Voordelen van een coatingvloer

coating vloer Gietvloeren zijn tegenwoordig helemaal hip, maar ook best prijzig. Daarom vertel ik jullie vandaag over een iets goedkoper alternatief: de coatingvloer. Prijstechnisch gezien zijn coatingvloeren dus een interessante optie, maar er zijn nog redenen waarom je hiervoor zou kunnen kiezen. Alle voordelen van een coatingvloer zet ik in deze blog op een rij.

Wanneer kies je een nieuwe vloer

De meeste mensen kiezen als ze verhuizen voor een nieuwe vloer. Als je nieuwbouw koopt, moet er sowieso een vloer in, koop je een bestaand huis dan is de vloer meestal wel versleten. Soms kun je een houten vloer nog wat opschuren en opnieuw lakken. Toch blijf je op de plekken waar meubels hebben gestaan toch altijd slijtageplekken zichtbaar. Als een huis helemaal leeg is, kiezen veel mensen er dan voor om toch een nieuwe vloer te nemen. Anders moet op een later moment je hele woonkamer weer leeg en dat is niet praktisch.

Verschillende vloersoorten

Zoals gezegd zijn er natuurlijk verschillende vloersoorten die je kunt kiezen. Dat hangt ook helemaal af van je interieur en je smaak. Een moderne en onderhoudsvriendelijke optie is de gietvloer of de coatingvloer. Een coatingvloer is de meest goedkope optie, waardoor dit voor veel mensen haalbaar is. Maar er zijn nog meer voordelen.

Voordelen van een coatingvloer

Ten eerste is een coatingvloer zeer slijtvast. Waar je bij een houten vloer slijtplekken krijgt waar bijvoorbeeld de eetkamerstoelen vaak heen en weer schuiven, heb je dit met een coatingvloer niet. Er springen ook geen stukjes af, zoals met een laminaatvloer het geval is. Zeker met kinderen vliegt er best wel eens wat speelgoed door de kamer, of valt er een glas, dit soort ongelukjes laten op een coatingvloer geen beschadigingen achter.

Vocht- en vuilwerend

Een coatingvloer is goed bestand tegen vocht en vuil. Denk maar eens aan je kinderen, die lekker buiten hebben gespeeld in de zomer, misschien wel met hun laarzen in de sloot zijn geweest en zonder na te denken je woonkamer binnen komen rennen om de kikker te laten zien die ze gevangen hebben. Bij een coatingvloer zul je zien dat het water er op blijft liggen en je het vuil zo met een natte doek weg haalt. Ideaal!

Onderhoudsvriendelijk

Zo’n vloer is dus ook onderhoudsvriendelijk. Je hebt geen speciale schoonmaakmiddelen nodig, met een beetje water en driehoekszeep zie je het vuil zo verdwijnen. Heb je nog eer van je werk ook. Er blijven geen vlekken achter die er ingetrokken zijn. Dit geldt ook voor chemicaliën zoals benzine of olie, waardoor het bijvoorbeeld ook uitermate geschikt is in een schuur of garage waar wel eens geklust wordt.

Geen naden

Een coatingvloer is volledig naadloos. Hierdoor heb je dus een egale vloer en geen lijn ergens lopen, zoals bijvoorbeeld met zeil of marmoleum het geval is. Dat geeft het geheel een strakke en moderne look.

Beschikbaar in verschillende kleuren

Je kunt een coatingvloer in verschillende kleuren krijgen. Het meest wordt het aangebracht op een beton of cement vloer. Het kan dan ook een goedkope oplossing zijn als je nieuwbouwhuis wordt opgeleverd en je vindt de betonlook eigenlijk wel mooi. Er is de keuze voor een transparante uitvoering maar ook voor verscheidene kleurcombinaties, zowel in een matte als in een glanzende uitvoering beschikbaar.

Hoe breng je een coatingvloer aan?

Voor je een coatingvloer kunt aanbrengen, moet de vloer geschuurd, geslepen of gestraald worden. Hoe egaler de ondergrond, hoe beter de kwaliteit van de coatingvloer. Een coatingvloer kan opgeleverd worden in verschillende kleuren. Dit waren een heleboel voordelen van een coatingvloer op een rij. Ben jij overtuigd? Ik ben heel benieuwd wie er voor een coatingvloer gaat kiezen!

stoel vloer coating

Vorig artikelZomerse traditie in de bergen: Feuerleuchten in Oostenrijk
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #244
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in