Vrienden ontvolgen op social media: done of not done?

Het is me laatst overkomen. Iemand die ik al lang ken in het echte leven èn volgde op Instagram en mij ook terugvolgde, ontvolgde me. Zonder uitleg, zonder toelichting, gewoon bam. Ik vond het raar. Er was (bij mijn weten) niets gebeurd en ze was een paar weken daarvoor nog bij mij thuis op bezoek geweest. Toen was het gewoon gezellig.

Navragen in plaats van invullen

Tuurlijk, ik had het kunnen navragen. Maar weet je? Dat had ik al eens gedaan, toen ze me ook ontvolgde op Twitter. De reden die ze toen gaf was dat ze dingen dubbel voorbij zag komen en daar geen zin in had. Dat kon ik best begrijpen. Ik post soms wel wat dezelfde dingen op Twitter en Instagram. Ik had geen zin om nogmaals te vragen waarom ze me ontvolgde. Dus ik liet het zo.

Unfollowers in beeld

Hoe zie je dan dat iemand je ontvolgt, vraag je je misschien af? Daar zijn apps voor die je kunt installeren op je iPhone. Ik gebruik hiervoor de app Followers+. Daarin zie ik nog meer statistieken. Ik vind dat handig, want ik verdien tenslotte mijn geld met bloggen en social media. Dan is het goed om de hoeveelheid volgers een beetje te monitoren.

Vrienden ontvolgen op social media: done of not done?

Het is natuurlijk iemands goed recht om te ontvolgen op social media, het is immers maar Twitter, Instagram of Facebook, niet het echte leven. Aan de andere kant: als je in het echte leven contact hebt, is het dan niet raar als iemand je zonder iets te zeggen ontvolgt? Betekent dit dan meteen dat diegene ook in het echte leven geen interesse meer in je heeft? Of betekent het alleen dat je tijdlijn niet interessant is? Wat zijn voor jullie redenen om iemand te ontvolgen? En vinden jullie dat het kan, of is het toch een beetje raar als iemand die je kent dat zomaar doet?

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #144
Volgend artikelWinterse magie bij Disney on Ice!
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

3 REACTIES

  1. Ik las toevallig deze blog, volg je al een tijd op Insta, maar had je pagina nooit bezocht…
    Bij mij is het andersom;
    Ik heb laatst zelf een hoop mensen van mijn FB gedelete. Ik woon nu ruim 1.5 jaar in het buitenland. Ik post graag wat ons hier bezighoud. Als je ver van elkaar woont is social media, in mijn ogen, een fijne oplossing. Echter zijn er nog steeds mensen die in dit digitale tijdperk zeggen, maar ik ben er niet goed in. Ik spreek liever iemand face to face. Maar, hoe houd je dat vol als je 9000km verder weg woont en ook nog eens tijdverschil hebt. Ik heb kritisch naar mijn lijst gekeken, in 1.5 jaar misschien 1 keer een like, twee whatsappjes. Tja, dat is voor mij gewoon te weinig om een vriendschap te onderhouden. Ik zeg niet dat social media een graadmeter is voor vriendschap, echter wat interactie is wel zo leuk. Helaas, dachten mijn vrienden er anders over en is de vriendschap nu helemaal voorbij en dat om een verwijderde vriendschap op FB. Blijft lastig dit digitale tijdperk.

  2. Ik vind dat best vreemd, ik zou dat persoonlijk niet zomaar doen bij iemand die ik persoonlijk ken.
    Ik baal wel van mensen die ik niet ken maar blijkbaar om contact verlegen zitten en mij constant privé berichten sturen, op de eerste paar berichten antwoord ik netjes maar als het op een gegeven moment dagelijks wordt en over niks gaat reageer ik soms niet of kort, als de boodschap dan nog niet duidelijk is dan blokkeer ik.. helaas verwarren veel mannen social media nogal eens met een datingsite, ik irriteer mij daar zo aan!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in