Foto weekoverzicht Judith #27

uitgelichte-afbeelding-weekoverzicht-27-2015Ook deze vakantieweek zijn we weer goed doorkomen. Het was gelukkig weer heerlijk weer, op een paar dagen na. Maandag was een werkdagje. Mijn oppas kwam en is lekker met de kindjes buiten geweest, ik schreef blogs, maakte facturen, stuurde mijn boekhouder alles door voor de btw-aangifte en beantwoordde wat mails.

‘s Avonds ging ik uit eten met mijn beste vriendinnetje Laura. Eens in de zoveel tijd doen we dat. Even lekker bijkletsen zonder kinderen. We kwamen terecht bij Mama Kelly, waar ik een paar weken geleden ook al was met vriendinnen. Het is een fijn restaurant en open op maandag.

juut lau mama kelly
Het dessert ging schoon op!
Op dinsdag had ik geen oppas, en gezien het mooie weer ging ik lekker naar het bos met de kindjes. Ik had er maar 3, want Sterre was zondagavond bij oma achtergebleven om een paar dagen te logeren. In het Haagse Bos heb je de bosspeeltuin, daar ben ik vaker te vinden. Kids kunnen daar goed ravotten op houten klimtoestellen. Daarna gingen we naar het grasveld ernaast. Spelen met Way to Play (waarover later meer) en wat drinken in de zon.

in de bosspeeltuin 2015 juli
Gek doen in de bosspeeltuin
waytoplay
Lekker spelen in het gras
3 kindjes op een rij grasveld
3 kindjes op een rij. De 4e was uit logeren
Woensdag was de oppas er ook, dus voor mij een blogdagje. Fijn die 2 dagen die ik kan werken in de vakantie, daardoor heb ik op de andere dagen alle aandacht voor de kindjes. In de ochtend moest ik naar de fysiotherapeut. Ik heb nog steeds flink last van mijn bekken door de zwangerschap, en van het voeden in een verkeerde houding ook pijn in mijn nek. Tijd om daar iets aan te doen dus! Daarna fietste ik door de Reinkenstraat, een hele leuke winkelstraat in Den Haag, waar ik wat impulsaankopen deed bij Carman & Co:-)

carmanenco
toffe winkel vol hebbedingen!
Bij thuiskomst vond ik 2 flessen rosé die door de post waren afgeleverd van DuSud. Ik mag ze testen. Geen straf voor iemand die van wijn houdt! Ik laat jullie nog weten hoe hij bevalt. Maik haalde ‘s avonds Sterre op van haar 3 daagse logeerpartij bij opa en oma. Fijn haar weer thuis te hebben!

Donderdag zag ik mijn vriendin Laura alweer. Zij heeft 3 jongens en we besloten deze dag iets gezelligs met de kinderen te gaan doen. Het werd een bezoekje aan speeltuin de Kievit in Berkel & Rodenrijs. Ik was daar nooit eerder geweest, maar het bleek ontzettend leuk! Er is een grote speeltuin, een zwembadje en een waterspeeltuin. Het was warm, dus de kinderen konden overal gebruik van maken.

lenthe bij de kievit berkel
Lenthe in de waterspeeltuin van de Kievit
kievit speeltuin berkel en rodenrijs
Speeltuin de Kievit, even picknicken
Enige uitdaging was toen Laura met Sterre, Yuren en haar oudste 2 ging zwemmen, en ik achterbleef met Fee,  Lenthe en haar jongste. Al na twee minuten zei Lenthe dat ze moest plassen. Oh… Wat nu? Ik kon natuurlijk niet zomaar weglopen, maar met een slapende baby een dreumes en een peuter naar een wc lopen was ook niet echt handig. Uiteindelijk heb ik een mevrouw gevraagd even op Fee te passen en de andere twee toch maar meegenomen.

