Foto weekoverzicht Judith #193

Terwijl ik dit weekoverzicht zit te typen, zit ik voor het eerst sinds tijden weer eens met kaarsjes aan beneden. Heel tevreden trouwens, want wat hebben we toch een fijn knus huis. Na een weekend glampen in de regen besef je je zoiets des te meer. Lekker je eigen spulletjes, warmte en geborgenheid van een stenen huis, ons relaxte bad. Hoewel ik echt een zomermens ben en prima zou kunnen leven zonder de seizoenen, word ik wel blij van kaarsjes, een warm kopje thee en een heerlijk bad voor het slapen gaan. Hier is mijn Foto weekoverzicht Judith #193.

Foto weekoverzicht Judith #193

Zoals vorige week gezegd is het echt een beetje (te) druk momenteel op mijn werk, en het einde is nog niet in zicht. Ik probeer alles in drie dagen te proppen, maar eigenlijk lukt het niet en ben ik op donderdag en vrijdag vaak ook nog aan het werk. Ik weet dat het een tijdelijke piek is, soms zijn er ook betere weken, maar voor nu is het even flink bikkelen.

Maandag

Een dag met alleen maar afspraken, en ik deed alles op de fiets. Daardoor sport ik nu iets minder. Ik heb er ook niet echt tijd voor in deze drukke weken, maar door het voortdurend heen en weer fietsen tussen Den Haag, Scheveningen en Rijswijk kom ik echt wel aan mijn beweging. Dat scheelt dan weer. Tussendoor ging ik ook nog een half uurtje naar de fysio en uiteindelijk was ik tegen zessen pas thuis. Sterre had geluk, zij was de hele dag vrij en had zich prima vermaakt met haar vriendinnen. Ik was superlaat thuis en had geen tijd meer om te koken, dus het werd een monkeyplatter. Nood breekt wet. ‘s Avonds deed ik ook nog een rondje met Niky, één van de laatste keren, want vanaf oktober gaat de wandelwinterstop van start.

Dinsdag

Prinsjesdag, maar ik heb er werkelijk niets van meegekregen. Ik was ook niet vrij. Voor mij dus geen troonrede of Gouden Koets spotten in Den Haag dit jaar. Ik ging in volle vaart van afspraak naar afspraak en fietste 2 keer het Jaagpad naar Den Haag op en neer. Goed voor de beenspieren zullen we maar zeggen. Eén van de gesprekken die ik had was vrij pittig, maar ik word naarmate de leeftijd vordert steeds beter in dingen naast me neer leggen. Wel een fijn gevoel eigenlijk. Oh ja, ‘s avonds zat er ineens een joekel van een spin op de muur. Echt zo groot als mijn handpalm. Creepy! Ik liet ‘m eigenlijk zitten, want ik ben niet echt bang van spinnen en ze doen ook helemaal niks (behalve insecten vangen en dat vind ik juist weer goed). Maik dacht er alleen anders over, dus de spin kan niks meer navertellen…

Woensdag

Wederom een zeer drukke dag, de ochtend bracht ik door in Scheveningen op een school, de middag dichterbij huis in Rijswijk. ‘s Avonds mocht ik Sterre’s hoektand eruit trekken en ik ging lekker in bad. Dat had ik nodig: ik had slecht geslapen en hoorde een naar bericht over (vriendin en blogger op deze site) Heleen, die sinds het voorjaar longkanker heeft en het ene na het andere slechte bericht krijgt. Ik kan daar ontzettend verdrietig en boos over zijn, maar ik schiet er helaas niks mee op.

Donderdag

Overdag was ik vrij, dat was fijn. Ik deed spelletjes met Fee, haar favoriete bezigheid. Op de één of andere manier zijn al mijn kinderen gek op spelletjes. Ook heeft ze een poos zitten tekenen, terwijl ik de kamer van Lenthe uitmestte en opruimde en de kledingkast van Fee uitzocht. Alles met korte mouwen en wat te klein is gaat exit. Er komt immers geen baby meer die het gaat passen, dus ik neem overal afscheid van. Ruimt lekker op!

Foodfestival

Ik had ‘s avonds eigenlijk een food-gravel evenement in Utrecht, maar zag het niet zitten. ‘s Middags was er weer een werk-ding en ‘s avonds een ouderavond van school en ik was doodop. De ouderavond was voor mij niet zo interessant. Ik wil dan mijn gezicht laten zien, maar eigenlijk is alles in groep 3/klas 1 gesneden koek, omdat ik die groep jarenlang zelf heb gedraaid toen ik nog juf was. Help me onthouden dat ik volgend jaar gewoon niet ga 🙂

Vrijdag

Best een race tegen de klok: Maik ging werken, de kinderen naar school en ik probeerde nog wat schoon te maken, bakte een Italiaanse druivencake met Fee samen en ging daarna voor iedereen koffers in pakken voor ons weekendje naar Vakantiepark Dierenbos. Maik was om 3 uur thuis en toen zijn we min of meer meteen vertrokken. Oke, er was nog een vriendinnetje van Sterre dat haar huissleutel vergeten was en die moesten we nog even bij haar moeder op het werk afzetten, maar daarna konden we gaan. Het was helemaal geen lekker weer en behoorlijk koud.

