Foto weekoverzicht Judith #135

De een-na-laatste vakantie week is ook alweer voorbij, vandaag beginnen we hier in Midden-Nederland aan de laatste. Jammer? Ja een beetje wel. Het vroege opstaan en gehaast ‘s morgens om alle kinderen om 8 uur klaar te hebben staan mis ik totaal niet. Aan de andere kant is zo’n zomervakantie ook best pittig met 4 kinderen. Maik is natuurlijk gewoon aan het werk, dus ik mag ze de hele dag bezig houden. Dan ben ik best doodop ‘s avonds hoor! Maar goed, zo zag mijn week eruit!

Maandag

Maik was alweer vroeg de deur uit, hij moest werken. Ik was vooral bezig met de vakantiewas. Er was nog steeds geen nieuwe droger, dus alles hing door het hele huis en dat wilde ik erg graag zo snel mogelijk weg hebben. Helaas was het niet zo warm en werkt ook ons afzuigsysteem niet momenteel (door de kortsluiting), waardoor het drogen niet zo vlot ging.

Tussendoor moest ik nog even naar een speciale kaakfysio. Dat komt zo. Ik heb al tijden last van mijn stem. Schor. Heel vermoeiend soms. De ene keer is het erger dan de andere keer. Ik gebruik mijn stem verkeerd. Heb ik als kind waarschijnlijk verkeer geleerd en tja, leer dat maar eens af dan he? Een beroep in het onderwijs waarbij je veel moet praten doet je stem ook geen goed en 4 kinderen waar je de hele dag tegen moet praten eveneens niet. Dus een paar maanden geleden was ik hiervoor eens naar een logopediste gegaan, in de hoop dat die mij kon helpen. Dat kon ze trouwens ook, want de oefeningen die ze me heeft meegegeven helpen daadwerkelijk. Alleen is er vooralsnog geen blijvend resultaat. Nu ontdekte ze dat er een bepaalde spanning in mijn nek zit, waar ik zelf geen controle over lijk te hebben. Dus verwees ze mij door naar de kaakfysio. Ik ben nog niet wildenthousiast over deze man, maar we zullen zien of hij me uiteindelijk wel kan helpen…

‘s Avonds ging ik ook nog even naar de sportschool, een klein uurtje, maar voelde wel goed.

Dinsdag

Gisteravond had Maik Lenthe en Fee al naar zijn ouders gebracht, dinsdagochtend bracht ik de oudste 2 meisjes naar Goedereede, waar mijn ouders ook naartoe waren gekomen. Dat is voor ons allebei ongeveer een uurtje rijden, min of meer in het midden dus. Lenthe en Sterre gingen tot vrijdag daar logeren en dus hadden Maik en ik het huis voor onszelf alleen. HEERLIJK! Ik begon maar eens met schoonmaken, want het huis was een bende. Dat voelde echt fijn, want doordat de kinderen er niet waren, wist ik zeker dat het minstens 2 dagen schoon ging blijven. Daarna deed ik boodschappen en ruimde alle was op. Tot slot ging ik ook nog even naar de sportschool. Toen was de middag al bijna om. Maar weet je wat zo fijn was? Ik hoefde niet om 6 uur te gaan eten en er hoefden ook geen kinderen naar bed 🙂 Maik ging eerst het gras nog maken en ik kookte mosselen. Met een Italiaans proseccootje erbij smaakten ze prima.

‘s Avonds kregen we een mail over de kortsluitingskwestie. Uit coulance krijgen we nog €750 extra, maar dat is het laatste bod. Hiermee kunnen we helaas niet alle kosten dekken, dat blijft zuur. Wettelijk gezien is het echter wel hoe het werkt. De droger is bijvoorbeeld stuk, maar deze was wel 5 jaar oud. Je krijgt daar dan nog maar €200 voor. Een nieuwe kost echter €700. De verzekering zegt dan: koop maar een even oude via Marktplaats voor €200. Zo werkt het. Dat hebben we natuurlijk niet gedaan, maar we zijn wel voor een tweede kans droger gegaan via Coolblue. Daar zit dan een kleine beschadiging op, waardoor je ‘m €100 goedkoper krijgt. Toch weer meegenomen.

Woensdag

Ik had heerlijk geslapen, maar was helaas toch weer om 6 uur wakker. Uitslapen, ik kan het gewoon echt niet meer. Best wel jammer overigens, maar ja. Ik kon rustig met Maik ontbijten en daarna ging hij werken en ik ook werken. Ik had een heleboel bestellingen in te pakken die in de vakantie waren gedaan, er moesten blogs geschreven, facturen gemaakt, enz. Ik heb dus de hele dag achter de laptop gezeten en niet echt kunnen genieten van de zon die wel scheen. ‘s Avonds aten we samen carpaccio en gingen we nog een heel stuk wandelen. Zo’n 2 uur in totaal, met een kopje koffie tussendoor met uitzicht op het water. Leuk dat dat even kon, zo zonder kinderen.

Ook kwam deze dag onze nieuwe droger. Daar was ik heel blij mee, want nu kan ik eindelijk weer wat sneller wassen. Nu hing telkens mijn hele huis vol was.