Na deze drukke dag waren de kindjes echt uitgeteld. Thuis heb ik ze meteen onder de douche gezet en daarna lekker even tv laten kijken.

uitgeput op bed tv kijken
4 kinderen voor de televisie, moe van een dag spelen
Vrijdag kwam iedereen laat uit bed. Na een ochtend thuis rommelen, waarbij ik veel met Fee in de draagdoek liep (want ze was nogal huilerig) zijn we ook nog even een boodschap gaan doen. Met 2 kinderen, de oudste 2 wilden buiten spelen in de binnentuin en ik regelde een buurman die even een oogje in ‘t zeil wilde houden. Hieronder zie je de handige meeneemtas van Anne & Eva die ik op woensdag kocht. Kun je opvouwen tot een mini-tasje en zo heb je altijd een boodschappentas bij je. Ik kocht het, omdat vanaf 2016 winkels geen gratis plastic tassen meer mogen verstrekken, zelfs geen kleintjes. Goeie zaak voor het milieu, dus ik vond dat ik dit cadeautje dan wel verdiend had. Zo heb ik altijd een tas bij me!

boodschappen met tas evaanne
Lenthe doet tegenwoordig op elke foto gek met haar vingers. Vindt ze stoer 🙂
En toen was het weer weekend. Helaas was het op zaterdag flink aan het regenen en stormen. De kinderen stormden nogal mee, wat is ons huis toch klein met 4 kinderen als je niks kunt gaan doen. Ze hadden steeds ruzie, wilden geen spelletjes doen en mopperden de halve ochtend. Tegen alle adviezen in besloten we maar even naar de boulevard te rijden om de hoge golven te zien. Ik wilde heel graag een kop warme chocolademelk in een strandtent gaan drinken. Helaas bleek al snel dat dit met 4 kinderen echt niet verantwoord was. Het waaide te hard. Ik wist ook niet hoe ik Feetje in de draagdoek gebonden kreeg met die harde wind. En dus zijn we na een ritje boulevard huiswaarts gekeerd. Op zich niet erg, we hadden toch een klein uitje gehad.

zomerstorm
Zomerstorm op de boulevard van Scheveningen
De laatste dag van de week begon gelukkig weer met zon. Maikel stelde ‘s morgens voor om in de stad te ontbijten en dat vonden we allemaal een goed idee. We ontbeten op het terras van ‘t Goude Hooft, heerlijk in de zon.

ontijt goude hooft
Lenthe geniet van al het lekkers bij het ontbijt
Daarna deden we een rondje stad. Ik bezocht BonBon on the Block, een nieuwe kinderwinkel in de Papestraat en nog wat conceptstores. Kocht hier en daar wat leuke dingen: voor Sterre een mooi vest, voor mezelf 3 zomerse t-shirts bij mijn favoriete winkeltje Wwen, oorbellen en wat lieve kaarten, een kraamcadeautje en voor de kindjes wat knutselspul van Djeco, zodat ze de komende regendagen weer wat te doen hebben. Voor de lunch namen we een taartje bij Swags in de stad en we sloten de dag thuis af met Hollandse pot: zuurkool!

bonbon on the block
Het interieur van BonBon on the Block
geshopt bonbon on the block
Geshopt!
De avonden zijn de laatste weken best pittig trouwens. Lenthe zit in de fase dat ze bang is voor monsters, spoken en schaduwen, dus zit ik meestal in het donker bij haar op bed tot ze in slaap valt. Daarna wordt Fee vaak wakker en is ze tot een uur of 11 onrustig, omdat ze wil slapen en dat niet lukt. Veel kan ik dus niet meer doen ‘s avonds, dat is wel even weer wennen. Inmiddels weet ik wel dat het allemaal fases zijn. Maar ja, je moet er wel doorheen…

Hoe was jullie weekend?

fee in draagdoek rood 4 mnd
Als Fee niet kan slapen doe ik maar weer een rondje in de draagdoek… Werkt bijna altijd!
Vorig artikelInteractieve prentenboeken voor kinderen
Volgend artikelIce Ice Baby
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in