Foto weekoverzicht Judith #257

ontdooien op de bankEen druk weekje was het wel. En ook komende week moet ik nog even flink aanpoten. Donderdag is het gelukkig kerstvakantie voor mij. Nog niet voor de kinderen, maar ik kan dan gaan uitrusten. Ik ben er, heel eerlijk, best aan toe. Het zijn hectische weken geweest met al die feestdagen. Zoveel extra dingen, naast alle drukte die er toch al is normaal gesproken. Fijn dus om even wat rust te hebben. Afgelopen week was wel heel gezellig trouwens. Lees maar!

Maandag

De week begon met een superdrukke dag. Ik zat helemaal vol met afspraken, behalve rond lunchtijd. In plaats van lunchpauze ben ik even snel gaan sporten, dan hoefde ik ‘s avonds niet meer weg. Als het moet, dan moet het, maar ik sport liever overdag. Lunchen deed ik vervolgens in de auto, op weg naar mijn volgende afspraak. Eind van de dag moest ik naar de middelbare school van Sterre. Daar had ik een afspraak over haar rapport. Het gaat gelukkig hartstikke goed, ze haalt regelmatig negens en tienen en haar totale gemiddelde is dus ook prima. Heel fijn, want ze zit daar dus prima op haar plek.

fee bij kerstboom dec 2019

Dinsdag

Sterre had me ‘s nachts wakker gemaakt, ze was ziek geworden. ‘s Morgens had ze een belangrijke toets en ze leek zich wat beter te voelen. Dus ging ze toch naar school, maar ik bracht haar met de auto. Toen ik om half 11 op een school zat voor een afspraak werd ik gebeld dat het toch niet ging en moest ik dus halsoverkop weg om haar op te halen. De rest van de middag heeft ze thuis op de bank gelegen, ze had buikpijn. Ik ben aan het einde van de dag, toen het al donker werd, nog even gaan hardlopen. Ik had totaal geen zin, maar ik wilde per se gaan. Was achteraf blij dat ik geweest was.

juut bøg

Woensdag

Ik startte de ochtend heel vroeg in de sportschool, terwijl Maik met de kinderen ging ontbijten en ze naar school bracht. Na de sportschool ging ik aan het werk. Mijn afspraak werd afgebeld, dus ik hoefde onverwacht nergens heen. Ik had echter genoeg te doen, heel wat telefoontjes te plegen en ik moest dingen uitzoeken en mailen. De dag vloog om. Tussendoor hadden we nog een afspraak op school voor Yuren met de meester, maar verder kon ik lekker werken. Maik zette met de kinderen de kerstboom op en eind van de middag ging ik nog even naar het tuincentrum voor wat plantjes. Er stond een oliebollenkraam en dat rook zo lekker, dat ik ook nog eens thuis kwam met een zak oliebollen. Fee ging bij oma slapen, want ik had de volgende dag afspraken.

oliebol 14 dec 2019

Donderdag

In de ochtend ging ik hardlopen en ik liep een nieuw PR! Terwijl ik ook nog best een heel stuk de wind tegen had. Daarna ging ik snel douchen en moest ik de bus halen. Ik was namelijk uitgenodigd door The Fork Insiders voor een perslunch bij twee restaurants: Bøg en Tommy’s Zuurveen. Het leuke is, dat ik steeds vaker bekenden tegenkom op dat soort events. Mensen die je vaker treft, mee kletst, waarmee het blijkt te klikken. Het was dus ook gewoon gezellig! Ik leerde ook weer nieuwe mensen kennen waar ik leuk mee heb gepraat. Na de lunch ging ik even de stad in. Ik haalde bij de Decathlon wat nieuwe shirtjes voor het hardlopen. Ik vind het steeds best wel koud namelijk, had niet echt geschikte shirtjes voor echt koud weer. Nu wel. Om half 5 moest ik mij melden bij de Royal Christmas Fair om het Tournooiveld in Den Haag. Een superleuke kerstmarkt waar ik een rondleiding kreeg en glühwein 🙂 Helaas kon ik niet tot het einde blijven ivm de kinderen, dus rond 6 uur heb ik de bus naar huis genomen.

