Fotoweekoverzicht Judith #105

Het nieuwe jaar begon toch iets minder goed dan verwacht, want ik startte de week met griep. Verder zijn we weer lekker opgeschoten in het huis en deed Sterre auditie voor Kinderen voor Kinderen!

Maandag

Al vroeg ging de wekker, want de kerstvakantie was voorbij. De kinderen werden op school verwacht. Nou ja, alleen Lenthe en Yuren, want de school van Sterre had een margedag. Ik moest zelf wel naar mijn werk, dus ik was vroeg op. Het was leuk om al mijn collega’s weer te zien na 2 weken, maar gedurende de ochtend voelde ik me steeds slechter worden. Ik kreeg het koud, rillen, spierpijn en werd heel moe. Nu had Lenthe de waterpokken en die werd gek van de jeuk, dus rond 1 uur ging ik in plaats van naar huis, toch nog even de stad in om iets te halen daarvoor. Rond 3 uur was ik thuis en ben ik meteen mijn bed in gedoken. Ik heb daar geslapen tot de gastouder naar huis moest en mezelf naar beneden gesleept. Van 5 tot 7 had ik het heel zwaar, ik voelde me zo niet lekker. Ik was dan ook dolblij toen Maik thuis was van zijn werk. Ik had het heel koud dus besloot te gaan douchen, maar zelfs onder de douche had ik het nog koud. De thermometer van Withings (handig ding!) bevestigde dat: ik had behoorlijk hoge koorts.

Dinsdag

Dinsdagochtend werd ik drijfnat van het zweet wakker. De gastouder bracht Sterre naar school en ik kleedde me rustig aan, omdat er controle kwam van het gastouderbureau. Nieuw huis, nieuwe controle of alles wel kindveilig is. De hoge koorts was gelukkig wel wat minder, maar toen de controle weg was, ben ik wel meteen weer naar bed gegaan. Een verloren dag dus eigenlijk, die ik vooral in bed doorbracht. Kennelijk gaf mijn lijf echt even aan dat ik een grens had bereikt na 2 intensieve klusweken.

Woensdag

Woensdagochtend voelde ik me een stuk beter. De koorts was gezakt naar wat verhoging. Ik bracht zelf Sterre naar school, maar besloot nog wel een dagje goed uit te zieken. Het viel me trouwens alles mee, want zo slecht als ik me maandag voelde had ik echt verwacht minimaal een week op bed te liggen. Ik heb deels nog wel in bed gelegen, maar dit keer met de laptop om ook wat te kunnen werken alvast. Lenthe had ontzettend last van de waterpokken en deed niet anders dan rollen over haar bed en gillen. Heel vermoeiend. Het spul dat ik gehaald had werkte maar 5 minuten ofzo. ‘s Middags ontving ik per post een mooie bos bloemen van mijn werk, voor het nieuwe huis. Erg leuk!

Donderdag

Mijn vrije dag, en ik voelde me goed genoeg om die alleen met de kindjes door te brengen. Lenthe bleef nog een dagje thuis van school, maar ze voelde zich eindelijk ook wat beter. De waterpokken droogden in en jeukten die dag minder. Ik maakte schoon, want we zijn momenteel schoonmaakster-loos. Op zich niet zo erg, want het is eigenlijk nog een veel te grote troep om er iemand voor te laten komen. Maar de badkamer en wc’s moeten natuurlijk wel goed bijgehouden. Lenthe en Fee hielpen me (een beetje van de wal in de sloot) en ik was nog best tevreden over wat ik had kunnen doen. Natuurlijk doe je in dezelfde tijd zonder kinderen 2 keer zoveel, maar oke.

Fee weet in dit huis precies waar de snoeppot staat, en loopt daar dan ook regelmatig mee rond. Helaas voor haar krijgt ze ‘m niet open, maar ze blijft proberen of er een speciaal codewoord is waarmee de pot toch open gaat…

Vrijdag

Toen was het alweer vrijdag, de laatste dag van de week. De kindjes waren allemaal best wel moe en ik eigenlijk ook. Ziek zijn en herstellen kost best energie. Nachten opzitten met een kind dat gek wordt van de waterpokken trouwens ook… Vrijdags was Lenthe wel naar school, dus had ik een ochtendje alleen met Fee. We deden spelletjes, en ze verbaasde me dat ze al best een aantal kleuren kent. Ook hebben we geverfd. ‘s Middags haalde ik Lenthe en Yuren op, er ging een vriendinnetje van Yuren mee bij ons spelen. Later haalden we ook Sterre op. ‘s Avonds heb ik nog een aantal dozen uitgezocht en uitgepakt. Zo konden er weer 5 dozen naar de Kringloop, wat Maik na zijn werk nog deed.

Verder is deze dag mijn vader geopereerd aan zijn heup, wat natuurlijk ook best spannend was, want hij is niet de jongste meer. Gelukkig is alles goed gegaan en hopen we nu op een spoedig herstel.

Zaterdag

Een drukke dag. Maik moest nog wat kluspullen halen en ik verfde heel Yuren z’n kamer. Hij had steeds lekkage gehad, waardoor we zijn kamer nog niet konden afmaken. De lekkage lijkt nu eindelijk verholpen, dus durfden we te verven. Helaas hebben we wel schade aan het gestucte plafond. Dat moet dus nog hersteld en opnieuw behandeld. Na het eten keken Maik en ik Wie is de Mol.

Zondag

De zondag was best een spannende dag. Sterre mocht mee doen aan de audities van Kinderen voor Kinderen. Ze was stik zenuwachtig. Ze wilde dat Maik mee ging (er mocht maar 1 begeleider mee), dus bleef ik thuis met de andere kinderen. Daar deden we spelletjes, boodschappen (mam, mag ik deze koekjes? Of die? Of deze?) en dronken we warme chocolademelk. Helaas hoorden we dat Sterre niet door was, dus kwamen ze al snel weer richting huis. Maik ging in de kamer van Yuren nog een muurtje behangen en ik wat mail beantwoorden op de bank, terwijl de kinderen boven speelden.

Er zijn de afgelopen week niet zo heel veel blogs verschenen, omdat ik ziek was èn we nog steeds druk zijn met het huis. Dat heeft nu even prioriteit, maar dat komt later wel weer goed. Oh ja, ben je nog op zoek naar leuke winterkaarten of dieren? Check de webwinkel!

Vorig artikel10x inspiratie voor buitenspeelgoed
Volgend artikelUnieke one of a kind pareltjes voor dames
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in