De zin en onzin van vitamines

Een tijdje geleden schreef ik over het Benigne Fasciculatie syndroom dat ik op 23 mei as al 5 jaar heb. Voor wie niet weet wat het is, zal ik het even uitleggen. Bij dit syndroom gaan je spieren ongecontroleerd trillen. Zoiets als een trillend ooglid, maar dan dus de hele dag door in allerlei verschillende spieren. Soms heb ik een zogenoemde hotspot, zoals gisteren toevallig, in mijn gezicht. Heel irritant. Gelukkig was het toen ik vanmorgen wakker werd weer weg. Hoewel ik het al 5 jaar heb, ben ik nog altijd bang dat zo’n hotspot nooit meer over gaat. Tot nu toe gelukkig steeds wel.

Magnesium

Natuurlijk heb ik dat Benigne Fasciculatie syndroom regelmatig gegoogeld. Vooral in het begin. Het is onschuldig, gelukkig, maar wel irritant. Al moet ik erbij zeggen dat het na al die jaren wel went. Overdag voel ik het alleen als ik stil zit, en ik schenk er weinig aandacht meer aan. Het is gewoon bij me gaan horen. Maar goed, als ik iets zou kunnen vinden wat hielp, dan zou ik dat zeker slikken. Online kun je wel wat informatie vinden, zo zijn er mensen die baat hebben bij het slikken van extra magnesium. Ik heb dat een tijdje gedaan, helaas hielp het bij mij niet. Wel is het zo dat magnesium goed is voor de spieren en het zenuwstelsel.

De zin en onzin van vitamines

Nu is het zo dat je over het algemeen voldoende vitamines en mineralen uit je voeding haalt. Een tekort ontstaat niet zo snel, tenzij je al een ziekte hebt, nog erg jong of juist erg oud bent. Toch zijn er de laatste jaren wel inzichten gekomen dat sommige mensen van een bepaalde stof net iets meer nodig hebben dan de drempelwaarde om zich goed te voelen. De theorie achter de werkzaamheid van magnesium voor het benigne fasciculatie syndroom ligt dan ook daarin: mogelijk hebben sommige mensen toch net hogere waardes nodig dan de normaalwaarden volgens de wetenschap en kan het ze helpen. Bij mij is dat dus kennelijk niet aan de orde. Toch, kom je op dit artikel terecht via google, omdat je zoekt naar een oplossing, dan is het misschien wel de moeite waard om eens een zakje magnesium kauwtabletten te kopen.

Andere vitaminen

Voor elke andere vitamine geldt natuurlijk hetzelfde: in principe heb je ze niet nodig en haal je genoeg uit je voeding. Toch kan het zijn dat je je wat minder fit en energiek voelt en kan het aanvullen van je vitamine waarden door een supplement te slikken je toch helpen. Ik ken genoeg mensen in mijn omgeving die wat extra’s slikken en daar bij zweren. Als je zwanger bent slik je natuurlijk foliumzuur en vitamine D en als je borstvoeding geeft kan wat extra’s er ook voor zorgen dat je je net wat fitter voelt. Ook babytjes hebben wat extra’s nodig, zoals vitamine K en vitamine D. Sommige vrouwen blijken een tekort te hebben aan vitamine B12. Tot slot moeten vrouwen die in de overgang komen kalk slikken, want botontkalking schijnt een veel voorkomend probleem te zijn. Gelukkig heb ik pas nog laten checken of ik al in de overgang zat, en dat was nog niet zo. Wel probeer ik door het doen van krachttraining met botten alvast sterk te houden!

Vitamines voor blaasontsteking

Sommige mensen hebben regelmatig blaasontsteking en zeggen dat het kan helpen om voldoende vitamine C te slikken als je een blaasontsteking voelt opkomen. Dit heeft bij mij helaas nog nooit effect gehad. Wel heb ik een ander middel dat goed werkt bij blaasontsteking, namelijk Sodium Bicarbonaat.

Vorig artikelHet leukste uitje over de grens: Europa-park!
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #174
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in