Foto weekoverzicht Judith #190

De kop is er weer af, de eerste schoolweek zit er op. Was het erg wennen? Nee, dat viel best mee. Wel waren we allemaal verkouden, wat de nachtrust niet ten goede kwam (alle kinderen om beurten wakker met een verstopte neus) en dus erg moe. Toch zijn we de week goed doorgekomen. We hebben een redelijk rustig weekend, dus we gaan lekker uitrusten.

Maandag

De allereerste schooldag was natuurlijk spannend. Ook een beetje onhandig: Fee kon wel gewoon vroeg naar de opvang, maar Lenthe en Yuren begonnen allebei pas later en Sterre om de normale tijd. Ik had ook afspraken, dus Maik kon daardoor pas later naar zijn werk. Ik begon met koffiedrinken bij Capriole en had daarna wat afspraken voor een overdracht. Ik wilde nog gaan sporten, maar het was al te laat dus ik stortte me op het eten. Zelfgemaakte gnocchi, dat maak ik dus nooit meer op een doordeweekse dag. Het was hartstikke lekker, maar ik ben er zeker anderhalf uur mee bezig geweest. Wat een werk!

Dinsdag

Yuren viel meteen met zijn neus in de boter, want hij had een kinderfeestje. Ik had een studiedag op mijn werk in het Art Centre in Delft. Leuke locatie en het werd nog lekker weer ook. Ik vond het grappig dat er een “Vader Piet Plein” was, mijn vader heet namelijk Piet 🙂 Ik ging op de fiets, fietste op de terugweg nog speciaal om, zodat mijn Pippi kaartje op tijd bij Heleen zou aankomen die wel wat Pippi-kracht kon gebruiken (maar helaas deed de post zijn werk niet goed en zit ze nog steeds op dat kaartje te wachten, grrr). Daarna fietste ik door naar de fysio en haalde Maik Yuren op van het feestje. Vervolgens gooide hij er een pizza in. Het was namelijk erg laat en koken lukte me niet meer op tijd.

Woensdag

Gelukkig was mijn eerste afspraak pas om 10 uur, daardoor kon ik in de ochtend gaan sporten. Daarna snel douchen en mijn afspraken langs, want ik had verder best een drukke dag. Ik moest ook langs een nieuwe school. Wat ik heel grappig vond, is dat we daar een voorstelrondje deden en het bleek dat er 3 mensen in de kamer zaten met 4 kinderen. Best bijzonder, dat kom je niet vaak tegen. Ik was wederom erg moe, de nacht hadden we Fee en Lenthe af en aan bij ons bed gehad met hoesten en verstopte neus enzo. Ik liet dan ook het bad vol lopen en ging er lekker in, om daarna soezig en rozig in slaap te vallen. Van de moeder van een klasgenootje van Lenthe kreeg in onderstaand foto doorgestuurd: de vriendinnen naast elkaar in de klas. Zo leuk!

Donderdag

Ik was lekker thuis met Fee. Eigenlijk had ik een werkafspraak, maar wegens geen oppas heb ik die geskipped. Ik heb wat gewerkt, de route voor IJsland in oktober uitgezocht, spelletjes gedaan met Fee, geknuffeld, een wandelingetje gemaakt, beetje opgeruimd en toen was het alweer half 3 en moesten we Yuren en Lenthe van school gaan halen. Daarna kwam Sterre thuis, heb ik de kinderen voor de tv gezet (met de buren als back-up) en ben ik zelf op de fiets gesprongen om in Voorburg naar het afscheid te gaan van een oud-collega die met pensioen gaat. Een leuke locatie: restaurant de Koepel. De champagne stond al klaar en ik heb ook teveel bitterballen op, maar ja 🙂 Soms moet je genieten van het leven, vind je niet? Gelukkig was ik op de fiets 🙂 Tegen zessen was ik thuis, we aten frietjes wegens laat en geen tijd om te koken en legde ik Fee en Lenthe op bed. Maik ging met Sterre en Yuren naar koopavond, want Yuren had opeens geen dichte schoenen meer en ook nog geen winterjas, Sterre had gymschoenen nodig en een nieuwe broek voor de hockey. Die kinderen groeien echt zo ontzettend hard.

