Foto weekoverzicht Judith #276

ijsje in de tuin bij clematis juutHiep hiep hoera voor Yuren! Vanaf vandaag hebben wij twee tieners in huis. Eigenlijk zouden we dit feestje in Kroatië vieren, maar dat hele plan is door de Corona crisis niet doorgegaan. Dat vind Yuren niet zo erg, want ieder jaar zijn we weg met zijn verjaardag en hij vindt het tof een keertje thuis te zijn. Helaas mag er niemand op bezoek komen, maar we maken er toch een feest van. Best raar dat wij nu 3 verjaardagen in lockdown hebben moeten vieren, omdat onze kinderen allemaal in 3 maanden tijd achter elkaar jarig zijn. Sterre viel er half februari nog net buiten. Maar goed, er is weer een corona week voorbij, en die brachten wij zo door.

wandelen met nik eind april 2020

Maandag

Voor de kinderen is de meivakantie al begonnen, terwijl ik zelf nog aan het werk ben. Op zich best relaxed, want nu hoefden ze dus geen schoolwerk te doen. Dat scheelde toch wel erg moet ik zeggen. Ze gingen gewoon lekker buiten spelen of boven spelen, en ik kon werken. In de ochtend mailde Kirstin de foto’s die ze van ons had gemaakt, daar zaten best wel wat leuke tussen. Verder had ik een paar videocalls en om 4 uur ging ik met Niky wandelen. Het was een lange wandeling van bijna 10 km en het was heel dom om op mijn Teva’s te gaan lopen, want ik had 3 blaren. Daarna ging ik met Fee in bad, en ik deed een voetenbadje met spul van Kneipp om mijn voeten te laten herstellen.

schuifdeur gezin

Dinsdag

Een gekke dag natuurlijk, want iedereen vond het spannend wat de minister zou gaan zeggen over de scholen. Er was al het één en ander uitgelekt, dus ik vond het minder spannend dan verwacht. Overdag heb ik gewerkt en in de tuin gezeten. Yuren wilde ook per Monopoly de valsspelerseditie doen. Ik had er totaal geen zin in, maar hij wilde het zo graag dat ik er maar aan begonnen ben. Het duurde twee uur, toen was er nog geen zicht op een winnaar en heb ik gezegd dat we er mee gingen stoppen. Kon ik toch nog even in de zon. Daarna gingen we eten (falafel met hummus en geroosterde paprika) en begon de persconferentie. De reacties hier thuis op weer naar school mogen? Yuren vond het dubbel (thuis is fijn, maar wel leuk om je vrienden weer te zien), Lenthe was blij en Fee zei nee 🙂 Sterre baalde dat ze nog niet mocht, maar ze begreep het ook wel weer.

venkelsoep met tapenade en focaccia

Woensdag

Toen ik ‘s morgens Facebook opende en ik weet niet hoeveel negatieve reacties zag van moeders die vinden dat hun kind als proefkonijn wordt gebruikt en dat het onverantwoord is om de kinderen weer naar school te gaan, heb ik dat medium snel weer afgesloten. Ik ben al die negativiteit en zogenoemde “deskundigen” een beetje zat eerlijk gezegd. We leven in een land met 17 miljoen mensen, er zijn dus ook 17 miljoen visies. Dit is de lijn die het kabinet kiest en daar hebben ze met meerdere mensen goed over nagedacht. Statistisch gezien is de kans dat je Corona krijgt al klein (immers, ongeveer 3% van de bevolking heeft het inmiddels gehad), kinderen lopen een nog kleiner risico en dat je ernstig ziek van wordt kan, maar ook die kans is superklein. Als je gewoon goed gezond bent en geen onderliggende ziektes hebt, geloof ik dat het allemaal wel los zal lopen. Een keer moeten we weer dingen gaan doen, ooit moeten we weer langzaam uit die lockdown en gaan kijken wat het effect daarvan zal zijn. Dus ja, ik breng mijn kinderen gewoon naar school. We wassen vaak onze handen en proberen nog zoveel mogelijk afstand te houden. Zelf werk ik thuis en Maik ook en we gaan eerst maar eens een paar weken kijken wat er dan gebeurt. Misschien valt het allemaal wel gewoon heel erg mee.

