Foto weekoverzicht Judith #177

Eigenlijk was dit best wel een beetje een feestweek. Van een paar heerlijke dagen in Tunesië naar een paar dagen werk en vervolgens alweer een paar dagen weg. Dit keer naar Zeeland, Schouwen-Duiveland. Een stukje Zeeland dat voor mij niet zo heel erg bekend was, dus dat was extra leuk.

Maandag

Maar eerst Tunesië, want daar was ik maandag nog. Na een rondje hardlopen op de boulevard was het tijd voor een ontbijtje en moesten de koffers ingepakt. We reden eerst naar Carthago in Tunis, op drie plekken zijn daar opgravingen van een oude stad en een badhuis. Bijzonder om te zien, vooral bij het badhuis was nog aardig goed te zien hoe dat er vroeger uitgezien moest hebben. Na wat foto’s gingen we daarna naar het laatste hotel: de Residence. Een schitterend hotel, met een suite in plaats van een kamer, een mooi zwembad en een heerlijke lunchplek buiten. We kregen daar een geweldige lunch met vis, salade en een taartje en daarna zat ik zo vol dat er de rest van de dag niks meer bij kon.

Sidi Bou Saïd

Over Sidi Bou Saïd had ik al veel gehoord, dus ik had ontzettend veel zin om daar na de lunch naartoe te gaan. We parkeerden onderaan het dorpje en werden meteen de winkeltjes ingelokt door Tunesische mannen. Die we vervolgens afwimpelden, want hoewel we nog van onze laatste dinars af moesten, wilden we eerst het plaatsje goed bekijken.

Griekse look & feel

Sidi Bou Saïd is een ontzettend fotogeniek dorpje. Overal waar je kijkt zie je witte huisjes met blauwe accenten, geweldig mooie deuren en prachtige bloemen. Ik kon wel foto’s blijven maken. We zijn eerst naar een panorama uitzicht gelopen. Je kijkt dan over zee en de haven uit. Daarna liepen we terug door de smalle straatjes die eigenlijk allemaal een beetje Grieks aandeden. We zagen nog een fantastisch hotel (waarover later meer) en we deden een drankje op een van de gezellige terrasjes. Daarna was het dan toch echt tijd om te shoppen. Ik kocht 3 tasjes van kamelenleer voor de meiden. Voor Yuren kon ik niets vinden, daar zou ik later op het vliegveld wel iets voor kopen.

Ramadan

Het was ramadan toen wij in Tunesië waren, dus dan mag er pas na zonsondergang gegeten worden. Wij mochten die dag aanschuiven in het hotel bij de locale mensen, en mee eten. Ik had alleen echt weinig trek, doordat ik ‘s middags zo uitgebreid had geluncht. Ik ben dan ook op tijd naar bed gegaan.

Dinsdag

We moesten dinsdag al om 5 uur opstaan om naar het vliegveld te gaan. We vlogen dinsdagochtend terug en dat ging eigenlijk zo voorspoedig dat ik net na lunchtijd weer in Nederland was. Daar ben ik meteen gaan werken, ik had namelijk die maandag allerlei belangrijke mails en telefoontjes gehad. Best even omschakelen, maar ik zat er ook weer in. Eind van de dag heb ik de kinderen van de opvang gehaald. Fijn om ze weer te kunnen knuffelen, ik had ze gemist! En Maik natuurlijk ook. ‘s Avonds ben ik naar de sportschool gegaan en daarna was ik zo moe dat ik als een blok in slaap viel.

Woensdag

Er was weinig tijd om te acclimatiseren, want woensdag zat ik de hele dag in overleg. Ik heb dan ook niet echt heel veel te vertellen over de woensdag. Ik ben aan het einde van de dag nog wel gaan sporten en ik vond het weer een beetje gek: bewolkt en dan later toch weer zon en warm. Beetje zoeken met wat je aan trekt. Uiteindelijk had ik onderstaand jurkje aan, en dat bleek veel te warm 🙂 Oh ja, ‘s middags zat mijn hele huis vol pubers. Daar kwam ik pas achter toen ik thuis kwam aan het eind van de dag. De ijsjes waren ook op…

Donderdag

Omdat ik maandag nog in Tunesië zat, had ik geregeld dat ik vandaag kon werken. In de ochtend heb ik vooral mijn mail doorgespit en wat rondgebeld. In de middag moest ik naar een SBO school in Den Haag voor 2 belangrijke afspraken, waarvan er eentje in elk geval heel fijn was. Ik kan soms echt met een goed gevoel naar huis gaan, als ik samen met zo’n school dingen heb kunnen regelen. Er wordt soms negatief gedaan over Passend Onderwijs, maar ik zie gelukkig ook heel vaak dat dingen wèl goed gaan en lukken. Alleen zie je dat meestal niet op internet of het nieuws. Alleen de sensatieverhalen waarbij iets mis gaat, die worden tot in detail uitvergroot. Jammer eigenlijk. Oh ja, dit had ik aan donderdag.

