Foto weekoverzicht Judith #294

appeltaart gebakken aug 2020De vakantie zit er nu ook voor ons op. De kinderen zijn vandaag allemaal weer naar school en ik ben aan het werk. Ik vind het wel jammer. Dat rustig aan doen beviel me wel. Aan de andere kant is het ook fijn om weer een ritme te hebben. Corona technisch gezien vind ik het ook nog best lastig om nu vol naar alle scholen te gaan, terwijl nog steeds geadviseerd wordt om zoveel mogelijk thuis te werken. Je komt dan toch met meer mensen in contact en dat betekent ook een groter risico. We gaan wel zien hoe het zich de komende tijd ontwikkelt.

Maandag

Ik was alweer vroeg uit bed op maandag. De jongste meisjes gingen naar de opvang en ik wilde alvast mijn verhalen uitwerken van de Elfstedenfietstocht die ik had gedaan. Ik voelde me alleen niet zo lekker. Dat had overigens niets met het fietsen te maken, maar wel met de tijd van de maand. ‘s Morgens had ik nog een online werkbespreking met een BN-er, waar ik helaas niets over kan zeggen nog, maar dat was wel grappig. Yuren verveelde zich enorm, maar gelukkig wilde er een vriendje met hem spelen en zo kon ik ‘s middags toch nog wat doen. Maiks ouders kwamen ‘s avonds om een naaimachine te brengen voor Sterre. Die had Maiks moeder gevonden bij de Kringloop. Sterre heeft namelijk NIET de genen van haar moeder, want ze vindt naaien ontzettend leuk. Het liefst gebruikt ze oude kleding van mij om weer iets nieuws van te maken. Ik vind het superknap, want ik kan het niet 🙂

oma ineke met naaimachine voor Sterre

Dinsdag

Mijn verjaardag! Ik werd al vroeg verrast door Maik en de kinderen. De tafel lag vol cadeautjes en er werd voor me gezongen. Ik kreeg een roze mixer, metalen roze rietjes, het spel Wingspan + de uitbreiding en een supertoffe tas van Thule voor mijn nieuwe camera en andere spullen om mee te nemen op reis. Nu even afwachten wanneer we überhaupt weer op reis kunnen. Ik kan niet wachten om die nieuwe rugzak uit te proberen… De rest van de dag was vrij rustig. Ik kreeg nog een paar kaartjes met de post, maar verder heb ik niemand gezien. Het is voor het eerst dat ik mijn verjaardag niet vier, vanwege de corona natuurlijk. Ik had geen zin om met een tijdslot te werken, dus ik sla het maar gewoon een jaartje over.

juut jarig 44

Woensdag

Ik besloot maar te gaan zwemmen. Het waaide ongelooflijk hard en mijn benen waren nog best een beetje moe van de Fietselfstedentocht. Ik ging vroeg, om 7 uur al. Het was niet druk en het is altijd fijn om daarna je sportmomentje al gehad te hebben. Ik bakte appeltaart met Fee van appels die uit de boom bij ons achter gewaaid waren. De rest van de dag deed ik Wingspan met Yuren en ‘s avonds nog een keer met Maik. Ik won beide keren 🙂

appeltaart bakken met fee aug 2020 van appels boom buiten de tuin

verjaardagskaartjes 2020

Donderdag

De kinderen sliepen zowaar uit, dus ik kon ook blijven liggen tot half 9. Dat komt echt niet vaak voor. Daarna ging ik naar de sportschool. Ik had nog veel werkt te doen, dus ik ging werken aan de eettafel. Het was gelukkig droog, dus de kinderen gingen lekker buiten spelen. Zo had ik even tijd om echt te werken. Yuren was uitgenodigd voor een feestje, dus hij moest nog een kadootje regelen. Hij besloot naar de drogist te lopen, waar ze ook speelgoed verkopen. Hij kwam terug en had iets gezien. Ik had alleen €50 in mijn portemonnee, dus ik drukte hem op het hart er goed op te letten. Lang verhaal kort: hij komt terug met het kadootje, maar het geld is foetsie. Uit zijn zak gewaaid. Zucht. Ik was heel boos, maar vooral ook op mezelf. Blijkbaar is hij er toch nog iets te jong voor…

Yuren ben jerry ijs

Umami

‘s Avonds gingen Maik en ik samen uit eten bij Umami. Dit restaurant zit een beetje verstopt in Den Haag, naast Vapiano. We hebben echt superlekker gegeten en het was ook heel leuk om met z’n tweetjes even een avondje weg te zijn.

