Brooks Amsterdam, een hotspot in de Beethovenstraat

Wie naar Amsterdam gaat, komt wellicht al snel terecht in hartje centrum. Hartstikke leuk natuurlijk, maar Amsterdam heeft nog veel meer leuks te bieden aan hippe winkels, restaurantjes en mooie plekjes. De Beethovenstraat in Amsterdam-Zuid is zo’n fijne winkelstraat waar je prima een middagje kunt doorbrengen. Brooks Amsterdam, een hotspot in de Beethovenstraat, is een heerlijke plek om in een ongedwongen sfeer te ontbijten, lunchen, brunchen, borrelen of dineren. Mèt kinderen, want zij zijn er zeker welkom!

Brooks Amsterdam, een hotspot in de Beethovenstraat

Als je voor Brooks staat, valt de naam met de lampen letters meteen op. De uitstraling aan de buitenkant is een beetje industrieel. Er is een serre waar je kunt zitten, een gedeelte met uitzicht op de bar en een gedeelte met uitzicht op de keuken. Naast Brooks zit een hotel, dus wie zijn bed wil inrollen, kan daar een nachtje boeken. Het interieur van Brooks is warm, sfeervol en een combinatie tussen industrieel en urban jungle. Het is er bovendien lekker warm en de bediening is vriendelijk.

Het uitzicht vanuit de serre

Ik heb al eens bij Brooks geluncht en dat was erg lekker, maar nu ging ik er met Maik dineren. We kregen een plekje in de serre, zodat we lekker naar buiten konden kijken. Er is genoeg te zien in de Beethovenstraat, mensen lopen af en aan. Ik zag zelfs nog een bekende van mijn werk, heel grappig. Maik en ik hadden elkaar gelukkig genoeg te vertellen, maar als je met een tafelgenoot bent die wat minder spraakzaam is hoef je je met het uitzicht dus niet te vervelen.

Het eten bij Brooks Amsterdam

We dronken als aperitief een mimosa, erg lekker! Helaas drink je zo’n lekker zoet drankje relatief snel, dus ik voelde ‘m wel. Ben maar snel overgeschakeld op de wijn en die smaakte me ook prima. Als voorgerecht koos ik voor de krabkoekjes en Maik voor de sardientjes. Allebei erg lekker, met een kleine voorkeur voor de krabkoekjes, die wat verfijnder waren. Als hoofdgerecht koos ik voor de Rib Eye en Maik voor de crispy salmon met pasta. Ook allebei heel goed op smaak. De Rib Eye was wel wat groot, dus ik kreeg ‘m niet helemaal op. Het dessert was voor mij een stuk homemade Red Velvet Cake en voor Maik een heerlijke crème brulée. Ook beiden zeer smakelijk. Ik zat na dit enorme stuk taart (je krijgt geen flauw stukje) echt bomvol, maar de decaf latte macchiato was zo lekker dat ik die nog wel gedronken heb.

Kinderen zijn welkom bij Brooks

Zoals al gemeld zijn kinderen zeker welkom bij Brooks. Ze hebben zelfs twee speciale kindergerechten op de kaart staan: quesedilla’s of kip met frietjes. En natuurlijk ijs. De ruimte is groot genoeg voor kinderen om ook af en toe even rond te kunnen lopen zonder dat ze direct andere gasten storen.

Onze ervaring bij Brooks Amsterdam

Wij vonden onze ervaring bij Brooks Amsterdam voor het avondeten goed. De bediening is vriendelijk en correct, je zit er leuk en warm, er is genoeg privacy, de muziek staat niet te hard, er is leuk uitzicht op de straat, het interieur ziet er leuk uit en het eten is lekker en ongedwongen. Kinderen zijn welkom bij Brooks Amsterdam, dus of je nu op datenight met je man hier terecht komt of gezellig met de kinderen gaat eten: het kan allemaal!

Tripadvisor Brooks Amsterdam

En voor wie denkt: die Judith kan zoveel zeggen: lees de reviews op TripAdvisor maar eens! Allemaal tevreden reacties. Dus ben je in Amsterdam en zoek je een leuke plek om te eten? Brooks Amsterdam it is!

 

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #194
Volgend artikel6 tips voor originele kraamcadeautjes
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in