interieur bøg

royal christmas fair

Vrijdag

Ik had een goede nacht gehad en begon de ochtend in de sportschool. Sterre was gelukkig weer in een beter humeur. Die heeft namelijk enorm last van stress voor proefwerken, dus als er een heleboel gepland staan, is ze niet te genieten. Waarom snap ik niet, want bijna al haar cijfers zijn boven de 8. Als ze een zes haalt, is ze verdrietig. Terwijl ik vroeger alleen maar leerde voor de 6, want dan kon ik met de rest van de tijd leukere dingen doen 😉

amuses big

Disney on Ice

Na school kwam er een vriendinnetje hier spelen, had Fee een verjaardagsfeestje en gingen we daarna door naar Ahoy Rotterdam voor Disney on Ice. We gaan daar eigenlijk ieder jaar heen en ook nu was het weer zeer de moeite waard. Het is echt een toffe show, met prachtige kostuums, leuke liedjes en bijzonder schaatstalent. Het dak ging eraf natuurlijk toen Frozen kwam. Dat zit er eigenlijk ieder jaar wel in en dat blijft toch altijd het leukste. De kinderen hebben enorm genoten, maar ze waren wel heel moe toen we om tien uur pas thuiskwamen.

disney on ice olaf

Zaterdag

Mijn bed lag nog heerlijk warm toen ik wakker werd, maar ik moest er meteen uit om te zwemmen. Dat viel niet mee moet ik eerlijk bekennen, maar ik deed het toch. De mevrouw die vorige week niet goed werd, was er gelukkig. Ze was waarschijnlijk bevangen geraakt door de hitte, maar ze voelde zich toch onzeker. Na het uur zwemmen ging ik snel naar huis, douchen en de auto in naar de laatste voetbalwedstrijd van Yuren. Ik ga eigenlijk nooit mee, maar ik had beloofd dat ik deze keer zou komen kijken. Helaas was het echt ontzettend koud. Maar dan ook echt koud. Heel harde wind ook. Mijn voeten waren bevroren toen we na anderhalf uur eindelijk naar huis konden. Ik ben meteen met een kruikje op de bank gaan zitten, moe van al dit entertainment op de vroege ochtend. Kruikje erbij om mijn tenen te laten ontdooien. De rest van de dag heb ik dan ook niet veel meer gedaan.

voetbal Yuren 14 dec 2019

Pizzarette

Behalve ‘s avonds dan, toen hebben we onze nieuwe Pizzarette tevoorschijn gehaald en aan tafel mini-pizzaatjes gebakken. Dat vonden de kinderen natuurlijk heel leuk en ik zelf ook. Ben trouwens ontzettend blij ook met mijn nieuwe tafelzeil, eindelijk eentje precies op maat van onze grote tafel.

pizzarette recepten aan tafel

Zondag

Ik was helaas alweer om 5 uur wakker. Na een uurtje draaien besefte ik dat slapen echt niet meer ging lukken en ging ik er maar uit om beneden nog wat te werken. Al snel druppelden één voor één de kinderen binnen en kon ik ontbijt gaan maken. Daarna zijn we begonnen met het maken van kerstfoto’s voor onze kerstkaart. Ik had allerlei verschillende tafereeltjes verzonnen, maar man, wat een klus. Ze werkten totaal niet mee, elke keer deed er wel iemand raar of ze plaagden elkaar en dan stond er weer eentje te huilen of twee elkaar te meppen. Na 4 foto’s ben ik maar gestopt. We besloten even naar Voorburg te gaan, Maik wilde nog wat nieuwe kleren kopen voor kerst. Eigenlijk wilden we ook nog even uitwaaien in het bos, maar het begon zo hard te regenen dat we maar snel naar huis zijn gegaan. Daar heb ik nog meer foto’s gemaakt, met hetzelfde gedoe. Uiteindelijk zitten er toch wel een paar leuke bij. Morgen komt en blog online met alle foto’s, jullie mogen mij helpen kiezen welke onze kerstkaart gaat worden. Hier alvast een voorproefje, die het sowieso niet gaat worden, omdat Fee hier heel hard zit te huilen. Ze was verdrietig, omdat Yuren steeds sop in haar gezicht deed 🙂

fee huilen kerstkaartfoto

Vorig artikelGeld lenen, waar doen mensen dat voor?
Volgend artikelOriginele ideeën voor een kerstkaart met een foto
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in