Foto weekoverzicht Judith #205

Afgelopen week was de uitvaart van Heleen, en daarna ging het leven weer gewoon door. Ik werkte, ik kookte, ik beantwoorde mijn mail, ik ging naar de sportschool en ik deed leuke dingen met de kinderen. Ook bestelde ik cadeautjes voor onder de kerstboom, voor de kinderen, Maik en mezelf. Het leek bijna weer een gewone week…

Maandag

Ik heb maandag niet gewerkt. ‘s Morgens ging ik nog even naar de sportschool en daarna bereidde ik me voor op de uitvaart van Heleen. Maik ging gelukkig ook mee. Ik haalde hem om half 1 op van het station en samen reden we naar Crematorium Hoekse Waard. We reden eerst nog verkeerd, maar gelukkig waren we op tijd. Het was een mooi en ook groot crematorium. Dat was ook wel nodig, want het was superdruk. Niet zo gek natuurlijk, jonge mensen die te vroeg afscheid moeten nemen van het leven hebben vaak veel vrienden, kennissen, collega’s. De dienst was mooi, maar ik was wel heel verdrietig. Het blijft moeilijk om een goede vriendin te moeten missen. Aan het einde verscheen er een regenboog, dat was wel symbolisch (al ben ik te nuchter om daar iets van te denken verder). Ik legde nog een amaryllis neer met mijn laatste pippi kaartje en daarna vertrokken we naar huis. Veel heb ik die dag niet meer gedaan, ik had mezelf voorgenomen om even rust te nemen en dat was prettig.

Dinsdag

Een werkdag, en die begon al vroeg met afspraken. Ik hopte van de ene afspraak naar de andere en moest ook nog even langs kantoor, om wat papieren langs te brengen vanwege mijn nieuwe aanstelling.

Woensdag

‘s Morgens heel vroeg was ik al bij de sportschool, ik wist dat daar de rest van de dag geen tijd voor zou zijn. Ik vond het wel erg koud en er zat een dikke laag ijs op de autoruit, beetje jammer. Dat verhoogde mijn motivatie niet echt, maar achteraf was ik blij dat ik gegaan was. Verder deed ik alles met de auto, ik had geen zin om met die kou zoveel heen en weer te fietsen. ‘s Avonds ging ik met Niky eten bij restaurant Kruydt in Delft. Dat was gezellig, het werd nog best wel laat. We hebben lekker en vooral veel gegeten 🙂

Donderdag

Ik was heel moe toen ik wakker werd, had blijkbaar nogal vast geslapen ofzo. Ik was die dag druk met het online kopen van kerstcadeautjes. Het is nog niet voor iedereen goed gelukt, maar het meeste heb ik besteld en is hopelijk ook op tijd binnen. Verder heb ik veel mail geprobeerd weg te werken. Dat was nodig, ik had de afgelopen weken weinig gedaan, doordat ik met andere dingen bezig was.

Vrijdag

Ik voelde me vrijdag gelukkig wat minder moe, al had ik nog steeds moeite om mijn bed uit te komen. Ik ben gewoon echt geen wintermens, helemaal niet als het zo koud is. Dus nestelde ik me lekker op de bank met Fee, met een kopje thee en een dekentje. Ik met het boek Lampje, Fee met kerstboekjes. Later ging ze nog even tekenen en ten slotte heb ik de iPad ingezet, want ik wilde heel graag het boek uitlezen 🙂 Dat is gelukt. Rond het middaguur had ik het uit en ik vind het een heel mooi en bijzonder boek. Aanrader!

Disney on Ice

Om 5 uur zaten we in de auto naar Ahoy Rotterdam voor Disney on Ice. Daar waren we ook dit jaar weer voor uitgenodigd. De kinderen vonden het opnieuw fantastisch. De show was prachtig opgezet, met natuurlijk Elsa, Toy Story, Rapunzel, de kleine Zeemeermin, Alladin en ik was zelf erg onder de indruk van de Lion King. Die kostuums zijn zo knap gemaakt. En wat kunnen ze schaatsen! Het is echt heel leuk om naartoe te gaan. Wil je zelf ook, klik dan even op de link, dan kun je meteen kaarten kopen.