eend umami

interieur umami den haag by hanproos met bubbels umami

Vrijdag

Ik begon de dag met hardlopen. Daarna deed ik met Fee een paar spelletjes. Sterre haar boeken kwamen eindelijk binnen, dus ze kon beginnen met kaften (wat ze niet deed). Verder heb ik nog een potje Wingspan met Yuren gedaan en schoongemaakt. ‘s Avonds hadden de kinderen bedacht dat ze een nachtje gingen doorhalen. Dat had Sterre bedacht, stond op haar zomerbucketlist en de anderen vonden dat natuurlijk wel interessant. Ik liet het maar gaan. Rond half 12 hoorde ik Sterre zeggen dat iedereen even naar zijn eigen kamer moest voor “een momentje voor zichzelf”. Niet lang daarna lagen ze allemaal te slapen. De grootste grap was nog wel dat ze ‘s morgens allemaal beweerden niks te hebben geslapen 🙂

fee speelt misti cat

Zaterdag

We sliepen uit, ook de kinderen sliepen best lang. Daarna ging ik naar de sportschool. Eenmaal thuis was de halve zaterdag alweer voorbij. Maik wilde nog een paar nieuwe spijkerbroeken kopen en ik wilde ook wel wat nieuwe kleren, dus besloten we samen even naar Delft te gaan. De kinderen hadden geen zin om mee te gaan, dus Sterre wilde wel even oppassen. Zo fijn dat dat nu kan. We zijn allebei goed geslaagd en hebben ook nog even een koffietje gedronken. Daarna lekker naar huis, waar inmiddels de zon scheen en we nog even buiten hebben gezeten.

cortado cafechai latte cortado cafe

Zondag

Ik had een zwemtijd gereserveerd om 7 uur, dus toen om half 7 de wekker ging moest ik er wel uit. Dat was even lastig, maar toen ik eenmaal in de auto zat en een prachtige zon zag opkomen had ik meteen zin om te gaan zwemmen. Na 3 kwartier in het water ging ik naar huis, waar Maik net bleek te hebben hardgelopen en Yuren croissantjes stond te bakken. Snel douchen dus en met z’n allen ontbijten op de laatste vakantiedag. Zelfs Sterre was voor deze gelegenheid vroeg haar bed uitgekomen. Na het ontbijt moest er nog wat gewassen worden en begon ik aan het project “kledingkast van Fee uitzoeken”. Daar zag ik enorm tegenop. Dat kind heeft zoveel kleren, niet normaal. Alles van Sterre wat ik bewaard heb, alles van Lenthe dat ik bewaard heb en Nelleke stuurt ook nog regelmatig wat oude kleding van Lotus op. Ze is flink gegroeid deze zomer, dat zag ik al aan alle leggings. Ineens gaat ze naar maat 110! Tijd om alle kleding door te lopen, te passen en al dan niet weg te doen. Een enorme klus, maar het is gelukt. Er is nu weer overzicht. Ze had vooral nog wat leggings en maillots nodig, dus die bestelde ik meteen maar even in de kleuren die ik zocht. Zijn we weer compleet voor de herfst en de winter.

ast fee uitzoeken aug 2020ontbijtje laatste vakantiedag zomer 2020

Bizarre combinaties

We hebben meteen even doorgenomen wat je wel en niet bij elkaar kunt aantrekken, want af en toe trekt ze de meest bizarre combinaties aan. Nu vind ik dat ook wel weer grappig hoor, ik maak er nooit een issue van, maar we waren nu toch samen bezig. Ze vond het heel gezellig en bedankte me zelfs na het opruimen: bedankt voor de leuke ochtend mama! Zo grappig. Daarna was ik best moe en heb ik even lekker niks gedaan. Jullie denken dat ik dat nooit doe, maar heus, ik zit ook wel eens een uurtje te relaxen op de bank. Daarna ging ik Sterre helpen met kaften, ieder 7 boeken hadden we afgesproken. ‘s Middags was natuurlijk de Formule 1, die een beetje saai was eigenlijk.

Koken en vakantie voorbij

Ondertussen ging ik alvast aan de slag met het avondeten: Spaanse polenta met paddestoelen melange en manchego. Ik vond het lekker, Yuren, Lenthe en Maik ook, maar Fee en Sterre niet. Helaas. ‘s Avonds heb ik nog even zitten werken, maar de kinderen moesten vroeg naar bed. Morgen is de vakantie voorbij en gaan ze allemaal weer naar school. Ook ik moet weer werken. Of ik er echt zin in heb weet ik niet. Ik vind stiekem altijd dat ouders na de vakantie nog 2 weken vakantie moeten hebben, terwijl de kinderen wel naar school gaan. Zodat je ook echt kunt uitrusten. Zolang je kleine kinderen hebt ben je ook in de vakantie altijd in de weer. Wel in een lager tempo, en er hoeft niet zoveel, maar je moet ze wel entertainen, voeden, enz. Toch heb ik wel zin om mijn collega’s weer te zien hoor. Op naar een nieuw schooljaar!

spaanse polenta manchego

Vorig artikelEen stappenplan om je badkamer te verbouwen
Volgend artikelZo vind je het beste dekbedovertrek
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in