Foto weekoverzicht Judith #148

Terwijl ik dit schrijf, is het zondagochtend en zit ik heerlijk met de kinderen aan de eettafel te werken. Zij zijn aan het kleuren. Sinterklaas heeft zijn intrede gedaan in huize hipenhot. Yuren vroeg hoeveel nachtjes het nog zou duren voor Sinterklaas komt en toen ik vertelde dat het nog 1 week duurt, ging hij meteen los met zijn kleurpotloden. Later kwam ook Lenthe aan tafel zitten en geïnspireerd door Yuren ging zij ook tekenen. Ik maakte warme chocolademelk als ontbijt, samen met brood met Duo Penotti. Echt een fijne zondagochtend!

Maandag

Maar eerst terug naar maandag. Een redelijk rustige werkdag, met slechts 2 afspraken. De kinderen op school en de opvang, dus een heerlijk rustig huis waar ik fijn de hele ochtend kon werken. Helaas ging ‘s middags toen ik naar mijn afspraak moest de auto weer eens kapot. Motorstoring. Dus na de afspraak ging ik in plaats van naar huis meteen door naar de garage. Die vervolgens niks kon vinden en opperde om de auto een keer een hele dag te brengen. We hebben echt zoveel pech met deze auto. We hebben ‘m nu zes jaar en er al zeker 10.000 euro in moeten investeren door dingen die kapot gaan. In de herfstvakantie hebben we nog 2000 euro geïnvesteerd, nu gevoelsmatig voor niks. We willen nu graag een andere auto, en zeker geen Citroën, want zo’n rampenauto wil ik nooit meer. Ik heb gegoogeld op de meest betrouwbare auto’s en dat schijnen toch Japanners te zijn. Wij gaan dus het liefst voor een Toyota Verso. Wordt vervolgd… ‘s Avonds ging ik nog even sporten.

Dinsdag

Deze dag was wel druk, met eigenlijk teveel afspraken. Ik ging van overleg naar overleg, maar allemaal zinvol dus aan het einde van de dag een voldaan gevoel. De auto deed het gelukkig wel. Wat er steeds gebeurt is dat hij bij een stoplicht begint te trillen, een motorstoring geeft en vervolgens heb ik geen vermogen meer met gas geven. Ik kan er dus wel mee rijden, maar niet comfortabel. En zolang ze niet weten wat het probleem is, weet ik ook niet zeker of het veilig is. Ik ben dus iedere keer gespannen of ik mijn eindbestemming wel haal, maar deze dag ging het goed. Sterre was met een vriendinnetje mee naar huis gegaan, en daar overgegeven. Het is kennelijk weer buikgriepseizoen. Bij de post zaten de nieuwe kandelaars die ik besteld had, dus ‘s avonds gingen de kaarsjes aan.

Woensdag

Sterre was ‘s morgens nog helemaal niet fit, dus liet ik haar thuis. In de ochtend had ik geen afspraken, dus hebben we samen beneden gezeten. Sterre voor de tv, ik achter de laptop. ‘s Middags zat ik de hele dag in een vergadering. Sterre bleef thuis met een boek in bed. Dat ging gelukkig goed. Eind van de middag moest ik racen naar een feestje waar ik Lenthe op moest halen. Het was superdruk, dus ik kwam iets te laat, en moest toen weer terug door de drukte naar huis. Ik was dan ook doodmoe en had geen zin om te koken, gelukkig aten we niet te ingewikkeld. Het was ook de sterfdag van mijn oma, dus stak ik ‘s avonds weer een kaarsje aan om hier even bij stil te staan. Het blijft gek dat mensen zomaar kunnen “verdwijnen”, soms wil ik haar zo graag even bellen om te vertellen hoe het gaat… Op de foto hieronder zie je 5 generaties vrouwen, mijn overgrootmoeder en oma staan er op, net als Sterre die daar 3 maanden is. Bijzonder om te hebben.

