Foto weekoverzicht Judith #152

Ik ben best wel toe aan vakantie, en de kindjes ook merk ik. Ze waren allemaal hangerig deze week. Moe, ziekig, oorpijn, je kent het wel. Ik heb ze allemaal een dagje thuis gehouden, Lenthe en Yuren zelfs 2. Lenthe had ook trouwens echt buikgriep en Fee eveneens. Zelf (ik klop het af) ben ik nog steeds niet ziek geweest. Misschien toch door de combi gezond eten en veel sporten? Of gewoon geluk 🙂 Het jaar nadat ik zwanger was van Lenthe viel ik werkelijk bij elk virusje in de prijzen, dus misschien heb ik nu ook al veel virussen eens gehad. Wie zal het zeggen? Hebben jullie veel zieke kinderen?

Maandag

Nog steeds rondrijdend in een leenauto van de garage tufte ik ‘s morgens richting mijn afspraken. Helaas waren Lenthe en Sterre ziek thuis, dus ik heb niet al mijn afspraken gered, want ik had geen oppas. Gelukkig waren het niet heel belangrijke afspraken. Nadeel van zieke kinderen is, dat je niet zo heel veel kunt doen. Dus kon ik pas na het avondeten gaan sporten en heb ik daarna ook mijn laptop nog even moeten openklappen, want ik had niet alles kunnen doen wat ik wilde. Ik ontving deze dag ook mijn nieuwe flamingosweater die ik in de uitverkoop scoorde èn een kussentje van een kerstboom via de Hema. Allemaal blij mee!

Dinsdag

Lenthe was nog steeds niet helemaal fit. Als het geen sinterklaas was geweest, had ik haar nog een dagje thuis gehouden, maar ja. Uiteindelijk ging ze dus met buikpijn naar school, maar het was wel goed gegaan geloof ik. Vanwege de sinterklaas had ik geen enkele afspraak, dus ik heb thuis zitten werken. Om 12 uur stond ik weer in de klas bij Lenthe en Yuren, want we mochten komen kijken als de cadeaus werden uitgedeeld. Ze waren er blij mee. Daarna Sterre opgehaald, die klaar stond met haar surprise en toen de rest van de middag 4 stuiterende kinderen zien bezig te houden. Pas ‘s avonds zouden we immers pakjesavond vieren. Ik heb wat spelletjes met ze gedaan, ze mochten een sinterklaasfilm kijken en nog even boven spelen. In de tussentijd kon ik nog even schoonmaken en soep maken. Om 5 uur kwamen opa en oma dan eindelijk en kon het feest beginnen.

Met de buren had ik afgesproken dat ze om 6 uur de zak voor de deur zouden zetten met een hoop geklop op de deur. Dat ging gelukkig goed. Er werd door de oudste twee volop gespeculeerd hoe we dat nou toch geregeld hadden, maar dat heb ik lekker niet verklapt 🙂 De cadeautjes waren in ieder geval een schot in de roos. (wel binnen anderhalf uur uitgepakt haha) Ik had dit keer weinig verantwoords gekocht en vooral echt dingen van de lijstjes. Ik had ze twee weken terug alle vier aan tafel gezet met een gids van de speelgoedwinkel, een schaar, lijm en papier en de opdracht gegeven 10 dingen uit te knippen die ze graag wilden hebben binnen een bepaald budget. Dat was trouwens erg leuk, de oudste twee hielpen Lenthe en Fee, ook met binnen het budget blijven. Leerzaam voor ze! Fee vond sinterklaasavond trouwens echt heel erg spannend. Ze plaste wel 4 keer in haar broek die dag en zoals je op de foto hieronder zit wilde ze er ook eigenlijk niks mee te maken hebben.

Woensdag

Mijn ochtend begon met een functioneringsgesprek. Dat was een goed gesprek, vertrouwelijk uiteraard, maar ik had er een goed gevoel bij. En ik ga een cursus doen, welke laat ik later nog weten. Zal wel druk zijn, maar gelukkig duurt het maar een half jaar. Ik heb er veel zin in om weer wat bij te leren, dat is inmiddels lang geleden. Woensdagavond was hectisch, want Sterre moest naar de hockey en ik wilde in die tijd zelf ook nog even gaan sporten. Dat bleek nogal een race tegen de klok, omdat ik meestal langer dan een uur sport en nu dus op tijd weer bij de hockey moest staan. Gelukkig lukte het net.

Donderdag

Mijn vrije dag bestond weer veel uit spelletjes doen. Lenthe was wel naar school, maar deze dag had ik Yuren thuis. Die was ‘s nachts zijn bed uitgekomen en had de halve nacht lopen spoken, vanwege enge dromen en niet lekker zijn. Ik besloot dus dat hij maar thuis moest bijkomen van de sinterklaasdrukte en dat vond hij zelf ook wel een goed idee. In de middag bracht ik alle kinderen naar opa en oma, want ik ging naar het HEMA kerstevent in Amsterdam.

