Foto weekoverzicht Judith #415

fotoshoot oudjaar 2022Na de drukke kerstdagen kwam er eindelijk een beetje rust en ruimte in mijn hoofd. Ik koos er bewust voor om tot vrijdag geen laptop aan te zetten en vooral veel te lezen, spelletjes te doen met de kinderen en leuke dingen te doen. Had ik echt even nodig, want december was wat mij betreft eigenlijk te druk. Oud & Nieuw hielden we ook rustig, al is het toch altijd weer een lange dag en was ik op 1 januari bekaf. 

Lees ook: foto weekoverzicht #414

Maandag

Tweede kerstdag! Mijn ouders waren blijven slapen, dus we ontbeten rond 9 uur met z’n allen. Nou ja, de pubers kwamen er hun bed niet voor uit, maar de rest wel. Om half 10 bracht Maik mijn ouders naar de trein en ging ik aan de slag met kerstdiner numero 2. We hadden hazenbout en dat moest 3 uur opstaan. Bij het openmaken van het eerste pak viel me op dat het vrij sterk rook en ook niet zo mooi was qua kleur, maar ik ging het toch klaarmaken. Het tweede pak was beter, en ik was tevreden dat alles mooi op tijd op het vuur stond. Ik dook onder een dekentje op de bank om nog even te relaxen met een boek voor de drukte. Tot het steeds vreemder in huis begon te ruiken en Yuren er ook een opmerking over maakte. Ineens ging ik twijfelen of de haas nog wel goed was en ik viste de verpakkingen uit de prullenbak. De ene verpakking had een prima houdbaarheidsdatum, maar de tweede verpakking dus niet! Shit! We hadden het gekocht bij de Hanos en Maik zag al gauw dat die nog een kwartier open was. Dus wij met gierende banden daarheen met de verpakkingen om ze te laten zien. Gelukkig deden ze niet moeilijk en kregen we ons geld terug, zodat we iets anders konden kopen. Dit keer zijn we maar voor hertenbiefstukjes gegaan, dat hoefde niet meer zo lang op te staan. Daar hadden we immers geen tijd meer voor. Al met al dus een vrij hectische middag. Om 4 uur kwam de hele familie en het was heel gezellig. Helaas voelde Maiks moeder zich niet zo lekker, maar verder hebben we lekker gegeten en spelletjes gedaan. Rond half 12 was iedereen weg en ruimden Maik en ik een beetje op en gingen de kinderen naar bed. 

amuse kerst 2022

Dinsdag

De dag na kerst kregen we bericht dat de moeder van Maik toch Corona bleek te hebben. Hopelijk heeft ze niemand besmet, want ik zit er niet op te wachten. We deden deze dag niet zoveel. Maik moest gewoon werken en de kinderen en ik waren moe. Ik ging nog wel een klein rondje hardlopen aan het einde van de dag, zodat ik nog even wat beweging had op deze verder vrij futloze bijkomdag. We aten restjes van de kerst ‘s avonds en gingen op tijd naar bed om allemaal wat uurtjes bij te slapen na de drukke kerstdagen. 

samen lezen met fee dec

Woensdag

Om half 9 stonden we al met het hele gezin bij de tandarts. Wie dat heeft gepland zo in de kerstvakantie weet ik ook niet, maar oke. De kinderen stonden er met slaperige oogjes bij. Fee wilde eerst. Ze was eigenlijk snel klaar, maar moest wel een kies laten sealen. Daarna kwam ze bij mij staan en ging Sterre in de stoel. Daarna Lenthe. Fee was een beetje hangerig en liep op een bepaald moment naar Maik. Toen ik vroeg waarom ze dat deed gaf ze eigenlijk niet echt antwoord. Daarna wilde ze terug lopen naar mij, maar ze zakte ineens in elkaar. Wij dachten nog dat ze struikelde, maar ze viel hard met haar hoofd tegen een kastje en bleef liggen zonder te huilen of iets te zeggen. Ik pakte haar op en legde haar op mijn schoot. Ze had haar ogen wijdopen gesperd, maar reageerde nergens op en dat duurde vrij lang. Net toen de tandarts zei: ik ga 112 bellen, begon ze enorm over te geven en kwam ze bij. Heel eng. Ze was duidelijk flauwgevallen, maar het is onduidelijk waarom precies. Was ze gespannen? Lag ze te lang met haar hoofd naar achteren? Allergie voor het seal-spul? Iets anders? We weten het niet. Ze bleef nog zeker 2 uur suf, daarna knapte ze weer op. We hadden allemaal niks bij de tandarts trouwens, alleen bij mij is er een vulling een stukje afgebroken, dus die moet ik in februari even laten vervangen. We hadden eigenlijk gepland om naar het Omniversum te gaan, daar hadden we zelfs al kaarten voor, maar die hebben we gebeld of we onze reservering konden verzetten. Leek me beter om even rustig aan te doen met Fee. Dus hebben we niet zoveel gedaan verder, behalve wat gelezen en spelletjes gedaan. Ik las mijn boek uit: de glucose revolutie. Aanrader voor iedereen die meer wil weten over suikerpieken en suikerdips gedurende de dag en hoe dit je fitheid, slaapgedrag en gezondheid beïnvloedt. En uiteraard ook wat je er aan kunt doen om de glucose pieken minder heftig te laten zijn over de hele dag en hoe je je daar veel beter door kunt gaan voelen (en zelfs wat te kunnen afvallen). Met maar een paar kleine aanpassingen. Het gaf mij veel inzichten in elk geval en ik ga daar in het nieuwe jaar eens mee aan de slag. 