Donderdag

Op donderdag ben ik normaal gesproken thuis, maar deze dag had ik een studiedag van mijn werk. Daardoor was de ochtend al meteen druk: Fee moest naar mijn schoonouders. Daarna reed ik naar mijn oude huis, waar ik de auto parkeerde. De studiedag was namelijk in het centrum en daar is parkeren 30 euro per dag ofzo. Lopend ging ik vervolgens naar de plek waar de studiedag was. Prachtige locatie! Na een inspirerende dag liep ik naar huis. Onderweg haalde ik nog even nieuwe kaarsen bij Sostrene Grene en toen kon ik het niet laten om wat kerstversiering mee te nemen.

Vrijdag

Gelukkig was na deze drukke week vrijdag minder hectisch. We konden niet naar de zwemles, omdat het ‘s avonds Sint-Maarten viering was op de school van Yuren en Lenthe. Dus overdag was ik samen met Fee en hebben we muziek gemaakt, spelletjes gedaan, gespeeld en de seizoenstafel in Sint-Maartensfeer gebracht. Ook heb ik een beetje schoongemaakt. We aten vroeg, zodat de kinderen al gegeten hadden voor we naar het Sint-Maarten feest op school gingen. Om 6 uur waren we daar, met onze uitgeholde knollen. Er werd een prachtig verhaal verteld en daarna liepen we een rondje door de buurt. De kinderen kregen mandarijnen, gedroogd fruit en noten en het was heel gezellig. Na dit fijne feest gingen we terug naar huis, waar we de kinderen op bed legden en zelf er ook vroeg in gingen.

Zaterdag

Weekend! Ik was er echt aan toe. Heerlijk om even relaxed op te staan. Maik ging naar de Ikea om lampensnoeren, een plant en extra borden (hij had er van de week eentje gebroken). Toen hij terug was, ging ik naar de sportschool. Maik hing de nieuwe lampen op, waaronder deze gouden (die hij nogal kitsch vindt haha). Na anderhalf uur zweten zat ook dat erop en kon de rest van de dag beginnen. Sterre moest naar de hockey, ik was thuis met de kindjes die gezellig speelden en nog wat tv keken. Daarna heb ik met Fee gekookt (ze was moe en huilde aan 1 stuk, dus ik moest haar even bezig houden). We aten hartige taart. Na het eten legde Maik de kinderen op bed en ruimde ik beneden alles op. Ik stak kaarsjes aan en legde Agricola klaar, zodat Maik en ik dat konden spelen. Ik won! Nog nooit gebeurd, haha.

Zondag

Ik was om 6 uur wakker en sloop naar beneden om te gaan werken. Kopje thee erbij, kaarsjes aan en heerlijk rustig. Ik zat echt te genieten van dat momentje voor mezelf. Om 7 uur was Yuren wakker dus die kwam ook gezellig aan tafel zitten. We kregen het over sinterklaas. Grappig anekdote: we hadden het over schoencadeautjes en ik zei dat in zijn schoen alleen kleinigheidjes zouden komen. Yuren keek me een beetje vreemd aan en zei: kleine geitjes? Toen begon ik te lachen en had hij het ook door, oooh kleine cadeautjes bedoel je! Later maakte hij dezelfde grap bij Lenthe, die het niet snapte. Langzaam druppelden alle kinderen binnen in de woonkamer en werd er gekleurd, gegeten en gekletst.

Pepernotencake

Sterre wilde graag cake bakken, en omdat ze toch in de sinterklaasstemming waren werd het pepernotencake. We kregen visite, dus dat kwam goed uit. Hadden we meteen iets voor bij de koffie. Het werd een gezellige middag met Pieter & Ester uit Eindhoven. We hadden ze veel te lang niet gezien!

Kalender

Veel mensen vragen naar de nieuwe kalender voor 2018. Die komt bijna online! Het is nog even wachten op de A3 versie van Nelleke, als ik die heb kan ik de blog klaar zetten. Ik word wel heel blij van iedereen die mij erover mailt, want het is blijkbaar iets dat veel mensen gebruiken. Worden Nelleke en ik heel blij van!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in