Vrijdag

Ik voelde me niet zo lekker toen ik wakker werd. Er was een event in Amsterdam waar ik heen zou gaan, maar ik had geen oplossing voor Fee dus ik ben uiteindelijk niet meer gegaan. In plaats daarvan hebben we de was gedaan, een beetje van de zon genoten (het was best lekker weer) en getekend. Feetje houdt van tekenen, kan ze uren doen. Ze maakt er echt projectjes van en doet soms ook een hele week over 1 tekening, die ze er steeds weer bij pakt. ‘s Middags was een beetje hectisch: zwemles van Lenthe en we waren de de zwemtas vergeten, dus moest ik twee keer op en neer. Feetje was dwars vanwege vermoeidheid en ik voelde me nog steeds niet fit. We aten brood met omelet en wat rauwkost en gingen allemaal vroeg naar bed. ‘s Avonds kreeg ik van mijn Apple Watch de melding dat ik de hele maand augustus elke dag mijn doelen had gehaald: 500 cal verbranden met bewegen, 30 minuten trainen en 12 keer minimaal een minuut staan. Kijken of het volgende maand weer lukt!

Zaterdag

Ik had eindelijk weer eens een nacht goed geslapen. Ik werd om half 7 wakker en sprong meteen mijn bed uit om te gaan zwemmen. De vakantie is weer voorbij en daardoor was het nu niet zo achterlijk druk tijdens het baantjes trekken. Kon ik eindelijk weer eens fijn zwemmen. Daarna natuurlijk ontbeten, een kopje Golden Latte gedronken en lekker aan tafel met de jongste drie spelletjes gespeeld en wat geprobeerd te werken terwijl de kinderen aan tafel knutselden. Maik was met Sterre naar de eerste hockeywedstrijd die ze dik verloren heeft. Toen hij terug was, wilde ik nog wel weg, maar niemand had zin. De kinderen hadden duidelijk behoefte aan rust en hun eigen ding doen na de eerste schoolweek. Maik wilde de kwalificaties van de grand prix zien. Dus bleven we thuis. Aten mosselen en pannenkoeken. Dronken wijn. Keken tv. Dat soort dingen 🙂 Oh ja, en ik ruimde mijn kledingkast op. Was wel nodig ook.

Zondag

We sliepen een beetje uit. Daarna ging ik naar de sportschool en Maik met de kinderen croissantjes maken en eten. Toen ik thuis was en gedoucht had, besloten we lekker naar Clingendael te rijden. We hadden een picknickkleed mee, wijn, fruit en zochten een fijn plekje in de buurt van de speeltuin op het grasveld. We waren niet de enigen trouwens, het was heel druk met mensen! Feetje wilde voor het eerst sinds tijden weer eens in de draagdoek. Hoera!

Zonnige herfstlucht

Wat ik grappig vond, was dat het echt zomers weer was, maar je wel de herfst in de lucht voelt zitten. Overal lagen al eikeltjes en beukenootjes, de bladeren kleuren al. Ik had een tas met kleding meegenomen van een relatief nieuw merk in Nederland, waarover ik binnenkort meer ga vertellen. We hadden ook de spiegelreflex camera mee, dus we hebben meteen wat fotootjes gemaakt van de kinderen en mij in de najaarscollectie van dit leuke merk. Ben wel benieuwd wat jullie er van vinden!

Volgende week

En dan zit het weekend er alweer op. Ik hoop dat de kinderen voldoende uitgerust zijn, want er komt opnieuw een drukke week aan. Voor mijzelf trouwens ook, het ziet er niet naar uit dat ik ergens tussendoor kan gaan sporten, dus ik ga maar veel fietsen denk ik. Fijne week allemaal!

Vorig artikelDress like Yuren in TYGO & vito
Volgend artikelDesign jouw eigen briefpapier en laat het werkelijkheid worden!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in