afspraken, dus hield me bezig met Fee tot mijn moeder er was. Daarna heb ik gewerkt op de werkkamer. ‘s Avonds kookte ik voor de kinderen en mijn moeder, maar gingen Maik en ik voor zijn verjaardag uit eten. We besloten pas op het laatste moment waar we heen gingen: Catch! by Simonis in de haven van Scheveningen. We hadden hier al goede verhalen over gehoord en wilden dat nu wel eens zelf ervaren.

Het was natuurlijk een zwoele zomeravond. Er was plek buiten, met uitzicht op de bootjes in de haven. De sfeer was dus al een dikke 10, maar ook het eten was verrassend lekker. We aten natuurlijk vis, en begonnen met oesters. Daarna at ik kreeft en Maik tong. Allemaal briljant klaargemaakt. Het dessert wilden we eigenlijk op het strand gaan eten, maar we zaten zo lekker dat we besloten te blijven. Bovendien waren we net leuk in gesprek geraakt met een tafeltje naast ons. Het was een heerlijke avond, eentje waar we weer een poosje op kunnen teren. Met grote dank aan mijn moeder, die de kinderen op bed legde en oppaste.

Dinsdag

Op dinsdag moest ik wel werken. Het was bovendien ook een ontzettend drukke dag, dus ik zat zo’n beetje de hele dag in afspraken. Jammer dus dat ik niet kon genieten van de zon, maar ja, dat is nu eenmaal als je moet werken. Ik was ‘s avonds erg moe, dus toen ik nog ongeveer 100 keer door de kinderen werd geroepen ben ik daarna lekker naar bed gegaan.

Woensdag

Voor mij alweer een drukke dag. Maik was thuis, want mijn moeder kon niet blijven oppassen. Mijn vader moest naar het ziekenhuis voor een onderzoek, waarbij hij misschien een roesje zou krijgen. Dan kon hij niet zelfstandig naar huis, dus moest mijn moeder mee. Daarom had Maik vrij genomen.

Maik had de auto nodig, dus ging ik naar mijn afspraken op de fiets. Dat was best heet. Ik geloof dat woensdag de heetste dag van de week was. Bovendien was ik verkeerd gefietst, omdat de navigatie vervelend deed onderweg. Ik kwam iets te laat en zat daarna weer heel lang binnen. Toen ik tegen 5 uur thuis kwam, was Maik al ver met het voorbereiden van de barbecue. Zijn collega’s kwamen eten. De kinderen kregen pannenkoeken en ik maakte goeie afspraken met ze over de avond. Sterre zou Fee douchen, zodat ik gewoon in de tuin kon blijven. Yuren was iets later, want hij had een kinderfeestje op het strand.

Uiteindelijk hebben ze zich fantastisch gedragen. Echt briljant gewoon! Ik heb ze een groot compliment gegeven. (Dat ze de volgende dag het dubbel en dwars inhaalden doet er even niet toe.) Het was een geslaagde avond en Maik en ik hebben nog lang van de heerlijke zomeravond genoten.

Donderdag

Nadat ik Sterre naar school had gebracht, parkeerde ik in het centrum van Den Haag. Ik wilde een rekje kopen bij Sostrene Grene, maar helaas bleek dit pas volgende week geleverd te worden. Dan maar weer naar huis, waar Fee en ik geluncht hebben, ijsjes maakten van watermeloen en perzik en ze nog wat ging slapen, zodat ik kon werken. Aan het einde van de dag begon het plotseling hard te onweren en regenen, dus van buitenspelen kwam het niet meer. De ijsjes hebben we nog wel gegeten.

Vrijdag

Twee weken geleden kreeg ik van iemand hier in de wijk een mini-stekje van een pannenkoekplant. Inmiddels is deze al flink gegroeid. Ik had gisteren in de stad een groter potje gekocht, en heb de plant verpot. Verder kwamen de zandkammen binnen voor de webwinkel. Dit zijn attributen die kinderen kunnen gebruiken op het strand of in de zandbak. Bij het bouwen van zandkastelen of wegen van zand bijvoorbeeld.

