Foto weekoverzicht Judith #494

lenthe en omaDeze week was druk. Echt.heel.druk. Hij stond vooral in het teken van Lenthe. Zij neemt afscheid van de basisschool en dat gaat uiteraard gepaard met allerlei festiviteiten. Musical, eindfeest en ze mocht ook nog een avondje met mij mee als verrassing. Verder ben ik natuurlijk ook op mijn eigen werk alles aan het afronden. Ook dat is druk, maar het einde is in zicht. Nog een paar dagen doorbikkelen. Vrijdag zit het erop. Met alles. Heerlijk. Dat vind ik altijd de fijnste dag: de hele vakantie ligt nog voor je. Maar goed, eerst deze week!

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #493

Maandag

Een drukke maandag, ik had meerdere afspraken verdeeld over de hele dag. Ben amper thuis geweest en heb veel gefietst. Gelukkig kookt Yuren tegenwoordig op maandag. Hij maakte maispannenkoekjes met knakworsten. Verder heb ik niet zoveel gedaan, de dag was zo druk geweest dat ik op tijd naar bed ben gegaan. 

Dinsdag

Deze dag was gelukkig minder druk. Ik had om 11 uur een afspraak met collega’s. Daarvoor fietste ik eerst nog naar de Piet Heinstraat in de regen. Ik wilde daar de befaamde Dubai reep kopen, nadat ik naast het net viste toen er zondagavond 1000 repen online beschikbaar kwamen die in werkelijk 1 minuut alweer waren uitverkocht. Helaas was de Bonte Koe dicht op dinsdag, daar had ik natuurlijk weer niet vooraf naar gekeken. Een blik in de gang naast de winkel bracht me wat ik wilde: een kroketten-automaat, maar dan voor chocola. En jawel, er lagen nog precies 2 x 2 Dubai repen in. Tenminste, dat dacht ik, want op de reep zelf staat niets aan herkenning. Alleen een oranje stickertje met de naam Bonte Koe. Ik legde toch €27 neer voor 2 chocoladerepen, te idioot voor woorden, ik weet het. Maar ik had er een doel mee, ze zijn namelijk voor mijn lieftallige echtgenoot en die verdient natuurlijk het allerbeste. To be continued!

dubai reep kunefe de bonte koe

Afspraak

Daarna dus door naar Stach, waar 2 collega’s ook naartoe kwamen voor een overleg over inclusie. Was best even gezellig. Om 13.00 uur moest ik snel huiswaarts om nog wat andere zaken te regelen, waaronder wat administratie en telefoontjes. Maar de dag was gelukkig niet al te druk. Ik ging op tijd koken, zodat we konden eten voor de voetbalwedstrijd. Maik was ook iets eerder thuis van zijn werk daarvoor. Die voetbalwedstrijd was natuurlijk wel leuk om te zien, vooral omdat we een stuk dominanter waren dan de vorige wedstrijd en uiteindelijk ook wonnen. Daarna door naar de wedstrijd tussen Turkije en Oostenrijk om te kijken tegen wie Nederland zaterdag moet spelen. Helaas hield ik die niet meer helemaal vol, ik was te moe en viel halverwege in slaap om wakker te worden na de wedstrijd 🙂 

split oranje

Woensdag

Ik was nogal vroeg wakker, want Fee stond naast mijn bed vanwege een nachtmerrie. Om 4 uur. Daarna kwam ik niet meer in slaap. Maik en Fee wel. Om half 8 begon toch de dag. Maik had de auto nodig, dus ik kon door de regen fietsen. Gelukkig maar een kwartiertje, maar kwam toch drijfnat aan bij mijn afspraak. En terug regende het nog steeds, dus ik kwam ook weer nat thuis aan. Lekker hoor, die Hollandse zomer 😉 Rond 4 uur zei ik tegen Lenthe dat ze iets leuks aan moest doen, omdat we weggingen. Ze was verbaasd, want ze wist van niks. We gingen met de tram naar Scheveningen en daar eerst wat eten bij ‘t Zusje. Daar vertelde ik haar wat we gingen doen: naar Frozen de musical! Dat was een grote wens van haar, dus ik had stiekem kaarten voor ons gekocht. Ze vond het superleuk, en ik trouwens ook. Het was een magisch mooie voorstelling, misschien wel de mooiste musical die ik ooit heb gezien. Zoveel glitters en special effects. Echt heel tof. 

