Foto weekoverzicht Judith #364

happy newyear 2022Als Corona je huis binnen is gekomen, zijn de komende weken onzeker. Je hebt namelijk geen idee wie erg ziek wordt en wie niet, en ook niet wanneer. Dus we namen de week maar per dag. En dat was maar goed ook, want uiteindelijk kregen we het allemaal, niemand uitgezonderd. Hoe dat is verlopen lees je deze week, want veel meer dan Corona en Quarantaine was het niet 🙂 

Maandag

Vandaag was de 5e dag na de positieve test van Yuren en de GGD adviseerde om dan een pcr test gaan doen. Ik had die de avond ervoor ingepland voor mijzelf en de andere meiden. Om half 9 waren we al aan de beurt, lekker vroeg dus. Het was er rustig. Toen we thuis kwamen hebben we op ons gemak ontbeten. Het viel me toen al op dat Fee wat hangerig was. Ze wilde steeds op schoot en had niet zoveel praatjes als anders. Toen ik rond half 11 de koorts opnam, bleek ze hoge koorts te hebben. We wisten genoeg: Fee zou ook wel Corona hebben. De hele dag hield de koorts aan, dus we konden niet zoveel doen. Dan maar een kerstfilm op. Yuren voelde zich gelukkig weer wat beter, Maik was nog steeds behoorlijk verkouden. Ik had niet zoveel trek. Tegen half 4 kwam de eerste uitslag binnen, van Sterre: positief. Een paar uur later bleken ook Fee en Lenthe positief. Ik opnieuw negatief. Wonderlijk. We hebben dus maar een film opgezet en ‘s avonds restjes van de gourmet gegeten. Fee was dusdanig ziek dat ze niet in haar eigen bed wilde. Ze heeft dus tussen Maik en mij ingeslapen. Daardoor heb ik zelf niet een al te beste nacht gehad, maar ja. 

fee speelt op de grond

Dinsdag

Deze dagen doe ik elke dag een zelftest, die was bij mij negatief. Daarna ging ik hardlopen,  door de regen. Het ging alweer beter dan de vorige keer, dus ik liep nu 7 km ipv de 6 die ik van plan was. Ik voel me nu ook echt fitter, loop niet meer de hele dag met zakdoekjes rond en ben ook niet meer volledig buiten adem als ik de trap op loop. Na het hardlopen dook ik met een dekentje op de bank met een boek. Ik las Daar waar de rivierkreeften zingen en dat was zo mooi, dat ik niet meer kon stoppen. Uiteindelijk las ik tot 1 uur ‘s nachts en toen had ik ‘m uit. Heerlijk, zo af en toe een boek lezen. Fijn dat dat, nu de kinderen groter worden, ook weer lukt overdag. Lenthe voelde zich wel wat minder goed. Ze had wat verhoging, klaagde over misselijk en buikpijn. Ze was ook wat hangerig en at af en toe een cracker, meer niet. We aten makkelijk, een omelet met brood en erwtjes en gingen allemaal vroeg naar bed. De koorts van Fee was gelukkig gezakt, dus die kon weer een nachtje in haar eigen bed. 

Fee met muts van oma

Woensdag

Ik begon de ochtend maar weer met een zelftest: negatief. Daarna dook ik de werkkamer in voor wat krachttraining. Het is natuurlijk niet hetzelfde als op de sportschool, maar beter iets dan niets. Van de week weer opgepakt en die spierpijn voelde toch wel weer lekker. Daarna ontbijt en wat zitten werken op de laptop. Fee en Lenthe kwamen als eerste beneden en zij hadden geen koorts meer en gingen lekker zitten kleuren en Twister spelen. Yuren kwam iets later. Hij mag vandaag weer uit quarantaine, maar voor de zekerheid hebben we bij hem ook even een zelftest gedaan. Die was inderdaad negatief en hij heeft ook geen klachten meer. Hebben we in ieder geval weer iemand die in noodgevallen naar de winkel kan. Of bestellingen weg kan brengen voor de webwinkel. Die brengen we nu naar de automaat in Den Hoorn, daar kom je niet met mensen in aanraking en kun je ze veilig in de bakken deponeren. Helaas is die automaat vaak al vol en dan lukt dat dus niet. Ik verstuur meestal de post om 17.00 uur in de middag, maar nu zijn we dat dus vroeg in de ochtend gaan doen, omdat die automaat dan nog niet vol is. Best lastig allemaal. Dus nu kan Yuren eventueel weer wat post wegbrengen. Maik en ik besloten in de ochtend dat we een sjoelbak gingen kopen, leek ons wel leuk met de lockdown. We hadden een goed merk gevonden, maar het werd nog een uitdaging om het snel bij ons thuis te krijgen. We konden het natuurlijk niet zelf gaan halen. Uiteindelijk vonden we iemand in Den Bosch van een sportwinkel die ‘m voor €20 wel even wilde komen langsbrengen nu we in quarantaine zaten. Die man verdient een lintje hoor, we waren er heel blij mee en hebben gelijk de hele middag gesjoeld. 

