Foto weekoverzicht Judith #113

Een beetje een laat weekoverzicht deze week. Het was een gezellig en druk weekend, dus het was me nog niet gelukt om het af te maken. En daarna moest ik natuurlijk weer werken, had ik een paar nachten superslecht geslapen waardoor ik al vroeg ‘s avonds in slaap viel. Maar goed, van uitstel komt geen afstel, het kwam gewoon een paar dagen later.

Maandag

De eerste dag na de vakantie begon niet goed, ik werd ‘s nachts ziek en moest me dus ziek melden. De hele dag lag ik op bed, gelukkig knapte ik ‘s avonds een beetje op. Dat mijn weerstand niet best is momenteel kan ik wel merken doordat ik ieder virusje dat rondvliegt oppak. Ik had misschien beter dinsdag ook nog een dag kunnen thuisblijven, maar gezien het feit dat er dinsdag een belangrijke studiedag op mijn werk was waar ik graag bij wilde zijn, heb ik gewoon wat paracetamol geslikt en besloten de dag erna weer te gaan werken.

Dinsdag

Ik werd wakker met bijholteontsteking, lichte koorts, weinig stem, hoesten en keelpijn. Maar ik wilde per se naar de studiedag, dus nam ik paracetamol in en vertrok. De studiedag was zoals ik al verwacht had zinvol en leuk. Ik had er dus geen spijt van dat ik was gegaan. Ik ging wel meteen daarna naar huis, dus heb de borrel gemist.

Woensdag

Woensdag was een gewone werkdag. De kinderen hadden allemaal speelafspraakjes en verjaardagsfeestjes. Ik ging ook van afspraak naar afspraak en haalde aan het einde van de dag Lenthe op, terwijl de gastouder Sterre ophaalde. Zo waren we allemaal om 5 uur weer thuis. Tussendoor haalde ik nog even bloemen bij het tuincentrum.

Donderdag

Ik ontbeet met wentelteefjes, want zonde om die achterkantjes van het brood weg te gooien. Deze donderdag moest ik ook werken. Ik bracht dus Fee naar oma en ging zelf naar een afspraak. Een andere afspraak werd afgebeld, waardoor ik wat tijd had om even naar huis te gaan. Daar besloot ik me eens te storten op de 12 dozen die nog ingepakt in de werkkamer stonden. Ik had maar 2 uur, maar het lukte om om alles uitgepakt te krijgen en een plekje te geven. Ik realiseerde me hoe heerlijk het is om even geen kinderen om je heen te hebben. Dan kun je tenminste ècht doorwerken. Die momenten hebben we natuurlijk bijna niet, en met 4 is er altijd wel iemand die je hulp nodig heeft. Daardoor kunnen Maik en ik eigenlijk nooit lekker doorwerken. Soms frustrerend, want we moeten nog zoveel en het gaat zo langzaam…

‘s Middags haalde ik eerst mijn nieuwe paspoort op bij het gemeentehuis en daarna haalde ik de kinderen op van school en van oma. Toen zat de een na laatste schooldag er alweer op van deze week.

Vrijdag

Vrijdag was mijn enige vrije dag deze week. Ik heb me vooral bezig gehouden met schoonmaken. Via een PR bureau heb ik nieuwe schoonmaakmiddelen ontvangen van Method en die ruiken echt superlekker! Dus die heb ik uitgeprobeerd en ik ben enthousiast. Fee hielp me een beetje en rommelde daarna wat op haar kamer. Om half 1 haalde ik Yuren en Lenthe van school en moest ik ook op school schoonmaken. We haalden kibbeling bij de visboer in de wijk. Op vrijdag doe ik vaak iets bijzonders met de lunch, dat vinden de kindjes leuk. Alleen Sterre is er dan niet bij, maar die is toch allergisch voor vis.

Na de lunch moest ik nog even verder met schoonmaken, de kinderen speelden samen. Vervolgens Sterre van school gehaald, gekookt, kinderen gedoucht en lekker tv gekeken.

Zaterdag

Normaal moeten de kinderen op zaterdag altijd naar zwemles. We beginnen hier een beetje tegenop te zien. Sowieso is het heel onhandig op de zaterdag, je moet er altijd rekening mee houden dat je van 3 tot 5 met die zwemles bezig bent. Daarnaast is het vanaf waar we nu wonen ook een half uur rijden naar het zwembad, waardoor het extra veel tijd kost. Ben je net lekker aan het klussen, moet je weer stoppen vanwege de zwemles. En echt ergens naartoe op zaterdagmiddag kan dus ook niet. Ik overweeg om over te stappen naar een ander zwembad in de buurt. En dus besloten we om deze dag de zwemles een keer te skippen.

Wat we wel deden, was de Quooker installeren. Die hebben we namelijk na wat twijfelen over welke we zouden nemen besteld en die was geleverd. We zijn toch voor de Quooker Flex gegaan. Maik wilde hem zelf proberen te installeren. Dat ging niet helemaal zonder slag of stoot, maar het is hem uiteindelijk wel gelukt. Ik ben supertrots op hem! En ik ben natuurlijk ontzettend blij met mijn Quooker. Ik zal daar later nog wat uitgebreider over schrijven.

Maik had ‘s morgens ook uit de opslag nog 10 dozen gehaald. Toen we naar het tijdelijke huis gingen, hebben we een groot aantal dozen opgeslagen. Deze moeten we nu langzaamaan gaan ophalen en uitpakken, want zo’n opslag kost toch elke maand geld. Daar ga ik dan liever iets anders leuks van doen. Ik wilde de dozen meteen uitpakken en opruimen en dat is grotendeels ook gelukt. Een deel kan naar de Kringloop. Wat wel leuk was, er kwamen allerlei kleertjes van Sterre en Lenthe uit tevoorschijn, die Fee nu past. Dus die heb ik meteen gewassen en in de kast van Fee gelegd. Die kast puilt nu echt uit.

Zondag

De CPC was op zondag en behalve Fee deden alle kindjes mee. Eerst liep Maik met Lenthe en Yuren de 1 km en later met Sterre de 2,5 km. Ondertussen liep ik wat rond op het Malieveld met de andere kinderen. Dat was nog best leuk, want ik zag veel bekenden en het was ook heerlijk weer.

 

Omdat het zulk fijn terrasweer was, besloten we nog even wat te gaan drinken bij Luden op het Plein in Den Haag. Daarna liep ik nog even naar Sostrene Grene. Dat is zo’n toffe winkel, en er stond een goodiebag voor me klaar met allemaal leuke spulletjes. Ik heb nog veel meer gezien, dat ga ik een andere keer kopen, want ik wil eerst het huis nog wat verder af maken.

‘s Middags waren we uitgenodigd bij onze nieuwe buren. Zij hebben ook 4 kinderen en 2 ervan, een tweeling, was jarig. Zij werden 2 en schelen dus maar een weekje met Fee, die komend weekend 2 jaar wordt. Het was leuk om hun huis te zien. Precies hetzelfde huis, maar de muren op heel andere plekken, zo grappig is dat. Daardoor ziet het er toch weer heel anders uit. De kinderen moeten elkaar ook een beetje leren kennen, want dan kunnen ze eens samen spelen. Dat ging al goed. Het was zo gezellig, dat we zelfs pannenkoeken en een kopje soep bleven eten.

Dat was dus onze week, de nieuwe week is alweer door de helft dus die hoop ik gewoon maandag te kunnen publiceren!

Vorig artikelTijd voor een beauty rondje
Volgend artikelMet de kids erop uit in Friesland
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in