nieuwe kamer Fee

Kamers ruilen

Sterre had al 3 maanden in haar hoofd dat ze van kamers wilde wisselen met haar zusjes. Dat stond voor vandaag op de planning. Ze wilde nieuw behang, ze wilde haar hangstoel niet meer en ze wilde gewoon een make over van haar kamer. Maik was er vooral druk mee, want ik had nogal wat werk te doen. Aan het einde van de dag was de verhuizing klaar, het behangen en verven bewaart Maik voor een dag met minder zonnig weer. De kinderen waren er helemaal blij mee dus prima.

nieuwe kamer sternieuwe kamer lenthe

Donderdag

De hele ochtend heb ik gewerkt, heel veel telefoontjes en mailtjes gedaan en toen ben ik gaan hardlopen. Ik had geen zin, maar ik wilde per se. Bloedheet was het, ik had veel te weinig gedronken en superdorst tijdens het lopen. Echt lekker ging het dus niet, maar ja. Ik ben wel geweest en dat is het belangrijkste. Die snelle tijden komen wel weer. De rest van de dag heb ik in de zon gezeten, lekker gelezen en en ‘s avonds stond er een barbecue op het programma. Dat was gezellig, zo met het gezin. Er werd ook nog een heerlijke brownie bezorgd van Brownies & Co. Het schijnen de lekkerste van heel Nederland te zijn. Ze zijn voor Yuren, die is er gek op en maandag jarig! Wil jij ze ook bestellen voor iemand? Met de code HIPENHOT2020 krijg je 5% korting. Leuk èn lekker cadeautje in deze Corona tijd!

outfit april 2020diva in bad

Vrijdag

Ik had slecht geslapen, teveel thee gedronken in de avond, dus ik werd 2 keer wakker omdat ik moest plassen. Ik stond vroeg op en ontbeet buiten in de zon. Daarna had ik een telefoontje en kroop ik achter de laptop om een paar opdrachten uit te werken. Rond half 12 was ik klaar en vond ik het tijd om ermee te stoppen. Nog even lekker van de zon genieten. De kinderen puzzelden gezellig met de Smart Games, daar hebben we weer een paar nieuwe van.

smartgames serieus bezig

Zaterdag

Het was helaas niet zulk lekker weer, dus we hebben de dag vooral binnen doorgebracht. Maik ging de kamer van Sterre behangen. Ze zijn natuurlijk woensdag van kamers gewisseld, en Sterre wilde nieuw behang en een muur verven. Verder moeten er natuurlijk ook nog nieuwe accessoires komen, maar dat moeten we later doen. Daar willen we eigenlijk nog even samen voor gaan shoppen, en dat mag momenteel natuurlijk niet. Hopelijk komt er snel wat versoepeling, zodat je toch weer in tweetallen in winkel in kunt ofzo.

sterre verft haar kamer bruin

Zondag

Ik begon met een rondje hardlopen. De zondag stond verder in het teken van de muur van Sterre verven en een taart voor de verjaardag van Yuren bakken. Maik plakte de muur voor Sterre af, maar ze wilde per se zelf  verven. Wat ik eigenlijk best stoer vond. Het ging hartstikke goed, ik ben dan ook supertrots op haar. Ondertussen bakte ik taart. Als basis de IJslandse Gletsjertaart, omdat ik dat gewoon de lekkerste taartbodems vind. En dan heb ik door de frosting dit keer cacaopoeder gegooid en de laatste paaseitjes, zijn die ook weer op. Nog wat Koningsdagversiering erop en klaar is de taart. Verder heb ik wat in de tuin gezeten en ‘s avonds lekker boer zoekt vrouw gekeken. Maandag dus groot feest: dan heb ik maarliefst 2 tieners in huis! Wat gaat de tijd snel zeg… Enige jammere vind ik dat je zelf dan ook 10 jaar ouder bent. Maar ja…

Yuren verjaardagstaart 10 jaar

Vorig artikelMet een orchidee in huis zorg je voor kleur!
Volgend artikelSparen voor later als je ZZP-er bent
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in