sjoelenfee sjoelen

Donderdag

We sliepen lekker uit en daarna ging ik 10 km rennen. De eerste 10 km weer na de griep, en het lukte! Ik had wel een slechte tijd, want het waaide flink dus dat was flink aanpoten. Daarna was ik reuze moe. Ik had een nieuw boek gedownload op mijn ereader: Middernachtbibliotheek. Deze werd door diverse mensen getipt. Dus heb ik gelezen. En natuurlijk hebben we ook nog een potje gesjoeld. De dag vloog eigenlijk voorbij, voor ik het wist zaten we weer aan de moussaka. Sterre begon deze dag wel wat Coronaklachten te krijgen, zoals een hoge hartslag, keelpijn en haar smaak en geur werd minder. Spannend dus hoe dat zich verder gaat ontwikkelen. 

rondje jan 2022

Vrijdag

Ik had een slechte nacht gehad, kon niet in slaap komen. Gelukkig werd ik pas om half 8 wakker. Ik had een pcr test gepland staan voor half 12 en wilde eigenlijk daardoor geen zelftest doen, maar ik besloot het toch te doen, omdat de uitslag waarschijnlijk pas in de nacht zou komen. Ik zag direct een 2e streep, op dag 11 had de Corona me toch nog te pakken. Het gekke is, dat ik al sinds maandag weinig eetlust had. Doordat de tests steeds negatief bleven, dacht ik dat dat psychisch was. Nu bleek dus van niet. Waarschijnlijk zat het al een paar dagen te broeien, maar had ik nog niet voldoende virus om het ook daadwerkelijk aan te tonen. Om half 12 ben ik alsnog naar de GGD gegaan ter bevestiging, die afspraak stond toch al. Sterre had enorme hoofdpijn toen ze haar bed uit kwam, maar verder ging het wel. De dag hebben we een beetje doorgebracht op de bank met boeken lezen, de kinderen af en toe op een schermpje en wat voorbereidingen voor oudjaar. Ad hoc besloten we in de avond nog wat af te spreken met onze buren. Zij hebben namelijk ook allemaal corona. We hadden het er al eerder over gehad, maar doordat ik het als enige niet had wilde ik het toch niet op gaan zoeken. Nu maakte het niet meer uit. Ik voelde me overdag eigenlijk nog prima en heb lekker in de zon zitten lezen. 

pos zelftest corona 31 dec 2021

Oudjaar

Het was een gezellige avond, met oesters en champagne, een stoelcompetitie, winterbarbecue in de tuin met de buurtjes, marshmallows roosteren boven het buitenkacheltje en nog wat tv kijken. Helaas werd ik gedurende de avond wel steeds beroerder. Ik kreeg overal in mijn lijf pijn, werd heel moe en kreeg later ook koorts. Op de foto hieronder met Maik heb ik al koorts, dat kan ik ook wel aan mijn ogen zien eigenlijk. Lang hield ik het dus niet vol na middernacht, ik wilde naar bed. De hele nacht sliep ik onrustig, want pijn en hoge koorts.

gluhwein oudjaar 2021vuurtje winterbbq 2021 oudjaar

 

 

 

 

 

 

juut oudjaar 2021juut maik oudjaar 2021

 

 

Zaterdag

In de ochtend had ik nog koorts en overal spierpijn, maar de koorts was wel iets lager. Ik lag vooral in bed, ging er heel even uit om te eten en een rondje te doen met Maik in de buurt. Dat ging allemaal niet zo goed, ik had weinig trek en het lopen verliep ook moeizaam door de koorts en de pijn in mijn benen. Verder heb ik die dag dus niet veel gedaan, dan wat gelezen en in bed liggen. Yuren had deze avond een terugslag, hij kreeg ineens weer erge hoofdpijn, wilde niet eten en was misselijk. 

juut corona jan 2022oliebol jan 2022

Zondag

De volgende dag voelde ik me iets beter toen ik wakker werd. Nog wel moe, maar de koorts was flink gezakt en schommelde die dag tussen normaal en 38,4 ofzo. De pijn in mijn lijf was veel minder. Wel was ik nog heel moe. Ook nu haalde ik weer een frisse neus (en echt, ik let heel goed op dat ik op rustige plekken loop en als ik iemand tegenkom ik er met een ruime bocht omheen kan) en dat ging al iets beter. Verder lag ik wel gewoon op bed. ‘s Avonds merkte ik dat mijn smaak voor zoute dingen ook weg was. Zoet proefde ik nog wel. Heel gek. Nu is het afwachten of dat blijft, of dat ik misschien morgen ook zoete dingen niet meer proef. Sterre had trouwens precies hetzelfde. Yuren was deze dag weer in orde gelukkig. Oh en ik ben in een nieuw boek begonnen: de baby’s van Mauthausen. Verder blijft het spannend of het hierbij blijft, of dat ik nog ergere klachten krijg. Dat is niet te voorspellen, dus ik hou me gewoon rustig en geef mijn lijf de tijd om te herstellen. Meer nieuws daarover dus pas volgende week…

bloesem jan 2022oesters oudjaar 2021

Vorig artikelJaaroverzicht 2021
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #365
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in