Foto weekoverzicht Judith #329

lenthe en fee nemen afscheid kdvDe eerste meivakantie week zit er op. Het viel nogal mee met het weer, vond ik. Meer zon dan verwacht en minder regen. De komende week wordt echter drama, als we de weerberichten mogen geloven, maar wie weet valt dat dan ook mee. De gedachte dat we ook in Kroatië hadden kunnen zitten, zoals het originele plan was, is wel een beetje balen. Zo is de vakantie wel een beetje saai…

Maandag

We stonden vroeg op, want Lenthe en Fee namen afscheid van de opvang. Ze zijn daar jaren geweest, maar we hebben het opgezegd. Inmiddels regelen we het al een half jaar, omdat ze dicht zijn vanwege de lockdown en dat lukt prima. Ik ga volgend jaar 1 dag minder werken en Maik heeft geregeld dat hij 1 dag standaard thuiswerkt. Zo kunnen we allebei tussendoor de kinderen even ophalen. Ze zijn inmiddels wel zo groot, dat ze daarna gewoon zelf kunnen gaan spelen en wij kunnen doorwerken als ze thuis zijn. Ze trakteerden cake en wat leuke dingen voor de groep als herinnering. Toen de kinderen naar de opvang waren, ging ik hardlopen. Vervolgens heb ik een paar uur wat gewerkt, maar de zon scheen en aangezien dat nog best zeldzaam is op dit moment, besloot ik gewoon lekker in de tuin te gaan zitten lezen. Het is tenslotte vakantie!

oranje tompoucen

Dinsdag

Yuren werd 11! En het was natuurlijk Koningsdag. We gingen eerst de bestelde oranjetompoucen halen en daarna was het natuurlijk feest. Yuren sliep echter uit. Daaraan kun je merken dat hij ouder wordt, want vroeger stond hij altijd als hij jarig was om 6 uur naast ons bed, nu moesten we hem roepen. Gelukkig hebben we Fee nog als wekker haha. Maik had een hele speurtocht uitgezet voor Yuren om zijn cadeau te vinden. Hij kreeg van ons en de opa’s en oma’s een Nintendo Switch. Die wilde hij al heel lang hebben, maar wij hadden steeds gezegd dat zo’n ding er niet in kwam. Nu dus toch gezwicht en het cadeau in een grote houten kist onder zijn bed gestopt. Maik had een woordzoeker gemaakt die hij moest oplossen. De uitkomst daarvan gaf een aanwijzing en op die plek lag een schatkaart. Door de schatkaart kwam hij boven en vond daar een puzzel van zichzelf met opnieuw een aanwijzing die Maik erin had gefotoshopt. Uiteindelijk vond hij zijn cadeaus dus onder zijn bed. Beneden hebben we alles uitgepakt en hij was dolblij. Daarna lekker tompoucen gegeten en veel in de zon gezeten en een spelletje gedaan. Maik en ik maakten nog een lange wandeling en opa en oma kwamen onverwacht nog even langs. We sloten af met gourmet. Fijne dag!

Yuren 11 jaar

zonnen koningsdag 2021

Woensdag

Eerst ben ik gaan hardlopen en daarna de auto in gesprongen naar Ilonka. Ilonka ken ik al vanaf dat ik baby ben. Ze is recent verhuisd naar een andere woning in Zierikzee en ik wilde even bij haar langs. Het was gezellig, de tijd vloog eigenlijk veel te hard voorbij. Ik ben ook totaal vergeten foto’s te maken, omdat we zo aan het kletsen waren. Het weer viel wel een beetje tegen. Ik dacht dat we de hele dag buiten konden zitten, maar helaas was het bewolkt in Zeeland. Toen ik terugreed werd het pas weer een beetje zonnig. Bij thuiskomst lag er een bekeuring op me te wachten voor te hard rijden. Duur zwembadkaartje dus. Grrr. 