Yuren met pip

Donderdag

Maik moest alweer vroeg werken, ik sliep een beetje uit en ging toen 10 km hardlopen. Ging alweer sneller dan op 1e kerstdag, en het was ook nog best een beetje zonnig onderweg. Had ik mazzel mee. Toen ik thuiskwam ging ik gauw douchen, want ik had met Niky afgesproken om te gaan lunchen bij Flow Delft. We hadden elkaar al een lange tijd niet gezien of gesproken, dus ik was blij met het initiatief van Niky om bij te kletsen. Het was ook erg gezellig. De kinderen waren al die tijd alleen thuis, daar voelde ik me wel een beetje schuldig over, maar ja. Soms is het in zo’n vakantie een beetje schipperen tussen de kinderen en me time en dat moet ook wel eens kunnen vind ik. Ik was rond 3 uur thuis en toen kwam Yuren pas net uit z’n bed, hij had tot half 3 slapen zei hij! Blijkbaar had hij het nodig. ‘s Avonds aten we pasta met verse truffel, over van de kerst en ik ben op tijd naar bed gegaan. Ik had de nacht ervoor slecht geslapen, omdat ik toch bezorgd was over Fee en een paar keer ben gaan kijken of het goed met haar ging. Dus ook ik had even wat uurtjes slaap in te halen. 

lunch met nik bij flow delft dec 2022

Vrijdag

Gelukkig had ik een goede nacht gehad en liet Fee ons ook aardig uitslapen. Maik had van zijn baas een extra dagje vrij gekregen, dus we besloten dan deze ochtend maar naar het Omniversum te gaan. We hadden inmiddels een code ontvangen om onze kaartjes van woensdag naar vandaag te verzetten. Zo gingen we eerst naar het museon voor de tentoonstelling: Op Poolexpeditie en daarna naar de film The Arctic. Het was erg leuk, maar ook enorm druk. We vonden het allemaal een beetje veel prikkels en waren het na 3 uur echt beu daardoor. Sterre had nog nieuwe schoenen nodig en in Den Haag zit een winkeltje waar je met smalle voeten terecht kunt. Zij heeft namelijk extreem smalle voeten. Haar voeten bleken toch nog gegroeid, want inmiddels heeft ze maat 40. Gelukkig kon ze goed slagen. Ze heeft enkellaarsjes, wat hogere laarsjes en sneakers gekocht. Kan ze voorlopig weer even vooruit! Verder gaf ik Sterre ook een nieuwe Deo, van Lekker. Deze heb ik enkele weken geleden ontdekt en ik vind ze erg fijn (en betaalbaar). Zonder troep. Voorheen had ze altijd de deo van Rituals. 

poolexpeditie omniversum

 

 

 

 

 

 

 

 

sterre nieuwe schoenen dec 2022

Zaterdag

Oudjaar! Ik was Maik ‘s morgens kwijt, maar hij was supervroeg naar Schiedam gereden om bij de kraam met de beste oliebollen van Nederland oliebollen te kopen. Om 7 uur kroop hij weer naast me in bed. Het bleken inderdaad hele lekkere oliebollen, ik denk wel de lekkerste die ik ooit in mijn leven at eerlijk gezegd. Ik ben normaal helemaal niet zo’n fan van oliebollen, meestal eet ik er maar eentje en dan heb ik het wel weer gehad, maar dit keer at ik er zelfs 3. Met oudjaar zelf hebben we het lekker rustig gehouden. We hebben een winterbbq gedaan in de tuin, marshmallow geroosterd en een film gekeken. Rond half 10 kwamen onze buren nog even een paar spelletjes doen, 30 seconds en dixit voor 12 personen en toen was het alweer bijna middernacht. We proostten met champagne en ABBA op en hebben buiten nog wat sterretjes en klein vuurwerk afgestoken. Ik wilde geen vuurwerk, maar Maik had toch een klein pakketje voor Yuren gekocht als verrassing, omdat hij dat zo graag wilde. De buurman had nog oesters die we rond 1 uur nog hebben gegeten en daarna hebben we de kinderen naar bed gestuurd. Zelf keken we in bed de oudejaarsconference van Guido Weijers nog even terug en rond 3 uur gingen we slapen. 

oudjaar dec 2022

 

 

 

 

 

Zondag

Door de oliebollen, champagne en laat gaan slapen had ik een slechte nacht. Ik werd om het uur ongeveer wakker en voelde me totaal niet uitgerust toen ik er uiteindelijk rond 10 uur uitging. Toch trok ik mijn hardloopkleren aan voor het eerste rondje van 2023. Het werd 7km, maar van harte ging het niet. Daarna was ik gevloerd en heb ik weinig gedaan. Alleen een beetje gelezen. Rond half 5 kreeg ik pas weer een opleving en heb ik nog wat zitten werken. Maik had intussen de kerstspullen al allemaal opgeruimd, wat heel fijn was. Lekker om nog een hele week te hebben nu zonder drukte. Volgens traditie aten we Chinees vanavond, maar niet bij Maiks ouders, zoals normaal op nieuwjaarsdag, omdat Maiks moeder Corona heeft. Ze is inmiddels wel aardig opgeknapt gelukkig, maar we besloten geen risico te nemen. Ergens ook wel fijn, want zo konden we allemaal op tijd naar bed deze zondag. Even bijslapen. 

vuurwerk dec 2022

Vorig artikelJaaroverzicht 2022
Volgend artikelSpitskool met ansjovissaus, een heerlijk recept
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in