Daarna liep ik met de kinderen naar de berm om bloemen te plukken voor het Sint-Jansfeest. Deze moesten natuurlijk rondom een ijzerdraad gevlochten worden, zodat de kinderen een bloemenkrans hadden voor het feest aan het einde van de middag.

Rond half 3 was Maik thuis en ging ik naar de school van Sterre, waar het ook zomerfeest was. Sterre moest optreden en had een bijzondere actie opgezet voor KIKA. Eigenlijk kwam ze met het plan dat ze haar hoofd kaal wilde scheren, met de hele klas zelfs, en dit in de publiciteit wilde brengen in de hoop geld te verzamelen voor KIKA. Ze is geïnspireerd geraakt door Lak door Tijn en een vriendin die haar haar doneerde voor KIKA. Ik vond het een heftig idee, maar tegelijk ook superondernemend en mooi dat ze dit wilde doen. Uiteindelijk hebben ze op het zomerfeest met het lakken van nagels, een grabbelton en spelletjes maarliefst €508 euro opgehaald. Echt geweldig!

Na het zomerfeest bracht ik Sterre thuis en ging zelf nog naar een bbq van mijn werk. Ook dat was gezellig en lekker, maar ik was wel moe van deze drukke dag!

Zaterdag

Vanwege een overvolle mailbox met iets van 580 mails waar ik nog “iets mee moest” had ik nogal een druk hoofd. De afgelopen maanden is er natuurlijk veel geklust aan het huis. Dat wil zeggen: Maik heeft veel geklust en ik heb heel veel met de kinderen gedaan. Daardoor was er vaak geen tijd voor de mail. Alleen belangrijke samenwerkingen regelde ik, mijn weekoverzicht natuurlijk ook, maar de wat minder urgente dingen bleven liggen. Ik wilde heel graag mijn mailbox doorspitten, om te kijken of er nog zaken waren die al veel te lang waren blijven liggen. Dus ging Maik deze dag de kinderen bezig houden en dook ik de werkkamer in om te werken. Natuurlijk bleken er inderdaad ontzettend veel mails te zijn waar ik eigenlijk nog actie mee had moeten ondernemen. Sommige waren een gemiste kans en moesten de prullenbak in, andere kon ik, maanden na dato, alsnog beantwoorden. Na een dag werken ben ik er nog steeds niet doorheen, maar in plaats van 580 zijn er nu nog 239 over. Dat scheelt al. Ik hoop op nog een paar van deze dagen, zodat ik het echt kan reduceren tot 10 ofzo en het dan weer gewoon kan gaan bijhouden. Met de vakantie in het vooruitzicht moet dat lukken.

Zondag

Na de hele dag werken op zaterdag, wilde ik op zondag wat leuks met Maik en de kinderen gaan doen. We besloten naar Meyendel te rijden, maar daar aangekomen moesten we in de rij voor een parkeerplek. Daar hadden we geen zin in, dus werd het de Dobbeplas in Nootdorp. Van daaruit kun je lekker wandelen, en dat deden we dan ook. Beetje jammer dat iedereen daar zijn hond los laat rennen, terwijl overal bordjes staan dat dat niet mag. De ene na de andere hond kwam aangerend. Ik heb het zelf al niet zo op honden, maar de kinderen zijn er echt bang voor en het vergalde echt ons wandelplezier.

Na deze wandeling reden we naar Delft. Daar waren de Mooiweerspelen. Ook gingen we even wat drinken bij de nieuwe conceptstore van Maanen en op jacht voor 2 zomerjassen voor Sterre en Yuren (uiteindelijk niet gevonden).

‘s Avonds kwam mijn moeder weer om op te passen deze week, aten we pizza en kletsen nog wat. Toen was het alweer tijd om naar bed te gaan.

Vorig artikelUrban Jungle DIY
Volgend artikelPitabroodje met aspergeburger en wortelsalade
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in