Dubbel gevoel

Ik had wel een beetje een dubbel gevoel. Ik had via zo’n “doe een wens” stichting geregeld dat Heleen deze avond naar Bløf in Ahoy kon. Helaas heeft ze dat niet meer gehaald, wat natuurlijk erg jammer is. Ik had haar nog zo een fijn momentje gegund met haar favoriete band. Toen we naar de parkeergarage liepen gingen we een verkeerde deur binnen en stonden we even in de hal waar Bløf net “het regent harder dan ik hebben kan” speelde. Op een of andere gekke manier vond ik dat toch even fijn. Bizar ook trouwens dat zowel Holiday on Ice als Bløf op dezelfde avond in Ahoy waren…

Zaterdag

Terwijl de kinderen uitsliepen, was ik helaas al om 5.18 uur wakker en kon ik niet meer slapen. Wel op tijd daardoor voor het zwembad, dus daar lag ik om 7 uur dan ook weer. Het was helemaal niet druk. Ik kon dus voor het eerst sinds tijden lekker doorzwemmen. Beetje jammer dat mijn Apple Watch het dan weer niet deed. Hij telde geen baantjes. Ik heb dus geen idee hoeveel ik er uiteindelijk gezwommen heb, maar ik denk rond de 74 ofzo. Dat red ik meestal wel in een uurtje. Daarna mocht ik legaal van mezelf de rest van de dag bankhangen. Ik had genoeg te doen op de laptop, dus die ging mee op de bank. Ondertussen draaide ik wat wasjes enzo. Maik ging met de kinderen naar Buurman & Buurman, Sterre naar dansles met vriendinnen en zo had ik ook nog het rijk alleen. Heerlijk!

Roze kerstbomen

Maik nam uit de stad deze roze kerstbomen voor me mee. Die had hij geshopt bij de Casa. Ik ben er superblij mee, leuk om neer te zetten op mijn roze tafel 🙂 Best wel leuk weer, al die kerstversiering in huis. Een gezellige sfeer, met lichtjes, warmte, lekker binnen zitten. Ik ben alleen wel echt minder actief en moet me er meer toe zetten om naar de sportschool te gaan. Dat ik weer meer last heb van de hamstringblessure in mijn been helpt trouwens ook niet mee.

Zondag

Ik was opnieuw heel vroeg wakker, om half 6 al. Ik probeerde nog te slapen, maar het lukte me niet meer. Dus ik besloot er op mijn tenen uit te gaan om beneden te gaan werken. Wie denkt dat bloggers een makkelijk leven hebben, heeft het verkeerd: in deze feestmaand heb ik het superdruk met allerlei betaalde samenwerkingen. Dat is leuk natuurlijk, maar het moet ook allemaal geschreven worden. En om heel eerlijk te zijn is dat soms best een uitdaging met 4 kinderen om je heen. Ik koester dus de momenten dat ik rustig met een kopje thee aan tafel kan zitten, zonder iemand om me heen. Zodoende heb ik deze ochtend ook flink wat werk verzet.

Sneeuw!

Om half 9 was het heel spul beneden en ze waren natuurlijk superenthousiast: het had gesneeuwd! Yuren en Lenthe waren al aangekleed en wilden meteen naar buiten. Fee natuurlijk ook, die trok gewoon een rokje over haar pyjama heen en zei: mama, ik ben ook aangekleed! Ze hebben lekker een uurtje buiten sneeuwballen gemaakt en gegooid en een poging gedaan een sneeuwpop te maken. Daar lag helaas nog wat te weinig sneeuw voor. Daarna hadden ze het toch wel erg koud gekregen en zijn ze naar binnen gekomen voor warme chocolademelk natuurlijk.

Feestje!

Ik ben nog even gaan sporten en daarna zijn we doorgereden naar een feestje van wel 3 mensen tegelijk. Dat was gezellig. We aten lekker makkelijk: pizza!

Vorig artikelDe mooiste vloeren voor een landelijke interieur
Volgend artikelSpark Silver Jewelry
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in