wandelen koningsdag 2021

Donderdag

Maik moest weer gewoon werken, dus ik was met de kinderen. Die hebben zelf een planning gemaakt en daar stond uiteraard ook de Nintendo op. We hebben nu een voetbalspel, Pikmin, Animal Crossing en Just Dance, maar als jullie nog leuke tips hebben horen we dat graag! Verder heb ik nog wat huizen zitten kijken op Funda. Maik en ik willen graag een tweede woning erbij kopen wat we gaan verhuren. We zien dat als belegging. We stonden ingeschreven bij een nieuwbouwproject in de wijk, maar daar zijn we voor uitgeloot (400 inschrijvingen, 16 woningen). Via Funda is het lastig, want iets wat er goed uit ziet daar zijn vaak al enorm veel kijkers en biedingen, dus je komt er lastig tussen. Mocht je dus iemand weten in de regio Zuid-Holland die van z’n huis af wil zonder makelaar, laat het ons weten. Wij hebben interesse! Eind van de middag kwam onze kapster ons voorzien van kortere haren en zo kunnen we de zomer weer in. 

supermaan april 2021

kapster april 2021

Vrijdag

Ik zat klaar in mijn sportkleren voor een rondje hardlopen, toen ik hoorde dat bij onze buren in de auto was ingebroken. Nu hebben wij een beveiligingscamera in huis en voor het huis, dus ik ben de nacht gaan terugkijken op zoek naar beelden van de inbraak. Dat lukte! Rond 2 uur ‘s nachts kun je het precies zien gebeuren en al eerder, nog voor middernacht, zie je ze rondlopen en kijken naar de auto. De beelden hebben we overgedragen aan de politie, maar of dat effect gaat hebben weet niet ik niet. Ik begreep wel dat er die nacht nog 4 andere auto’s in onze wijk ook een ingetikt ruitje hadden, allemaal Volkswagens. Schijnt dat die een bug hebben op de achterste ruitjes, waardoor het alarm niet afgaat. Binnen een minuut hadden ze het hele computersysteem eruit. Zo vervelend. Daarna toch nog 10 km gaan hardlopen. Maik kwam op tijd thuis van zijn werk, dus hebben we nog even zitten borrelen. Ik zonder wijn trouwens, ik wil voor de zomer altijd weer een paar kilo afvallen dus daar ben ik donderdag mee gestart. Geen keto dit keer, daar had ik geen zin in. Gaat wel snel altijd, maar dan gaan mijn sportprestaties weer zo naar beneden en dat wil ik nu niet. Ben al tevreden met 3 kilo hoor, dus hoeft als het goed is niet zo lang. 

pip mei 2021

Zaterdag

We hebben uitgeslapen en een beetje rustig aan gedaan in de ochtend. Om half 2 reed ik naar Hoek van Holland om te gaan zwemmen. Meestal ga ik op zondagochtend, maar nu besloot ik een keer op zaterdag te gaan. Was wel veel drukker, maar ook lekker zonnig. Het was voor mij echt het hoogtepunt van de dag, lekker een beetje bewegen in het water terwijl de zon scheen. Verder werd er natuurlijk nog flink op de Nintendo Switch gespeeld. Zelf deed ik ook een paar keer Just Dance mee met de kinderen. Ik ging heel vroeg naar bed, want ik was ontzettend moe. Denk door het zwemmen. Ik sliep ook zo. 

zwemmen mei 2021

Zondag

Maik en ik gingen bijna tegelijkertijd hardlopen. Maik ging 5 km, ik 6 km. Het ging niet echt lekker, ik was moe. Wel was het heerlijk zonnig. Dat hielp gelukkig. Daarna eerst gedouched en ontbeten, toen lekker een beetje niks gedaan. Soms ook even nodig. Voelde me wel wat schuldig, want Maik was druk bezig met vanalles en nogwat. Tegen 3 uur kreeg ik toch ineens nog wat motivatie om te werken, dus ben ik naar boven gegaan om geen afleiding te hebben en heb zo nog wat blogs geschreven voor komende week. Was ik toch wel weer tevreden over. Om 4 uur begon natuurlijk de Grand Prix die we met z’n allen keken en daarna was het tijd om te koken. Komende week maar eens kijken wat we gaan doen elke dag. 

pip kijkt insta

Vorig artikelWisdom Tiles als cadeau door de brievenbus
Volgend artikelJe tanden poetsen zonder tandpasta
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in