Foto weekoverzicht Judith #79

samen berlijn
De laatste foto van ons in Berlijn, bij het station.

De afgelopen week bestond eigenlijk grotendeels uit stress en verhuizen. Vorige week waren we natuurlijk 4 dagen samen naar Berlijn geweest, wat ontzettend fijn was. Helaas was ons oude huis nog niet helemaal leeg. Dat moest dus allemaal deze week nog gebeuren, een flinke klus! Hoe dat ging lees je in het weekoverzicht van deze week.

Maandag

Afgelopen maandag waren we ‘s morgens nog in Berlijn. Ik ontbeet op het dakterras van het hotel in de zon, deed nog wat inkopen en toen was het tijd om richting station te gaan. We keken terug op 4 hele fijne dagen samen, en begonnen aan de reis naar huis. ‘s Avonds haalden we Lenthe en Yuren op bij opa en oma en reden met ze naar onze tijdelijke woning, waar mijn moeder op Fee en Sterre had gepast. Fijn om weer bij elkaar te zijn, we hadden de kindjes gemist!

ontbijt berlijn
Ontbijt op het dakterras bij het hotel. Fijne plek!
Dinsdag

Maik was op dinsdag nog vrij. We gingen samen naar ons oude huis in Den Haag om de laatste dingen in te pakken. Het leek echt al heel erg leeg, maar eenmaal bezig was het toch nog veel werk. Maiks moeder kwam ook nog helpen, met schoonmaken en de keuken inpakken. Mijn moeder bleef nog om op de kinderen te passen en ik reed een aantal keer heen en weer met dozen. Op een bepaald moment zag ik echt door de bomen het bos niet meer. Wat.een.troep! Wat kan een mens veel verzamelen in 8 jaar tijd zeg. Het huis waar we nu tijdelijk zitten is ongeveer net zo groot als waar we vandaan komen, maar echt ingericht op 2 personen. Minder bergruimte, geen haakjes voor handdoeken voor alle kinderen, de keuken veel kleiner dan we gewend zijn. Waar laat je dan al je spullen? Hoe leger het andere huis werd, hoe voller werd het hier. Ik dacht dat ik gek werd….

Fee helpt uitpakken dozen
Fee helpt mee met uitpakken van verhuisdozen

Na een dag ploeteren was ik bekaf. Ik ging met mijn moeder eten in Delft, dat had ik al weken geleden afgesproken. Niet het meest handige moment, maar aan de andere kant gingen we ‘s avonds toch niks meer doen. Het was achteraf ook fijn om er even uit te zijn. We hebben heerlijk gegeten en het was ook erg gezellig.

van der dussen
Diner @ van der Dussen in Delft
Woensdag

‘s Morgens was het lekker weer en speelden de kinderen in de tuin. Ze hadden slakken gevonden en deden een slakkenrace. Feetje doet de laatste tijd steeds vaker met zulke dingen mee, ze wil overal bij horen. Zo grappig om te zien. Ik deed ondertussen pogingen wat dozen uit te pakken en de woonkamer hier leefbaar te maken.

slakkenrace
Slakkenrace

Rond de middag bracht ik mijn moeder naar het station, zij ging naar huis, en reed ik met de kinderen door naar Scheveningen. Ik was uitgenodigd bij Sealife voor een pers event. We mochten de babypinguïns gaan kijken en een speurtocht door Sealife doen. Erg leuk! Ik schreef er al een blog over.

sealife
Sealife!

Na afloop was er drankje in het restaurant ernaast. Daar werd ik aangesproken door één van de werknemers of ik toevallig juf was. Hij had zo’n 14 jaar geleden op de school gezeten waar ik jaren heb gewerkt en herkende mij. Ik herkende hem in eerste instantie niet, maar later begon het te dagen. Zo grappig dat hij mij herkende!

In de avond moest Maik nog naar het oude huis, om lampen eraf te halen, plankjes los te schroeven ed.