Dat was gezellig, met volop lekker eten, goede wijn, mooie producten en goed gezelschap. Leuk om een heleboel collegabloggers tegen te komen. Sommige al vaker ontmoet op andere events of persreizen, andere had ik nog nooit gezien maar wel online contact mee gehad. We maakten een leuke foto van iedereen! Je ziet hier: Linda van Mamaliefde, Desiree van Curvacious, Sharon van Moeders.nu, Shirley van Mommyhood, Aranka van ByAranka, Elise van Elisejoanne.nl, Karen van Karenz, Joyce van Mamsatwork, Pauline van Voormijnkleintje, Melissa van Allinmam. En ik sta er zelf natuurlijk ook tussen 🙂

Vrijdag

Om 3 uur ‘s nachts werden we wakker van Fee die gilde. We namen haar bij ons in bed, waar ze onrustig bleef en klaagde over buikpijn. Ineens begon ze te spugen. Ze lag net tegen mij aan, dus ik zat echt helemaal onder. Midden in de nacht dus het bed afgehaald, gedoucht, een andere nachtjapon aan enz. Het was de eerste keer dat ze moest overgeven in haar leventje, dus ze was best een beetje in paniek. ‘s Morgens leek ze wel wat fitter, maar ze had helaas koorts. En ze was huilerig, omdat ze gewoon veel te weinig geslapen had. Ik zelf ook, dus ik was niet op mijn best die vrijdag. Het Allerhande Kerstevent moest ik dus helaas skippen. Ik zou daar ‘s morgens heen gaan, maar dat kon dus niet.

De kinderen wilden natuurlijk spelletjes doen, ze zijn hier echt gek van spelletjes en we hebben er ook superveel. Dus tja, dat was mijn ochtend. Later heb ik ze voor Kerst met Linus gezet, want ik had ook even tijd nodig om wat te doen. Er waren namelijk een heleboel pakketjes die moesten worden ingepakt. En kaarten die online gezet moesten worden. Er zijn namelijk nieuwe kaarten van Nelleke Wouters en Marion Cremers. Druk dus!

Zaterdag

We hadden gelukkig goed geslapen, Fee was weer in orde. Ik begon de ochtend in de sportschool. Maik zette de kinderen voor een kerstfilm, want hij ging met de hal beginnen. Behangen en de kapstok + kast maken. Ook zo’n klusje waar we al tijden tegenaan hikken. Maar het wordt een steeds grotere puinhoop in de hal, dus tijd om weer wat orde in de chaos te brengen. Toen ik thuis kwam van de sportschool, ging Maik hout halen en ik tosti’s maken voor de kinderen. Daarna reed ik met Yuren naar de stad. Hij had nieuwe schoenen nodig en we moesten nog een cadeautje voor een kinderverjaardag regelen. Uiteindelijk zijn we goed geslaagd, niet alleen voor Yuren, ook voor Lenthe. Ik kocht 3 jurkjes voor haar bij DIDI en ook voor haar (op de gok) nieuwe schoenen (die waren in de uitverkoop). Gelukkig pasten ze bij thuiskomst.

Later die middag gingen we nog naar een kinderverjaardag. Dat was druk, maar gezellig. We aten gewoon thuis en gingen op tijd naar bed.

Zondag

Helaas was ik om 3 uur ‘s nachts al weer wakker en stond Yuren een uur later naast mijn bed, omdat hij in bed had geplast. Daarna kon ik niet meer slapen. Ik sloop dus om 6 uur uit bed om alvast een boodschappenlijst te maken voor de hele week en wat te werken. Toen het licht begon te worden, zag ik dat het sneeuwde. Echt tijd om lekker binnen te blijven dus. De kinderen speelden afwisselend boven en beneden. Maik ging verder met de hal en ik maakte schoon en deed online vast wat bestellingen voor onder de kerstboom. Ik vind het altijd leuk als die cadeautjes er al onder liggen, mooi ingepakt. Dus beter vroeg alles in huis halen.

En er was sneeuw! Dus er werd volop buitengespeeld. Sterre was helaas ziek, dus die lag op de bank te kijken hoe haar broertje en zusjes pret hadden in de tuin. Mijn huis was een puinhoop van al dat heen en weer lopen met natte schoenen en kleren.

Later werd Fee ook weer ziek. Er heerst echt een of ander nasty buikgriepvirus hier in huis. Steeds als het een paar dagen over is begint het weer bij iemand. De enige die het nog niet heeft gehad ben ik eigenlijk. Maar even afwachten hoe dat morgen gaat.

Vorig artikelEen tijdschrift voor kerst
Volgend artikelVind de liefde van je leven via Tinder
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in