Foto weekoverzicht Judith #194

Ik had niet zo’n fijne week. Dat lag aan meerdere dingen, maar was vooral hormonaal bepaald zeg maar. Heb ik altijd wel last van, maar deze keer was het erger dan anders, doordat ik ook nog eens superdruk was en veel aan mijn hoofd had. Gelukkig is dat nu weer voorbij en de zon scheen dit weekend lekker, dat hielp ook. Bovendien had ik datenight met Maik, dat was alweer even geleden en deed ons allebei goed. Soms gewoon heel hard nodig met vier kinderen die allemaal evenveel aandacht willen.

Maandag

Maandag begon de ochtend met een soort studiedag op mijn werk. Wij organiseerden dat voor ons samenwerkingsverband en dat was heel leuk. Allerlei workshops en een lezing. Ik ben bij de workshop Het Jongensbrein gaan zitten en dat was erg interessant. Dat de ontwikkeling van jongens daadwerkelijk van die van meisjes verschilt weten we allemaal wel, maar er kwamen zoveel dingen voorbij die ik herkende dat het echt een eye-opener was om alles te horen. ‘s Middag had ik nog gewoon afspraken. Ik kwam laat thuis en fröbelde snel het avondeten in elkaar. Niky appte dat het wandelen niet door kon gaan en dat vond ik eigenlijk niet zo heel erg, want ik was kapot. Desondanks haalde ik wel mijn challenge: 100 dagen op een rij mijn dagelijkse doelen halen. Best trots op!

Dinsdag

Wederom startte ik de dag op mijn werk voor dezelfde inspirerende ochtend. Om iedereen de kans te geven dit bij te kunnen wonen, is het namelijk op 3 verschillende dagen. Zo profiteren parttimers ook. De middag bracht ik door op een school voor een multidisciplinair overleg en hop, dan is zo je dag ook weer voorbij. Van sporten kwam het niet meer, maar ik had natuurlijk wel alles op de fiets gedaan, dus mijn doelen gewoon gehaald. Maik appte of ik de kinderen van de opvang kon halen. Daar trof ik Fee aan met een leuke kralenplank van Viga. Ik ga het onthouden voor de feestdagen, ze hebben het bij Bol.com zag ik. Volgens de leidsters vindt ze het erg leuk en het is natuurlijk goed voor de fijne motoriek.

Woensdag

Wederom een drukke dag, maar ik kon wel ietsje later beginnen. Dat hielp, ik had even de tijd om achter mijn laptop te zitten en wat mails weg te werken. Uiteraard te kort, maar beter iets dan niets. Ik heb deze dag ook geen foto’s gemaakt, hij was voorbij voor ik er erg in had.

Donderdag

Dit was echt een baaldag. Ik voelde me niet fit, waardoor ik eigenlijk liever in mijn bed bleef liggen. Helaas kon dat niet, want Fee was thuis. En juist als je dan nergens zin hebt, vraagt zij veel aandacht. Ik pepte mezelf dus maar op en probeerde nog wat spelletjes met haar te doen. Alsof ze het door had, ging ze ‘s avonds hartjes maken en die bij Maik en mij op ons nachtkastje leggen. Zo schattig. Ik moest er bijna van huilen. We gingen ook nog even op de fiets naar een winkelcentrum. Daar kreeg ik bij een winkel waar ik vaak kleren koop voor de kinderen deze dopper.

 

Vrijdag

Op vrijdag voelde ik me gelukkig iets beter. Ik deed de was, werkte wat tussendoor en moest een paar keer heen en weer naar school om Lenthe te halen, Yuren te halen en met Lenthe naar zwemles te gaan. ‘s Avonds ging ik lekker in bad, las wat tijdschriften en viel als een blok in slaap. Op school was het Michaëlsfeest geweest, een feest dat in het teken staat van moed en dapperheid, om moeilijke zaken het hoofd te bieden en om de donkere winter aan te kunnen. De tekening hieronder maakte Lenthe en traditie-getrouw werden er op school door knappe moeders drakenbrood gebakken en door de kinderen opgegeten.

