Slaapproblemen door stress

slapen op een zijden kussenWie mijn weekoverzicht volgt, heeft door de regels heen wel kunnen lezen dat dit een aardig stressvolle periode voor mij is. Het lastige is, dat ik daardoor heel moe ben, maar ook slecht slaap. Een soort vicieuze cirkel dus. Ik denk dat ik per nacht ongeveer 4 a 5 uurtjes slaap. Dat is eigenlijk gewoon te weinig. Slaapproblemen door stress zijn erg lastig en ik ging op zoek naar een oplossing

Slaapproblemen door stress

Toen we ons nieuwe huis kochten, zou het in juli klaar zijn. Het plan was om de hele zomervakantie te klussen en dan zouden we er in september in kunnen. Om geen dubbele lasten te hebben, ging ons huis snel in de verkoop. We hadden de mazzel dat we het binnen 2 weken verkochten. Superblij natuurlijk! Alleen liep alles anders. De bouw liep vertraging op door gedoe met vergunningen. In plaats van juli, werd het pas in november opgeleverd. Maar inmiddels moesten we wel per 15 juli uit ons huis en dus in een tijdelijke woning. Nou, ik kan je vertellen, dat geeft stress. Het zoeken naar een huis, al je spullen opslaan, 6 maanden bivakkeren in een huis met niet je eigen meubels, nog meer gedoe, kinderen die ook onrustig zijn vanwege alle veranderingen en voilà, daar heb je de slapeloze nachten.

Inslapen en doorslapen

Sommige mensen hebben problemen met inslapen, dat heb ik gelukkig niet. Mijn probleem zit ‘m in het moment dat Fee wakker wordt. Vaak rond een uur of 4. Dan word ik wakker, voed haar en kan daarna niet meer in slaap komen. Dan lig je dus gewoon van 4 tot half 7 wakker en mis je 2,5 uur slaap. Een keer niet zo erg, maar als je dat elke nacht hebt, wordt het wel een dingetje.

roze--zijden-kussensloop

Oplossingen tegen slaapproblemen

Recent heb ik me eens verdiept in mogelijke oplossingen. Iedereen oppert natuurlijk altijd meteen melatonine, blijkbaar hebben veel mensen daar baat bij. Ik heb eens wat research gedaan naar de veiligheid hiervan en de werkzaamheid. Ik vond een aantal wetenschappelijke artikelen die aangeven dat het voor de korte termijn zeker veilig is en effectief werkt. Bij een jetlag schijnt het ook erg effectief te werken. Melatonine is een lichaamseigen stof, die door het gebruik van mobiele telefoons en tablets soms minder wordt aangemaakt, vanwege het blauwe licht dat deze apparaten uitstraalt. Ik overweeg om dit nu eens een periode te gaan uitproberen, wie weet helpt het me. Melatonine koop je onder andere bij de Vitaminstore.nl.

Wie heeft het wel eens geprobeerd? Heeft het jou geholpen?

melatonine

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelBinnenkijken bij… Katia
Volgend artikelEen fotoboek van jouw jaar
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in