Vakantiepark Dierenbos

Bij het inchecken werd ons verteld dat we in een huisje of een glamping tent mochten. De kinderen wilden het liefst in de tent en we besloten het maar te proberen. De tent was supermooi, met een houten bedstee, een bovenverdieping en eigen sanitair. Het uitzicht geweldig, speeltuin voor de deur, water, maar het was wel behoorlijk koud. Dankzij twee kacheltjes durfden we het toch aan. We aten in het restaurant op het park en kropen daarna allemaal in bed. De kou viel redelijk mee, maar toch werd Fee een paar keer wakker en ik zelf ook.

Zaterdag

Voor het ontbijt rende ik voor het eerst sinds juli weer eens 5 km. Vanwege de blessure aan mijn hamstring mag ik eigenlijk niet hardlopen, maar ik had er zo’n zin in daar in de bossen dat ik het gewoon deed. Een heel rustig tempo, echt niet gek gedaan. Helaas voelde ik mijn hamstring wel, maar de pijn erna viel me mee. Na het ontbijt ‘s morgens (prima geregeld, werd bezorgd in de tent) gingen we winkelen in Oss. We waren douchegel vergeten dus ik was blij toen ik een Rituals winkel spotte en we doken ook de HEMA nog even in waar we een leuk setje scoorden voor Lenthe (rokje en trui) en een vest voor Sterre, die niks warms bij had.

Het Venster

Via Instagram kreeg ik van één van mijn volgers de tip om te lunchen bij Boerderijterras het Venster. Leek me leuk, dus we parkeerden en stapten uit. Meteen zei ik tegen Maik: ik heb een dejavu. Tot ik nog eens goed keek, en Maik ook. “We zijn hier al eens geweest!” riepen we in koor. Een paar jaar terug gingen we met Laura en Eddo naar een huisje in die buurt, en toen hadden we daar dus ook geluncht. In elk geval een fijne plek, met speeltuin en trampoline en poffertjes enzo. De kinderen vermaakten zich wel. En het was er lekker warm.

Shampoo maken

Eenmaal terug in de tent moesten we bijna meteen weer door naar het animatieteam, want Sterre, Lenthe en Fee gingen shampoo maken. Nou ja, Fee keek gewoon mee, voor haar was dat te moeilijk. Yuren en Maik deden een potje tafelvoetbal. Na de shampoo gingen we bowlen en borrelen en daarna meteen eten. Gelukkig was het die nacht een stuk minder koud, maar wel heel erg nat. De regen kwam met bakken uit de hemel.

Zondag

We hadden de kinderen beloofd te gaan zwemmen, dus tja. Na het ontbijt liepen we dus nog met onze handdoekjes richting zwembad. Het viel in het begin nog mee met de drukte. Terwijl Maik en de kinderen voortdurend van de glijbaan af gingen, deed ik pogingen wat baantjes te zwemmen. Na drie kwartier hield ik het voor gezien, vanwege de drukte lukte het niet meer. We zijn uit het zwembad gegaan en hebben onze spullen ingepakt. Daarna nog even de autosafari bij de Beekse Bergen gedaan. De dieren zaten grotendeels binnen of waren aan het schuilen, dus we waren er vrij snel doorheen. Dus toen terug naar huis.

De Kleine Zeemeermin

Lenthe en ik konden maar een kwartiertje thuis zijn, want wij moesten in de auto naar Spijkenisse om daar de première van de Kleine Zeemeermin musical bij te wonen. Ik had gratis kaartjes gehad en zij wilde wel met mij mee. Ik kwam een paar bekende blogcollega’s tegen en daar heb ik nog even mee gekletst. Daarna begon de show. Ik vond ‘m ontzettend leuk, vol humor. Heb echt gelachen. Lenthe heeft ook genoten. Mocht je de kans krijgen: echt gaan. Hij is de moeite waard.

Zondagavonddingen

Thuis had Maik lasagna en macaroni gemaakt en na het eten legde hij de kids op bed. Ik typ nu mijn weekoverzicht en ga zometeen lekker in bad en dan mijn bedje in. Het was een superleuk, maar ook vermoeiend weekend met niet al te veel slaap. Ik heb dus wat in te halen. En met wederom een drukke week voor de boeg is bijslapen wel even nodig.

Vorig artikelItaliaanse druivencake
Volgend artikelWil jij er ook goed uitzien? Hier de beste tips voor een stylish outfit.
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in