Kruistocht in Spijkerbroek: het boek en de musical

Kruistocht in spijkerbroek familie musicalIk weet niet meer exact hoe oud ik was toen ik Kruistocht in Spijkerbroek las. Volgens mij een jaar of 12. Wat ik nog wel weet, is dat ik het een fantastisch boek vond, wat ik in een paar dagen tijd achter elkaar heb uitgelezen. Indrukwekkend ook. Net als het oneindige verhaal vind ik dat je Kruistocht in Spijkerbroek gewoon gelezen moet hebben als kind. Ik ben dan ook heel blij dat er momenteel een leuke campagne gaande is rondom dit boek. Rondom Kruistocht in Spijkerbroek: het boek en de musical, is een toffe campagne gaande.

Geef een boek cadeau!

Ieder jaar is er de leesbevorderingscampagne Geef een (prenten)boek cadeau. Deze campagne heeft als missie alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om ieder jaar een jeugd- en een boek klassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken. Voor een heel klein bedrag (€2,50) is het betreffende boek te koop in de boekhandel. Om cadeau te geven aan jezelf of een ander.

Kruistocht in Spijkerbroek: het boek en de musical

Dit jaar is het boek dat je voor €2,50 kunt kopen om cadeau te doen aan een kind dus Kruistocht in Spijkerbroek. Toen ik van deze actie hoorde wist ik meteen zeker dat ik het boek voor Sterre zou kopen, en inmiddels zijn we van plan om het boek ook cadeau te doen aan de kinderen die op haar kinderfeestje komen volgend weekend. Lijkt me veel leuker dan een zakje snoep aan het einde 🙂

theater de stoep spijkenissesterre en juut kruistocht in spijkerbroek

Familiemusical Kruistocht in Spijkerbroek

Ter gelegenheid van de start van deze campagne, waren Sterre en ik gisteren uitgenodigd bij de familiemusical van Kruistocht in Spijkerbroek. Om 18.00 uur ging Theater de Stoep in Spijkenisse open en konden we alvast wat drinken. De kinderen konden Oudhollandse spelletjes doen, wat er erg leuk uit zag! Om 19.00 uur begon de voorstelling. We hadden goede plekken en konden alles goed zien. Wat ik heel leuk vond, was dat er echt een moderne draai aan de voorstelling was gegeven. Dolf (gespeeld door Rein van Duivenboden uit de boysband MainStreet), de jongen die de hoofdrol speelt, heeft aan het begin van de voorstelling een smartphone en wil originele content voor zijn volgers.

Wat vonden we van de voorstelling?

Er zit veel vaart in de musical Kruistocht in Spijkerbroek, waardoor je je echt geen moment verveelt. Het verhaal wordt goed gespeeld. Doordat het een musical is, zitten er ook leuke momenten met muziek in. De voorstelling is afwisselend en de kostuums zijn prachtig. Ik vond het verhaal goed te volgen, maar Sterre van bijna 12 zei dat ze het in het begin soms wat moeilijk vond. De adviesleeftijd is vanaf 7 jaar, maar zelf vind ik het verhaal dusdanig heftig en soms ook ingewikkeld, waardoor ik eerder vanaf 10 jaar zou zeggen. Naast mij zat een wat jonger kind met zijn moeder en die werd halverwege de voorstelling ook wat hangerig.

Waar draait de voorstelling?

Als je nu het boek Kruistocht in Spijkerbroek in het kader van de campagne #geefeenboekcadeau gaat kopen om aan je zoon of dochter, neef of nicht, buurmeisje of buurjongen of wie dan ook gaat geven, dan is het extra leuk om ook nog naar de familiemusical te gaan. Hier kun je zien waar de musical nog speelt en meteen kaarten bestellen.

cast kruistocht in spijkerbroekkruistocht in spijkerbroek musical

Datum beoordeling
Beoordeeld bericht
Kruistocht in Spijkerbroek
Aantal sterren
51star1star1star1star1star
Vorig artikelWebwinkel Schattige Babykleertjes tot maat 146
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #213
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

2 REACTIES

  1. Ik zag ‘m gisteren liggen op Den Haag Centraal en de prijs viel me meteen op. Ik heb ‘m nog in huis, maar anders had ik ‘m zeker meegenomen. Het is één van de mooiste en meest indrukwekkende boeken die ik als kind gelezen heb! Wel pas vrij laat. De eerste keer snapte ik er niks van of had ik er gewoon nog niks mee. Volgens mij heb ik ‘m uiteindelijk pas opnieuw gelezen toen ik 12 was (of misschien nog wel ouder) en toen greep het me pas echt.

    • Ja he? Ik vond ‘m ook prachtig. Ik heb ‘m gelezen toen ik 12 was inderdaad. Denk dat het dan ook het meeste aanspreekt. Sterre is nu aan het lezen, ze is al op de helft. Voor Yuren heb ik ‘m ook gekocht, maar ik bewaar ‘m nog even. Ik heb gisteren 5 boeken gekocht, want Sterre is vandaag jarig en ze viert zaterdag haar feestje. Ik vond het wel een leuk cadeautje voor haar vriendinnen in plaats van een snoepzakje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in