Zaterdag

Het plan was om van 7 tot 8 uur te gaan zwemmen, maar helaas werd ik pas om 10 over 7 wakker en dat lukte dus niet meer. Ik baalde ervan, want nergens in Delft of Rijswijk kun je verder nog op zaterdagochtend zwemmen. Gelukkig vond ik het Hofbad in Ypenburg. Hier kun je dus om half 10 nog banen zwemmen. Banen van 50 meter zelfs, dat zwemt lekker door. En er waren ook niet zoveel bejaarden. Ik ga dat dus zeker onthouden voor als ik weer eens niet op tijd wakker ben. Fijn zwembad vond ik het! Na het zwemmen maakte ik schoon en kocht ik verse bloemen. Daar word ik altijd blij van.

Amsterdam Winefestival

‘s Avonds kwam ons nichtje oppassen en gingen Maik en ik uit eten in Amsterdam en daarna naar het Amsterdam Wine Festival. Het was heerlijk om er even samen tussenuit te gaan, dat was al best weer lang geleden. Eerst zijn we lekker gaan eten bij Brooks in Amsterdam. Ik had daar al eens geluncht, en nu dus ook een keertje dineren. Daarna reden we naar de Westergasfabriek, waar het Amsterdam Wine Festival was. Erg leuk opgezet, zowel binnen als buiten waren er allemaal leuke wijn- en eettentjes en het was gezellig druk. We hebben ons prima vermaakt en lekker bijgekletst. Rond half 11 zijn we op huis aan gegaan, want de oppas moest worden afgelost. We vielen allebei als een blok in slaap, lang leven de wijn 🙂

Zondag

De dag begon met taart bakken. Maik bakte appeltaart en ik druiventaart. We moesten om 10 uur namelijk naar een klassenborrel van de klas van Lenthe en daar zouden wij taart meenemen. Het was prachtig weer, dus we konden lekker buiten staan. De kinderen speelden en wij konden kennis maken met alle ouders. Een deel kenden we al, maar niet iedereen.

Grand Prix en sporten

Maik wilde op tijd naar huis vanwege de Grand Prix. Ik trok mijn sportkleren aan en ging naar de sportschool. Voor het eerst in 2 weken ofzo. Door de drukte ben ik sinds Toscane niet meer geweest. Vorig weekend waren we ook weer weg. Ik heb wel hardgelopen en gefietst en af en toe thuis wat krachttraining gedaan, maar is toch anders dan in de sportschool. Echt lekker om daar weer even bezig te zijn. Ik kon wel merken dat mijn spieren wat waren afgenomen. Hopelijk lukt het me deze week om in elk geval 2 keer naar de sportschool te gaan.

Werken

Toen ik thuis was, heb ik nog even zitten werken op de bank. Ondertussen was Yuren boven aan het spelen, Sterre maakte huiswerk, Fee zat even op de iPad spelletjes te doen en Lenthe was met Maik mee een nieuwe bureaustoel kopen. Een lekkere rustige zondagmiddag dus. ‘s Avonds aten we pasta, ik had zin in iets makkelijks wat iedereen lekker vindt. Ik had nog een beetje wijn over van het wijnfestival (je kreeg je glas mee en ik had mijn laatste glas niet helemaal opgedronken, werd teveel) dus dat paste prima bij de pasta.

Komende week wordt als het goed is een iets minder drukke week. Hopelijk kom ik dan een beetje bij. Ik begin langzaam met aftellen tot de herfstvakantie, dan gaan we lekker naar Ibiza! Wie tips heeft, mag ze doorgeven 🙂

Vorig artikelOnze ervaring op Vakantiepark Dierenbos in Vinkel
Volgend artikelBrooks Amsterdam, een hotspot in de Beethovenstraat
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in