Donderdag

Dit was eigenlijk de eerste “normale” dag weer sinds lange tijd. Ik was alleen met de kindjes, die zomervakantie hebben. Ze waren ontzettend gezellig, echt heel leuk met elkaar aan het spelen de hele dag. Daardoor kon ik veel doen. Ik heb denk ik wel 10 dozen uitgepakt tussen de bedrijven door.

magische verstoppertjesbos
Tekenen bij het Magische Verstoppertjesbos

‘s Morgens las ik eerst voor uit het Magische Verstoppertjesbos en liet de kinderen daar een activiteit mee doen. Daarna speelden ze buiten, las Sterre haar broertje en zusjes voor, hebben ze nog even boven gespeeld, binnen tv gekeken, weer buiten gespeeld en toen was de dag alweer om. Lenthe liep trouwens de hele dag in een balletpakje dat ze ergens in de dozen had gevonden. Ze sliep er zelfs in! ‘s Avonds ging Maik nog 1 x naar het oude huis, om nog een paar kleine dingen op te halen en toen was het echt leeg.

fee zuur appeltje
Feetje eet een zuur appeltje
Vrijdag

Dit was best een spannende dag. Alsof de kinderen het voelden, want ze waren veel minder gezellig dan de dag ervoor. In de ochtend hadden we een activiteit rondom een prentenboek over een pauw. Daarover later meer. We tekenden pauwen met pastelkrijt.

tekeningen pauw
Tekeningen met pastelkrijt

Rond 2 uur was Maik thuis van zijn werk en zijn we naar het oude huis gereden. We hebben voor het huis een foto gemaakt als afscheid en zijn nog 1 keer door alle lege ruimtes gelopen. Daarna gingen de kindjes in de binnentuin spelen en liepen wij een rondje met de inmiddels gearriveerde kopers, als laatste check. Om half 5 gingen we gezamenlijk naar de notaris voor de overdracht. Toch best een emotioneel momentje…

dag huis
Dag fijn huis! We gaan je missen…

Sterre had het ook moeilijk. Ze huilde en zei dat ze wilde blijven. Tja…

We dronken champagne bij Maiks ouders om te vieren dat het echt helemaal rond was en bleven daar ook eten. Daarna naar huis en naar bed. Iedereen was moe van deze dag!

Zaterdag

Weekend! We sliepen allemaal uit, zelfs Fee werd pas om half 9 wakker! We konden merken wat een impact deze week had gehad. Dat alsmaar heen en weer rijden, al die rotzooi in huis, de emoties, de stress. We deden dus een rustig dagje. Lekker thuis rommelen. Maik hing lampen op, ruimde nog wat dozen op, ik zocht babykleertjes uit en speelde met de kindjes.

zondagochtend
Spelen met de lego

In de ochtend kwam er ook nog een vrouw die mogelijk onze nieuwe gastouder kan worden. We hebben haar via mensen uit de straat, die erg tevreden over haar zijn. Wij voelden wel een klik, dus we gaan het even laten bezinken en er volgende week een beslissing over nemen. Het blijft spannend na onze vorige ervaring om iemand opnieuw in huis te halen, maar we houden ons vast aan het idee dat er ook heel veel goeie gastouders zijn!

voorlezen sterre juli 2016
Sterre leest voor…

Helemaal aan het eind van de dag liepen we nog even naar de Waterspeeltuin in Tanthof. Daar wonen we nu tijdelijk heel dichtbij, op loopafstand. De kindjes genoten van het water, konden even lekker uitrazen. Wij genoten van de zon.

waterspeeltuin
Lekker ravotten in het water!
Zondag

In de ochtend moest ik wat blogjes schrijven, was weg werken en opruimen. Daarna gingen we weer naar de Waterspeeltuin. De kindjes wilden dat zo graag. Tot een uur of 3, toen reden we naar het Westbroekpark in Den Haag voor de laatste dag van de Parade. Daar mochten de kinderen in de zweefmolen (voor Fee de eerste keer!), dronken we en wijntje, aten de kids poffertjes en wij vis en namen we tot slot een ijsje. Een voorstelling volgen ging lastig met de kinderen, maar we hebben wel even sfeer geproefd.

zweefmolen parade 2016 juli
In de zweefmolen met papa

Na deze leuke dag hebben we de kinderen gedoucht en op bed gelegd. Op naar een week met meer rust!

Vorig artikelReisfotografie, een must voor iedereen die graag foto’s maakt
Volgend artikelVers voor de Pers ontbijt
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in