Donderdag

De ochtend begon al vroeg, want ik moest me om 8.45 uur melden in het ziekenhuis. In onze familie (de kant van mijn moeder) komt een verhoogde oogboldruk en glaucoom voor. Mijn moeder heeft ook al een verhoogde oogboldruk en het advies is dat ik op mijn 40e voor het eerst mijn ogen moet laten onderzoeken. De afspraak had ik al een half jaar geleden gemaakt, en de brief met het onderzoek had ik dan ook ergens diep in mijn tas gestopt. Toen ik er zat, las ik in de brief dat ik oogdruppels zou krijgen waardoor ik wazig zou gaan zien en dat ik dan niet zelf naar huis kon rijden. Oeps… Ik was dus alleen en met de auto. Bovendien had ik om 11 uur nog een andere afspraak in een ander ziekenhuis. Lekker handig. Ik besloot het maar even te melden.

Toen ik binnen werd geroepen, kreeg ik eerst een uitgebreid gezichtsveldonderzoek en een oogboldrukmeting. Ik had een druk van 18/19, wat nog binnen de marges valt van 12-20. Omdat een glaucoom heel sluipend begint, wilde de oogarts dat ik een scan liet maken van mijn oogzenuw, zodat hij dat als referentiekader zou hebben. Over 3 jaar moet ik weer terug voor hetzelfde onderzoek en dan vergelijken ze de scans met elkaar. De oogdruppels hoefden uiteindelijk niet, omdat alle andere onderzoeken goed waren en er geen directe reden is tot zorg. Over drie jaar dus weer terug en dan hopen dat het nog steeds goed is.

Ik kon dus met de auto naar het andere ziekenhuis. Het ziekenhuis waar Fee op de trap eruit is gevallen. Ik moest op de 1e etage zijn, dus kwam ik langs DE TRAP. Heb even een filmpje gemaakt, ik kreeg toch wel even kippenvel moet ik eerlijk zeggen. Soms komt het ineens weer even binnen.

Na logopedie ging ik door naar mijn schoonouders om Fee en Yuren op te halen van hun logeerpartijtje. De rest van de middag heb ik spelletjes met ze gedaan, Yuren wil steeds schaken. ‘s Avonds was het meteen weer drukker en Yuren kwam ook weer 2 keer uit bed, omdat hij keelpijn had.

Vrijdag

Alweer een vroege ochtend, want de man van de warmtepomp kwam deze eindelijk definitief maken. Dat bleek nog best een uitdaging, want hij was pas om half 2 klaar. Maar goed, hij is gemaakt. Ook moest ik met Fee naar de kinderopvang om te wennen. Dat ging soepeler dan verwacht, ze had het meteen naar haar zin en ging lekker spelen. Na een uur nam ik haar mee naar huis. Ze was wel heel moe van alle indrukken!

Ondertussen kwam Annick, een vriendin van mij, naar ons huis kijken en zij bleef lunchen. Na de lunch vertrok ze en ging ik met de kinderen in de auto naar Goedereede, waar mijn ouders ook naartoe kwamen om Sterre en Lenthe terug te brengen. Zij hadden ook 3 nachtjes gelogeerd. In de auto was het meteen al een drukte van belang op de terugweg en ik reed ook nog verkeerd, maar uiteindelijk was het fijn om alle kindjes weer lekker thuis te hebben. Even een paar dagen rust is heerlijk, maar ik had ze ook gemist! We aten pizza en daarna gingen ze naar bed.

Zaterdag

Ik was vroeg wakker en ging meteen naar de sportschool. Daarna ging ik met Sterre naar Jeans Centre in Delft. Voor een “back to school” campagne voor een samenwerking mocht Sterre een nieuwe back to school outfit gaan uitkiezen. We zijn heel goed geslaagd, wat een leuke dingen hadden ze er! En een groot deel nog in de uitverkoop ook, waardoor ze best veel setjes had. Daarna ging ik nog even naar DIDI, waar ik ook nog een cadeaubon van had. Ik kocht er voor mezelf een jurk in de sale en een broek en shirt voor Lenthe. Tot slot dronken we nog een Chai Latte bij The Living in Delft en daarna kwam Maik ons ophalen. Thuis kregen we een modeshow van de kinderen. Het is natuurlijk ook wel heel leuk als je zoveel nieuwe kleren hebt!

Zondag

Deze ochtend motiveerde ik Maik om naar de sportschool te gaan. Op mijn abonnement mogen we namelijk allebei, en hij verdient ook zijn sportmomentje. Hij ging en was achteraf blij dat hij was gegaan. Sporten is gewoon echt lekker. Ik ben ook blij dat ik het weer opgepakt heb en ben vast van plan het vol te houden. Minimaal 3 keer per week. Dat moet lukken. In de ochtend waren de kinderen lekker aan het spelen met de playmobil winkel en zocht ik uit wat we komende week gaan eten. Ook deed ik de was. Maik ging ‘s middags nog met de kinderen naar de stad om nieuwe gymschoenen te kopen. Ik kon mooi even werken.

Langzaamaan moeten we het vakantieritme weer gaan verruilen voor het schoolritme, want volgende week begint dus de laatste vakantieweek alweer! Best jammer, maar aan de andere kant ook fijn om weer te werken en niet de hele dag de kinderen te hoeven entertainen. Het zijn schatjes hoor, maar het is best intensief, zo’n zomervakantie 🙂

Vorig artikelDe PLAYMOBIL winkelgalerij, voor shopaholics in de dop
Volgend artikelVier kinderen, dan ging zwanger worden zeker makkelijk?
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in