frozen musical

Donderdag

Ik begon de ochtend in de sportschool. Door alle drukte was het de eerste keer deze week dat ik er was, dus ik was blij dat ik weer even tijd had om wat krachttraining te doen. Toen ik terug reed naar huis, dacht ik eraan dat de volgende dag de schoonmaakster weer zou komen. Ik merkte aan mijzelf dat ik daar enorm tegenop zag. Ik had volgens mij al wel eens verteld dat ik de laatste tijd niet meer zo tevreden was. Ze deed een heleboel gekke dingen en ik had het gevoel dat ik haar steeds in de gaten moest houden. Uiteraard heb ik het ook met haar besproken, maar de taal is een barrière. Soms zegt ze dat ze iets snapt, maar vervolgens doet ze het toch weer. Of ze doet iets anders geks. Ineens was ik er klaar mee. Een schoonmaakster hoort je juist werk uit handen te nemen, geen stress te geven. Dus ik besloot haar te appen dat ze niet meer hoefde te komen. Dat gaf me gek genoeg behoorlijke opluchting. Nu moet ik natuurlijk wel weer zelf schoonmaken, maar dat vind ik minder erg dan elke keer die teleurstelling die ik nu ervaar. 

kurkuma latte stach

Musical Encanto

‘s Avonds was de eindmusical van Lenthe! Encanto. We zaten helemaal vooraan en konden het dus goed zien. Ze deed het echt geweldig. Heel zelfverzekerd en wist alle tekst goed uit haar hoofd. Ik was zo trots! Rond half 10 waren we weer thuis. Daar was ik blij om, want ik had die nacht maar 2 uur geslapen. Ik was dus echt bekaf en ben gelijk in slaap gevallen toen ik mijn hoofd op mijn kussen neerlegde. 

musical encanto lenthe

Vrijdag

Ik had een goede nacht gehad en stond vol energie op. Eerst ontbijt en toen hardlopen. Helaas wel door de regen, maar het was gelukkig niet zo koud. Het ging best lekker. Ik rende ruim 5 km en plukte aan het einde nog wat wilgentakken voor de konijnen. Die zijn daar gek op, is echt een traktatie voor ze. Daarna besloot ik eerst zelf maar eens te gaan schoonmaken, aangezien er dus geen schoonmaakster kwam. Dat ging best vlot. De jongste meisjes kregen hun rapporten mee, die waren ontroerend mooi. ‘s Avonds was het afscheidsfeest van Lenthe. Het was een mooie avond met een lied, disco, Mexicaans eten en een mooi lichtje als afscheid. 

lichtje afscheid lenthe

Zaterdag

Zoals altijd begon ik de ochtend in het zwembad. Na het ontbijt gingen we even naar de ouders van Maik. Zij zijn een aantal weken in Spanje geweest en zijn weer terug. Aangezien we zelf bijna op vakantie gaan, wilden we even gedag gaan zeggen. Lenthe en Fee gingen mee, de andere twee niet wegens andere plannen. Terug thuis hebben we nog wat spelletjes gedaan en verder niet zo heel veel. Ik heb nog even gelezen op bed. ‘s Avonds aten we borrelplank bij de tv, omdat Nederland speelde op het EK. 

Zondag

Ik vond het een bijzonderen dag, want Maik en ik waren deze dag 18 jaar getrouwd. Best een prestatie tegenwoordig. In de ochtend ben ik gaan hardlopen en om 11 uur stond Helen voor de deur. Ze had haar twee honden mee. Fee vond het eerst een beetje spannend, maar later heel leuk. We hebben lekker bijgekletst, al gaat dat met Fee om je heen toch altijd ietsje lastiger dan wanneer we met z’n tweetjes zijn. Nou ja, dat komt wel weer. Het zijn gewoon drukke weken en het was leuk haar weer even te zien. ‘s Middags was het natuurlijk de race en toen die klaar was gingen Maik en ik samen weten bij Het Perceel in Capelle aan de IJssel. Heerlijk gegeten weer, het is een prachtig restaurant. En het was een mooie avond. Ik kreeg van Maik een mooie turkooizen ketting, want 18 jaar staat voor een turkooizen huwelijk. Hij kreeg van mij de ontzettend gehypete Dubai Kanefe chocoladereep in tweevoud. Die we inmiddels gegeten hebben. Hij is zeker lekker, maar €14 voor een chocoladereep is wel echt next level idioot eigenlijk. Zò extreem lekker is het nou ook weer niet…

het perceel trouwdag 18 jaar

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #493
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #495
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in