Vrijdag

Mijn vrije dag, als was het superdruk. Er moest nodig worden schoongemaakt, en aangezien ik dat tegenwoordig weer zelf doe bij gebrek aan een echt goeie schoonmaakster, ben ik dus aan de slag gegaan. Maik werkte alleen de ochtend, zodat we ‘s middags toen de kinderen uit school kwamen meteen de auto in konden richting Burgh Haamstede. Natuurlijk stonden we in de file, dus kwamen we uiteindelijk nog pas rond half 6 aan. We checkten in in het huisje in Landal Resort Haamstede en liepen daarna naar Restaurant de Schouwse Hoeve voor een borrel en het diner. We leerden iedereen kennen die mee was en het eten was erg lekker. Na een koffietje als afsluiting liepen we terug naar het huisje om te gaan slapen.

Zaterdag

Ik rende bijna 10 km hard. Dat is het fijne aan Zeeland, je loopt zo vanaf je resort de natuur in. Het was een beetje somber weer, maar om te lopen was het heerlijk. Niet zo warm. Het ging dan ook best lekker. Toen ik terug kwam stond het ontbijtje al op tafel en daarna moesten we nog best opschieten, want we moesten ons om 10 uur melden bij Bakker Sonnemans. Een echt authentiek bakkerijtje, met een bakker die vol passie vertelt over zijn vak. We mochten in de bakkerij zelf kijken, de kinderen mochten bolussen maken en daarna mochten we deze opeten in het koffiezaakjes dat bij de bakkerij zit. Echt een leuke plek, mocht je ooit nog eens daar zijn.

Suppen

Daarna gingen we naar watersportcentrum Brouwersdam. Hier konden we kiezen uit verschillende activiteiten. Ik koos, samen met Sterre, voor suppen. Sterre vond het spannend, maar toen ze eenmaal op haar supbaord zat vond ze het superleuk. Net als ik. Ik heb het al een aantal keren gedaan, dus ik ging eigenlijk zo weer weg. Het waaide wel hard, waardoor het met name tegen de wind in best pittig was. Maar desondanks heb ik lekker over het Grevelingenmeer rondgepeddeld.

Waterjump

Maik ging vervolgens met Lenthe en Yuren een waterjump doen. Dat is een soort hoge schans waar je vanaf glijdt en gelanceerd wordt. Ze vonden het erg leuk en ik heb een paar toffe foto’s kunnen maken. Je kunt bij het zeil & surfcentrum in Brouwersdam nog veel meer watersporten beoefenen en clinics volgen. Zeker op een mooie dag is dat erg leuk om te doen!

Mosselen eten

‘s Avonds besloten we naar Westerschouwen te rijden om ergens bij de duinen mosselen te eten. We kozen voor Brasserie Zeelust, wat niet per se een aanrader is, maar de mosselen waren lekker. De kinderen konden bovendien lekker spelen voor het restaurant. De zon liet zich zien, dus we hebben gewoon buiten gegeten. Was goed te doen.

Zondag

Ik begon de dag weer met hardlopen, dit keer 9,5 km door bos en duinen. Een stuk pittiger, want hoogteverschillen en rennen door zand en bospaadjes gaat minder vlot. Het ontbijt stond ook deze ochtend al op tafel zodra ik thuis was en daarna gingen we naar de haven om aan boord te gaan van MS de Onrust. Een passagiersschip dat je meeneemt de Oosterschelde op om zeehonden en bruinvissen te spotten. De kinderen kregen verrekijkers en we waren nog maar net vertrokken of we zagen ze al. Wel moeilijk om ze goed op de foto te krijgen, je ziet af en toe een koppie en dan verdwijnen ze onder water. Maar, het is wel gelukt, die zal ik in het artikel over Zeeland bij de blog zetten.

Zierikzee

Na de rondvaart, die erg informatief en leuk was, mede dankzij de zon die zich op zondag wel liet zien, reden we nog even naar Zierikzee. Ik had via Instagram een tip gekregen om wat te drinken bij café de Biet, dus dat deden we. Leuke plek, met uitzicht op de haven en superlekkere prosecco. Om half 4 vertrokken we weer naar Pannekoekmolen de Graanhalm in Burgh Haamstede. Echt een geweldige plek om met kinderen naartoe te gaan! Een fijne tuin, waar je tussen de appelbomen pannenkoeken kunt eten en thee of Zeeuwse Sangria kunt drinken. De kinderen spelen lekker in de speeltuin. Na onze pannenkoek zat het weekendje Zeeland er al weer op. We waren op een redelijke tijd thuis, hebben meteen alle koffers weer uitgepakt en de kinderen op bed gelegd. Sterre moest gelijk weer inpakken, want zij gaat morgen 4 dagen op kamp. Superspannend, voor zowel Sterre als papa en mama!

 

Vorig artikelWinactie: maak kans op een Sony Noise Cancelling headset t.w.v. €380,-
Volgend artikelOp vakantie naar Tunesië
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in