Een verbouwing financieren

view keuken ahsHet komt maar zelden voor dat je een bestaande woning koopt en tevreden bent met de keuken die er in zit. Hoe mooi iets voor de ander ook is, in de meeste gevallen is het niet je smaak. Misschien heb je niet direct budget om de keuken aan te pakken en doe je het er voorlopig mee. Als dat zo is, heb ik een paar tips voor je om je keuken toch een beetje in je eigen smaak te krijgen. Wil je de keuken echt aanpakken, dan zijn er ook manieren. Een verbouwing financieren is namelijk makkelijker dan je denkt.

Je keuken opleuken

Heb jij een keuken die niet je smaak is, en wil je er toch wat van maken? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om jouw eigen look & feel er aan toe te voegen. Als de keuken wit is, is dat wat eenvoudiger dan wanneer je in jouw nieuwe woning een knalgele of knalrode keuken aan treft. Toch zijn er ook dan mogelijkheden om de keuken naar jouw smaak aan te passen.

Verf of spuit de frontjes

Als de frontjes van jouw keuken een afzichtelijk kleur hebben, dan kun je ze zelf verven. Ook kun je ze door een professioneel bedrijf laten spuiten. Dat laatste is vanzelfsprekend wat duurder, maar dan wordt het wel mooier en heb je er ook weinig werk aan. Wil je ze zelf verven, dan kun je bij de bouwmarkt of een verfwinkel vragen hoe je dat het beste kunt doen. Neem eventueel een keukendeurtje mee, om te laten zien welk materiaal het is Zo kunnen ze je het beste adviseren.

Accessoires

Is je keuken wit, maar niet helemaal jouw stijl, dan doet het aanschaffen van kleurrijke accessoires wonderen. Online kun je vaak goedkoop prachtige keukenaccessoires aanschaffen, zeker als je de uitverkoop een beetje in de gaten houdt. Bij Kringloopwinkels kun je nog wel eens tegen een bijzonder designproduct aanlopen voor weinig geld. Met een bos bloemen in een mooie vaas, een paar leuke hand- en theedoeken en wat hippe potten op je aanrecht creëer je al snel een eigentijdse look. Denk ook aan een paar mooie lampen en een gordijn, dat doet echt al heel veel!

accessoires keuken jan 2019

Een verbouwing financieren

Wil je toch echt meteen je keuken rigoureus aanpakken, dan kun je een verbouwing financieren. Je moet dan natuurlijk wel geld lenen. Bedenk altijd goed dat geld lenen nooit gratis is. Je betaalt altijd meer dan het oorspronkelijke bedrag. Soms kan het wel een oplossing zijn en als je het kunt betalen kan het fijn zijn om direct met een nieuwe keuken te starten. Laat je wel altijd goed voorlichten.

Meenemen in de hypotheek

Je kunt een nieuwe keuken ook meenemen in je hypotheek binnen de maximale hypotheek. Als je nog aan het oriënteren bent om een nieuwe woning te kopen, dan kan het handig zijn je hier over te laten informeren en hypotheekadvies in te winnen. Wij hebben zelf in onze woning op deze manier een nieuwe keuken en een nieuwe badkamer laten plaatsen. Voordeel is, dat je dan meestal ook meteen nieuwe apparatuur kunt aanschaffen, die weer een stuk duurzamer en energiezuiniger zijn dan de oudere versies. Dat scheelt je ook een heleboel aan stroom!

keuken maart 2019

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #244
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #245
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in